300 kız çocuğuna eğitim bursu sağlanacak

300 kız çocuğuna eğitim bursu sağlanacak

300 kız çocuğuna eğitim bursu sağlanacak
  • A-
  • A
  • A+

11-21 Ekim tarihleri arasında başvurularını yapan kız çocukları, sağlanan burs imkânı ile hayallerine bir adım daha yaklaşacak. İstanbul’da ikamet eden 4 bin 543 kız öğrencinin başvurduğu burslar, 300 kız öğrenciye verilecek.

‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde, ‘İstanbul Vakfı’ ile birlikte bursu açıklayan Dilek Kaya İmamoğlu, “bu bir başlangıç” diyerek ihtiyaç sahibi daha çok kız çocuğuna ulaşacaklarının sinyalini verdi. Adil, eşit bir dünya mesajını iletti. Dilek İmamoğlu, başta eğitim, beslenme ve medeni haklar konusunda kız çocuklarını desteklemek üzere BM’nin ilan ettiği bugünün öneminden bahsederken, “ülkemizde de ne yazık ki, kız çocuklarımız erkeklere nazaran eğitim konusunda oldukça dezavantajlı durumdalar. Oysa ki kız çocuklarını eğitemeyen milletler bir sonraki nesillerini pek çok imkândan mahrum bırakırlar” diye konuştu.

Nesillerin, kadınlar tarafından eğitildiğini vurgulayan İmamoğlu, kalkınmanın temelinde kadınların eğitimi olduğuna dikkat çekti. Eşit bir toplum ve daha aydınlık gelecek için tüm topluma çağrıda bulunan İmamoğlu, ‘Büyüt Hayallerini’ diyerek kız çocuklarına seslendi.

BAŞVURULAR ONLINE YAPILDI, DEĞERLENDİRMELER SONA ERDİ

İhtiyaç sahibi kız çocukları ve aileleri, ‘İstanbul Vakfı’nın internet sitesi www.istanbulvakfi.istanbul adresinden 11 Ekim-21 Ekim arasında başvurularını yaptı. İstanbul’da ikamet eden ve internet sayfasındaki başvuru formundaki bilgileri eksiksiz tamamlayan kız çocuklarının; ailede yaşayan sayısı, ekonomik koşulları gibi durumları değerlendirildi. Üniversiteli genç kızlarımızın devlet üniversitesinde okuduğunu beyan etmesi gerekiyor. Şehit ve gazilerimizin ailelerindeki kız çocukları için de kontenjan olacak.

DİLEK KAYA İMAMOĞLU: “YAŞADIĞIM MUTLULUK TARİF EDİLEMEZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu, kız çocuklarına verilecek burs ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Yaklaşık 9 ay önce başladığımız ‘Büyüt Hayallerini’ projemiz her geçen gün yayılıyor. Bugün tamamlanan süreç sonucunda Büyüt Hayallerini Bursu'muz kız çocuklarımıza ulaşmaya başlıyor. Projemizin ilk ürünü olan İlham Veren Adımlar Kitabımızın satışından elde edilen gelirle ve değerli bağışçılarımızın katkılarıyla ortaokul, lise ve üniversitede öğrenim gören 200 kız öğrenciye burs vereceğimizi ve burs başvuruların başladığını Dünya Kız Çocukları Günü'nde duyurmuştuk. Başvuru koşullarına uygun 4 bin 543 öğrencimiz bursumuza başvurdu. Bu süreçte birçok bağışçımızın da katkıda bulunmasıyla, öğrenci sayımızı 200'den 300'e çıkardık. Tüm bağışçılarımıza gönülden teşekkür ederim. Kasım ayı itibariyle 300 kız öğrencimize bursumuzu ulaştırmaya başlıyoruz. Yaşadığım mutluluk tarif edilemez. Amacımız, sizlerin desteğiyle daha fazla öğrenciye ulaşmak, hep birlikte çocuklarımızın hayallerine kavuşması için onlara destek olmak. Kitabımızı alarak siz de projemize katkıda bulunabilirsiniz”.

‘İLHAM VEREN ADIMLAR’ KİTABININ SATIŞI DEVAM EDİYOR

40 yazardan 40 ilham veren kadın hikâyelerinin toplandığı ‘İlham Veren Adımlar’ kitabı, kız çocuklarının eğitimine ve geleceğine umut oluyor. Halen satışı devam eden kitapta, Türkiye ve dünyada iz bırakmış kadınların hikâyeleri anlatılıyor. Satıştan elde edilen gelir de kız çocuklarına burs olarak yansıyor. İstanbul Kitapçısı başta olmak üzere İstanbul’daki kitapçılardan temin edilebilen kitabı toplu almak ve projeye destek vermek isteyenler de info@istanbulvakfi.istanbul adresi üzerinden İstanbul Vakfı ile iletişime geçebiliyor.

