GÜNCEL
GÜNCEL Haberleri18 ayda tek bir uçak dahi inmedi
18 ayda tek bir uçak dahi inmedi
- A-
- A
- A+
Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, yılda 1.3 milyon yolcu garantisi verilerek özel sektöre yaptırılan, ancak yıllık yolcu sayısı bine bile ulaşmayan Kütahya'daki Zafer Havalimanı'ndan sonra şimdi de Balıkesir'de ‘hayalet havalimanı' şoku yaşanıyor.
Yılda 1 milyon yolcu hedefiyle inşa edilen Balıkesir Merkez Havalimanı'na, hizmete açıldığı 18 aydan bu yana tek bir uçağın dahi inmediği ortaya çıktı.
Hükümet, 2016'da nüfusu 1 milyon 187 bin olan Balıkesir'e bir havalimanı yapma kararı aldı. Yolcu sayısı 1 milyon hedeflenen ve proje tutarı 30 milyon lira olarak belirlenen havalimanı için 2019 sonuna kadar yapılan harcama proje bedelinin iki katını aşarak 76 milyon 521 bin liraya ulaştı.
NE UÇAK NE YOLCU GELDİ
Teknik uzmanından güvenliğe kadar havalimanında çalışacak 99 kişilik personel ekibi oluşturuldu. Yeni havalimanı, 10 Şubat 2020'de resmen hizmete açıldı. Ancak, ne açıldığı gün ne de sonraki günlerde havalimanına bir tek uçak iniş yapmadı. Her gün tam kadro yolcu ve uçak bekleyen 99 personel aradan geçen 18 ay boyunca alanda bir tek uçak, bir tek yolcu göremedi.
COVID BAHANESİ BOŞ ÇIKTI
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Balıkesir'e niçin uçak gelmediğini sordu. Bakan, COVID-19 nedeniyle yolcuda azalma olduğundan Balıkesir'e sefer yapılamadığı yanıtını verdi. Ancak 1 Temmuz'da yasakların kalması sonrası birçok ile uçaklar inip kalkarken Balıkesir'e yine uçak gelmedi.
CHP'li Şahin, “Hemşerilerimiz havalimanının derhal tam kapasite hizmete girmesini bekliyor. Yapılan 76 milyonluk yatırımın boşa gitmesine izin veremeyiz” dedi.
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
Yükleniyor






