‘30-35 kilometrede bize tuzak hazırlamış’

Van'daki otobüs firmaları, Kurban Bayramı'nda geçmiş yıllara göre yüzde 50'ye varan bir düşüşle beklenenin altında kaldı.

‘30-35 kilometrede bize tuzak hazırlamış’

Van'da otobüs şoförü Nizamettin Şen, "Tarihte böyle bir şey yok. 30-35 kilometrede bize tuzak hazırlamış. Bu ayın içerisinde 5 tane ceza yemişim 38 bin. Nerede ödeyeceğim? Ödeyemiyoruz" diyerek artan trafik cezalarına isyan etti.

Van'daki otobüs firmaları, Kurban Bayramı'nda geçmiş yıllara göre yüzde 50'ye varan bir düşüşle beklenenin altında kaldı. Artan maliyetler ve düşen alım gücüne dikkat çeken firma çalışanları, özellikle yurt içi seyahatlerde tatil amaçlı gidenlerin azaldığını, sektörün ciddi bir krizle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Van’da otobüs firmaları, Kurban Bayramı’nda beklediği yoğunluğu bulamadı. Bir seyahat firması çalışanı, şunları söyledi:

"İNSANLARDA ALIM GÜCÜ YOK"

"Bu bayramda ilgi çok yoktu. Diğer bayramlara göre çok düşüktü. Onun için artık bayramlar sıradan bir gün olmaya başladı. İnsanlarda alım gücü yok. Yani seyahat güçleri kalmamış. Ondan dolayı da çok büyük bir beklentimiz vardı ama o beklentinin yüzde 50'sini ancak karşılayabildik. Bundan bir yıl önceki bayramlara baktığımız zaman çok çok fark var, yüzde 50 fark var. Şu anda çok düşük. Yani bu şekil giderse masrafların altında kalkamayız. Trafik cezaları, personel giderleri, sigortalar yüksek. Hakikaten çok zor durumda sektör olarak. Çok zor durumdayız. İnsanlar eskisi gibi seyahat edemiyor. Seyahat oranı çok çok düşük. Çoğu insan da kendi özel aracıyla gidiyor. Bayram 2-3 güne sıkışınca bu sefer talep yoğunlaşınca 3 günde bu talep bitiyor. En yakın mesafemiz 200 lira, en uzak mesafemiz 2 bin 700 lira. İzmir, Bodrum, o tür yerler."

"ESKİSİ GİBİ İNSANLARIN SEYAHAT ŞEYİ KISITLI"

"Geçmiş yıllara nazaran bu sene daha az, yoğunluk daha az. Sınır komşu ülkemiz İran'dan gelen yolcuların yoğunluğu var. İran'dan Türkiye'ye işçi olarak gelen insanlar çok, İran'dan gelen elemanlar işçi için inşaat için depremlgesine Güneydoğu'ya yoğun bir talep var. Daha da artıyor bu ama Türkiye için bunu söyleyemem. Gidiş gelişleri de gerçekten diğer senelere göre ilave seferlerimizi bu sene fazla açamadık. Geçen sene günde en az 15- 20 aracı çıkarttığımız günlerde bu sene 12'e kadar düşmüş durumdadır. Eskisi gibi insanların seyahat şeyi kısıtlı. Tabii ki malum zor geçim sıkıntısı. İnsanlar o kadar eski seyahat talebi yok"

"MİLLETTE PARA YOK, TATİL AMAÇLI GİDEN ÇOK AZ"

Bir başka seyahat firması çalışanı Musa Özaydın ise,

"En uzak mesafemiz Bodrum'dur. En yakın mesafemiz Tatvan. Fiyat konusuna gelince en uzak mesafe 2 bin 700 TL'den başlar. İstanbul 2 bin 500, Antalya 2 bin 500, Ankara 2 bin liraları bulur. Bayrama nazaran şimdi biraz durgunluk var ama çok değil yani. Geçen senelere göre biraz durgunluk var. Bir yolcunun maliyeti 2 bin 500 bileti, bin 500 de yolda yiyorsa 4 bin liraya mal olur. Gidiş gelişi 8 bin lirayı gözden çıkar. Millette para yok, tatil amaçlı giden çok az. Hep iş imkanı ile giden, çalışmaya gidenler biraz. Tatilden az."

Hadi Kuruk,

"ESKİ BAYRAMLAR YOK ARTIK"

"Geçmişe oranla ilgi az. Eski bayramlar yok artık. Ekonomik krizden dolayı çoğu insanlar kurban kesemedi, çoğu insanın evine et girmedi. Yolcu yoğunluğu devam ediyor. Umarım bir eylülün sonuna doğru sonuna kadar bir bu yoğunluk sürer. Belli kesim tatile gidiyor diğerleri gidemiyor."

