18 bin 196 terörist etkisiz hale getirildi

18 bin 196 terörist etkisiz hale getirildi

18 bin 196 terörist etkisiz hale getirildi
  • A-
  • A
  • A+

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile seri üretim hattından çıkan ilk milli Atmaca güdümlü füzesinin test atışını takip etti. Milli gemi TCG Kınalıada korvetinden yapılan ve başarıyla tamamlanan atışın ardından Akar, gemi personeli ile bir araya geldi. Türkiye’nin genişleyen etki ve ilgi alanına vurgu yapan Bakan Akar, 'Proaktif çalışmalarla tüm muhtemel risk, tehdit ve tehlikelere karşı sorumluluklarımızı yerine getirdik, tedbirlerimizi aldık, almaya devam ediyoruz' dedi.

ac313d8ba6f3616ad2d27e2f6cf7107a

5 YIL İÇİNDE 13 BÜYÜK ÇAPLI HAREKAT

TSK'nın görevlerini hukuk çerçevesinde, şeffaf bir şekilde yapmayı sürdürdüğünü dile getiren Bakan Akar, 'Kara Kuvvetlerimizde bundan önce 2 komando tugayımız vardı, şu anda 17 komando tugayımız var. 17'si de yurt içinde ve sınır ötesinde angaje durumda. Sadece kendi hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve kollamak için değil, dost ve kardeşlerimizin hak ve hukukunu korumak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve bünyesindeki Kara Kuvvetleri tarafından 5 yıl içinde 13 büyük çaplı harekat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kara Kuvvetlerimiz şanlı tarihine bu 13 harekatın başarısını yazdırmış bulunuyor' diye konuştu.

5531c23d3ad3105fde7e7c286062aa06

'TAVİZ VERMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın faaliyetlerine de değinen Bakan Akar, 'Deniz Kuvvetlerimiz son 20 yıldaki faaliyetlerinin zirvesine çıkmış durumda. 2020’de 200 bin saat seyir/yıl gerçekleştirmek suretiyle büyük bir başarı sağladı. 2016 ve 2015 ile kıyasladığımızda yüzde 94’lük bir artış göstermektedir. Enerji Bakanlığımızın sondaj ve arama gemilerimize refakat ve koruma görevlerinin yanı sıra tatbikatlar ve Libya’daki görevimiz dahil yoğun bir tempo içinde büyük bir başarıyla bu faaliyetleri sürdürmektesiniz. Denizlerde, uluslararası sularda, karasularımızda hak, alaka ve menfaatlerimizi korumakta, kollamakta kararlıyız. Bundan taviz vermemiz söz konusu değil' değerlendirmesinde bulundu.

99fdaa2a567431b7133a989a0271f4bf

'TERÖRÜ BİTİRMEKTE KARARLIYIZ'

Hava Kuvvetleri'nin faaliyetlerini fedakarca yerine getirdiğini belirten Bakan Akar, 'Geçmişteki oranlara göre bakıldığında bir pilotumuz beş pilotun işini yapıyor, başarılarına başarı katıyor, Hava Kuvvetlerimizin şanlı tarihine altın harflerle yeni sayfalar ilave etmeye devam ediyor. Hava Kuvvetlerimiz önemli, ağır görevleri başarıyla yerine getirmeyi sürdürüyor. Bunlarla birlikte terörle mücadele harekatımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Terörü bitirmekte kararlıyız. Irak’ın kuzeyine yuvalanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. 24 Temmuz 2015’ten itibaren terörle mücadelemiz yoğunlaştı, bugüne kadar da artan bir tempoda aralıksız devam ediyor. O günden bugüne kadar baktığınızda 18 bin 196 terörist etkisiz hale getirildi. Oradaki barınak, sığınaklarına, mağaralarına, tüm inlerine girildi, girilmeye devam ediyor. Bu terör belasından asil milletimizi kurtaracak, hudutlarımızın halkımızın güvenliğini sağlayacağız. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin enselerinde. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar peşlerindeyiz. Onlar için tek çıkar yol adalete sığınmaktır' ifadesini kullandı.

'ATMACA HAYIRLI OLSUN'

Seri üretim hattından çıkan ilk milli Atmaca güdümlü füzesinin test atışının başarıyla gerçekleştirildiğini de belirten Bakan Akar, 'Atmaca, Deniz Kuvvetlerimize hayırlı uğurlu olsun' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği, teşviki ve desteğiyle savunma sanayide yerlilik ve millilik oranının yüzde 70’leri geçtiğini vurgulayan Bakan Akar, 'Daha gideceğimiz çok yol var. Çetin bir mücadele içindeyiz. Bunu da aksaksız sürdürmek zorundayız' diye konuştu.

'CİN ŞİŞEDEN ÇIKTI'

Savunma sanayideki millileşme faaliyetlerine yönelik 'Cin şişeden çıktı' değerlendirmesinde bulunan Bakan Akar, 'Herhangi bir şekilde ‘bunu yapamayız’ gibi bir duyguya, düşünceye yaklaşıma yer yok. Elimizden geldiğince gece-gündüz çalışacağız ve ihtiyaçlarımızın tamamını yerli ve milli olarak başarmak için gayret göstereceğiz' ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Kayyum Gürsel Tekin, banka hesaplarına erişim izni istedi!

Eski Ayasofya İmamı Boynukalın'dan hadsiz Atatürk sözleri

Ünlü peynir, zeytin ve yağlar hileli çıktı!

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

AYM kararları kesindir, Yerel mahkeme buna meydan okuyamaz

45 TFF temsilcisi bahis oynadığını kabul etti

İstanbul’da yaşam maliyeti 104 bin TL’yi aştı

F-16 anlaşmasında fiyat krizi!

'Zihin fukara olunca akıl ukala olur'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

81 ilde Kaçak ve sahte içki operasyonu

Ermenistan Azerbaycan barışından memnunuz

Ordu'da taş ocağında göçük meydana geldi!

Kur artışı geçici çözüm, sonra durum daha da kötüleşiyor

AİHM ve AYM kararları derhal uygulanmalı

Enflasyonunun yüzde 30’un altında kalması zor

CHP İletişim Koordinatörü Yavuz Oğhan gözaltında

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer için takipsizlik kararı

'AİHM kararı açık, mahkemenin değerlendireceği bir konu yok'

'İstanbul’da 50 bin bina her an çökebilir'

'İBB’nin Hakkını Yedirmeyiz'

İTÜ’de 4. Uluslararası Cami Mimarisi Konferansı Başladı

Kamuda mülakat uygulaması daraltılıyor

Hat Holding ve Investco Holding’e kayyum

Maaşlara ne kadar zam yapılacak?

'Türkiye'nin AİHM'e aykırı hareket etmesi kabul edilemez'

"AİHM kararlarına uyulması Türkiye'nin lehinedir"

'Bahçeli'nin kararlı duruşu ile hedeflerimize ilerliyoruz'

17.8 milyon vatandaş temel gelirden yoksun

Yükleniyor

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

ABD, Venezuela’da savaşa hazırlanıyor!

AB, Rusya'ya karşı 19. yaptırım paketini onayladı

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4