İlham veren 40 kadın:

“Adalet Ağaoğlu, Afife Jale, Altın Mimir, Ayla Erduran, Azra Erhat, Bilge Olgaç, Çağla Büyükakçay, Çiğdem Kağıtçıbaşı, Duygu Asena, Feryal Özel, Füreya Koral, Halet Çambel, İoanna Kuçuradi, Karsu, Leyla Gencer, Meriç Sümen, Mihri Müşfik, Mizgin Ay, Muazzez İlmiye Çığ, Nakiye Elgün, Nene Hatun, Nermin Abadan Unat, Neslihan Demir, Nezihe Muhittin, Nihal Yeğinobalı, Piyale Madra, Remziye Hisar, Sabiha Rıfat Gürayman, Sabiha Tansuğ, Safiye Ali, Samiye Cahid Morkaya, Satı Kadın, Semiha Es, Semra Çelik, Suna Kıraç, Sümeyye Boyacı, Süreyya Ağaoğlu, Şule Gürbüz, Türkan Saylan ve Yıldız Kenter”

Onların bu yolculuklarını; bilim, kültür, sanat, spor ve edebiyat dünyasından kaleme alan 40 yazar:

“Ayça Atikoğlu, Meltem Yılmazkaya, Nazlı Akçura, Evin İlyasoğlu, Gülten Dayıoğlu, Halil Ergün, Murat Ağca, Mine Kılıç, Ahmet Ümit, Güneç Kıyak, Ayşe Kulin, Gila Benmayor, Ayşen Özyeğin, Kubat, Serhan Bali, Suat Arıkan, Hüsamettin Koçan, Alp Ulagay, Kürşat Başar, Ömür Kurt, Pelin Batu, Nebil Özgentürk, Yiğiter Uluğ, Jale Özgentürk, Melda Davran, Kutlukhan Perker, Candan Erçetin, Ümit Boyner, Arzu Kaprol, Ercüment Cengiz, Pelin Özkan, Sunay Akın, Coşkun Aral, Erkan Özdilek, İpek Kıraç, Gökhan Çınar, Nasuh Mahruki, Murathan Mungan, Canan Tan ve Kandemir Konduk”

 

Yorum Yazın

Gazelle Resort SPA otel de kapatıldı

Şara, Kürtlerin Suriye'nin ayrılmaz parçası olduğunu teyit etti

'Ankara’da yapıcı, Suriye’de yıkıcı olunamaz'

11 yeni cezaevine 1,2 milyar TL ayrıldı

Yasal takipteki kişi sayısı patladı

Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 61

Şimşek'in sıcak para turu bitti, Türkiye'ye dödü

Alseko Makina Sanayi iflas etti

Kanal İstanbul'a komşu Millet Bahçesi projesi iptal edildi

Sarıyer'de şüpheli ölüm!

'Suriye’de Kürtler başka SDG başka'

'Vatandaşa döviz yasağı gelsin'

Teröriste 'kurucu önder' diyenler milletin yüzüne bakamayacak!

Caminin dibindeki alkollü ve kaçak mekan Mustafa Demir’in yeğenin çıktı

Cengiz Holding yeni maden arama izni aldı

Yemeksepeti kuryeleri iş bıraktı

Konut krizi derinleşiyor

Atlantik’te yakalanan 10 ton kokain soruşturmasında 7 gözaltı

'Trump'ın Fed savaşı Erdoğan'ın 2019 hamlesine benziyor'

Trump, Gazze Barış Kurulu’ndan 'abonelik' ücreti alacak

Yüksek takipçili 15 sosyal medya hesabına erişim engeli

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

'Yeterli ceza verilseydi belki oğlum hayatta olurdu'

Galatasaray, Gaziantep ile 1-1 berabere kaldı

Esnafın krediye erişimindeki engeller kalksın

TIR'ın üzerindeki ekskavatör tabelayı yıktı

Taksici yine yolcu seçti, trafikten men edildi

Mazotta 24 yıllık hazin tablo: 1 liradan 54 liraya!

En borçlu belediyeler listesi

Trump, 8 Avrupa ülkesine yüzde 10 gümrük vergisi getirdi

Yükleniyor

Şara, Kürtlerin Suriye'nin ayrılmaz parçası olduğunu teyit etti

'Trump'ın Fed savaşı Erdoğan'ın 2019 hamlesine benziyor'

Trump, Gazze Barış Kurulu’ndan 'abonelik' ücreti alacak

Trump, 8 Avrupa ülkesine yüzde 10 gümrük vergisi getirdi

Hamaney binlerce kişinin öldüğünü kabul etti

Suriye ordusu Deyr Hafir'de SDG'yi hedef aldı!

İran: Göstericileri Mossad vurdu

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

İran'dan Türkiye'ye ABD uyarısı

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9