"TARİHTE BÖYLE BİR ŞEY YOK"

Otobüs şoförü Nizamettin Şen ise trafik cezalarından şikayet ederek şunları söyledi:

"Tarihte böyle bir şey yok. 30-35 kilometrede bize tuzak hazırlamış. 35 kilometrede bir ceza yiyorum 10-15 bin. Bu ayın içerisinde 5 tane ceza yemişim 38 bin. Nerede ödeyeceğim? Ödeyemiyoruz. Yani bu tuzaktır. Diyorlar ya tuzak değil, önlemdir. Kesinlikle bir önlem yoktu. Sadece bize yapılan bir tuzaktır. Vatandaşın cebini boşaltmak, ona buna 5'li çeteye peşkeş çekmekti. Başka bir şey yok. Kart sistemi, 6-6 olsaydı iyiydi. Süremiyoruz, araba süremiyoruz. Şu an 50 kilometrede ben bu otobüsü bana vermiş 27 saat İstanbul'a, Ben onun sistemine göre 60 saate bile yetişemiyorum. Yetişemem. Gitsem ceza yemek zorundayım, gitmezsek yolcular kafamızı yiyor. Gitsek de olmuyor. Çünkü cepte para yok ki. Benim cebimde 10 liram var. Otobüsçüyüm sözde otobüs sahibiyim."

 

Cuma

26.2 °

Cumartesi

24.3 °

Pazar

24.1 °

İsrail'den Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı

Donald Trump uçağa binerken tökezledi

Çin, Afrika Kıtası’nı borç sarmalına soktu

Suriye’de mayo giymek yasaklandı

Los Angeles'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi

İran'a saldırı planları hazır

İngiltere, İsrailli bakanların mal varlıklarına el koyacak!

İsrail’e silah taşıyan gemiyi durdurun

Donald Trump’ın başı yine dertte...

Demokrasiye boyun eğ, seçim ilan et

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

Melis Sezen kısa taytıyla poz verdi!

Demet Özdemir bayramda soluğu babasının yanında aldı

Hazal Subaşı sezonu açtı

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

Yasmin Erbil plajda aşka geldi

İmza kampanyası kulübümüzün geleceği açısından uygun değildir

Filenin Sultanları Polonya’yı da devirdi!

Futbolseverlerin heyecanını paylaşıyoruz

Sualtı Hokeyi Kadın Takımından Büyük Başarı!

Galatasaray takım otobüsüne taşlı saldırı!

Geleceğin Yıldızları Ankara'da

Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları Kurtuluş Kupası İstanbul Etabı gerçekleşti

Geleceğin Messi'si Muhammet Ali Karagöz!

Şahika Ercümen’den Dominika’da Tarihi Başarı:

Beşiktaş'ta Serdal Adalı yeniden başkan seçildi

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Kur hareketlendi, zam gecikmedi

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Yapımı 50 milyon euro, garantisi 208 milyon euro

Enflasyon sadece fiyatları değil toplumu da bozuyor

Türkiye'nin büyüme beklentisi aşağı çekildi

Kredi kartıyla alışveriş daha pahalı

Karşılıksız çeklerde yüzde 50’nin üzerinde artış

İç borcun yüzde 74’ü faize gitti

Ey hükümet. Bu pahalılığın çeyrek sebebi de sensin

10 milyardan fazla borcu olan inşaat devinin iflası an meselesi

Her 5 Şirketten biri fiilen iflasta

Her 10 kişiden 7’si enflasyonun düşmeyeceğini düşünüyor

Açlık sınırı 23 bini aştı, yoksulluk 82 bin liraya dayandı

Yapımı 50 milyon euro, garantisi 208 milyon euro

İsrail'den Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı

Parti içinde FETÖ geçmişi olmayan temiz birini bulamıyorlar

İktidarın getirdiği bir anayasa metni yok

MHP ilk kez baraj altında kaldı

KOBİ'lerin dijital dönüşüm yolculuğu masaya yatırıldı

15 bin 153 kişiye, on milyonlarca lira radar cezası

İstanbul'da gündüz vakti fuhuş pazarlığı!

Donald Trump uçağa binerken tökezledi

53. İstanbul Müzik Festivali'nin açılış töreni gerçekleştirildi

150 yeni taksi plakası için ihale düzenlendi

İnternet ücretlerine devasa zam geliyor

Yeri garanti olan tek bakan Mehmet Şimşek

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

108 emlak işletmesine 27 milyon lira ceza

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden suç duyurusu

Emeklinin gözü temmuz zammında,

Saray’ın bekçi köpeği değil halkın çoban köpeği olurum

Sendika yöneticisi yakınlarını işten çıkaracağız

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Yerel yönetimlerin hedef alındığını net biçimde görüyoruz

Parlamento seçimine yönelik ittifaklara kapımızı kapatmıyoruz

Geçmişin mağduru Erdoğan bugünün zalimi olmamalı!

Organik atıklar işlenerek kompost gübreye dönüştürülüyor

Eğirdir Gölü'ünde ölü balıklar kıyıya vurdu

Bolu’da ulaşıma yüzde 33 zam

AK Parti'nin oy oranı düşüşte, CHP farkı açıyor

Enflasyon sadece fiyatları değil toplumu da bozuyor

Yükleniyor