Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanlığına bağlı Varlık Fonu'nda Madenler ve Yatırımlar Genel Müdür danışmanı olan Ahmet Ağırman'ın, İBB iddianamesinde şüpheli olarak yer aldığını açıkladı. Ağırman'la görüşen Terkoğlu'nun aktardığına göre, ifadeye gittiği Mali Şube'de İBB'deki 2024 yılındaki ihalelerle suçlanan Ağırman, 2019'da İBB'den ayrıldığını söyleyince kendisine "pardon" denildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tutuklu olduğu İBB iddianamesine ilişkin yeni bir bilgi daha öğrenildi.
Gazeteci Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Timur Soykan ve Şule Aydın'la yer aldığı YouTube kanalı OnlarTV'de İBB iddianamesine ilişkin bilgiler verdi.
Terkoğlu, programda, "Bugün size soruşturmada ilk kez kabul edilen bir hatayı duyuracağım" diyerek, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olan Varlık Fonu'nda Genel Müdür Danışmanı olan Ahmet Ağırman'ın İBB soruşturmasında şüpheli olduğunu söyledi.
Terkoğlu, "Mahkeme kabul ederse sanık olacak. Ağırman'a ulaştım. 'Bu dosyada nasıl şüpheli oldunuz?' diye sordum. Bana içtenlikle şunları söyledi" diyerek, şöyle konuştu:
"Bir hata var. Beni İBB ihaleleriyle ilgili İstanbul Emniyet'ten Mali Şube'den ifadeye çağırdılar. 2024 yılının ihalelerine dair sorular sordular. Ben 2019'da İBB'den ayrıldım deyince bana 'pardon' dediler. Fakat bana hiç sorulmayan bir ihale bu kez iddianamede karşıma çıktı ve ben de birden sanık oluvermişim."
Ahmet Ağırman kimdir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden olan BİMTAŞ – İSTON – İSFALT A.Ş. gibi kurumlarda Genel Müdürlük yapan Ahmet Ağırman, 2022 yılında Ataşehir'de bulunan İstanbul Finans Merkezi (İFM), Varlık Fonuna bağlı Tesislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2025 yılınbda Türkiye Varlık Fonu Madenler ve Yatırımlar Genel Müdür Danışmanlığı'na atandı.