802-508-7352

300 işletmenin 51'i turizm işletme belgesiz, 19'u ruhsatsız çıktı!

Bolu'daki otel yangınının ardından dünyaca ünlü turizm merkezi Trabzon Uzungöl'de denetimler sıklaştırıldı. Denetimlerde, eksiklikleri tespit edilen bazı otel ve pansiyonlar kullanıma kapatıldı.

300 işletmenin 51

Bolu'daki otel yangınının ardından dünyaca ünlü turizm merkezi Trabzon Uzungöl'de denetimler sıklaştırıldı. Denetimlerde, eksiklikleri tespit edilen bazı otel ve pansiyonlar kullanıma kapatıldı. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, "300'e yakın işletmemiz var. Bunların 169 tanesi bakanlık tarafından eksik belgeden ötürü kapatılmak üzere bizlere tebliğ edildi. 70 tanesini kapattık" dedi. Belediye Başkanı Tok, kapatılan otel ve pansiyonlardan 51'inin turizm işletme belgesinin, 19'unun ise hiçbir işletme ruhsatının olmadığını kaydetti. 

Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangını sonrası ortaya çıkan denetim ve ihmal tartışmaları, gözleri turizm tesislerine çevirdi. Trabzon'un Çaykara ilçesinde dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de yangın güvenliği tedbirleri ve turizm işletimlerinin belgelendirilmesi süreci kapsamında denetimler artırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bölgedeki 300'e yakın işletmenin 169'unda Turizm İşletme Belgesi olmadığı ve evraklarında eksiklik bulunduğu tespit edildi. Denetimlerde, bölgede faaliyet gösteren otel ve pansiyonlardan 51'inin turizm işletme belgesinin olmadığı, 19 işletmenin ise hiçbir ruhsatsız faaliyet gösterdiği ortaya çıktı. Çaykara Belediyesi ekipleri, söz konusu 70 işletmeyi kullanıma kapattı. Belgelerin tamamlanması ve gerekli inşaat düzenlemelerinin yapılmasının ardından işletmelerin yeniden faaliyete geçeceği belirtildi.

"Turizm işletme belgesi olmayan 51 otel var"

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, ilçedeki işletmelerde denetimlerin arttığını belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Bolu'daki yangın canımızı yaktı. Gönül arzu ederdi ki, hiç olmasaydı. 1 yıldan beri yangın yönetmeliği noktasında, bakanlığın bize vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda denetimlerimizi sıklaştırmıştık ama son yangından sonra daha da sıklaştırdık. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, ilçe belediyesi, Çaykara Kaymakamlığı ortak koordineli olarak ruhsatsız işletmeleri 1 hafta önce kapatmaya başladık. Bu kapatma tamamıyla kapatma noktasında değil, 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu doğrultusunda; işletme ruhsatı olup, bakanlıktan Turizm İşletme Belgesi almayan otellerimiz ve pansiyonlarımız var. Şu anda 51'e yakın Turizm İşletme Belgesi olmayan otel ve pansiyon var. Bunlar işletme ruhsatı almıştır, turizm işletme belgeleri bakanlıkta bekliyordur. Bakanlıktan geldikten sonra inşallah belgelerini ve işleme ruhsatlarını vermiş olacağız." 

"Hiçbir işletme ruhsatı olmayan 19 işletmemiz var"

Bakanlığın tespit ettiği 169 işletmeden 70'inin eksik belgeden dolayı kapatıldığını aktaran Başkan Tok, kapatılan 19 işletmenin ise hiçbir işletme ruhsatı olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"9207 sayılı kanuna göre, hiçbir işletme ruhsatı olmayan, kapatmış olduğumuz 19 tane işletmemiz var. Onların da yapı kayıt belgeleri vardır. Belediyemize başvurdukları takdirde itfaiye yönetmeliğini ve eksikleri tamamlayarak, işletme ruhsatıyla beraber bakanlığa başvurup, Turizm İşletme Belgesi alıp faaliyetlerine başlayacaklar. Bakanlığın bize göndermiş olduğu 169 tane yapı vardı. Onların 70 tanesi bugün itibarıyla kapalı. Bunların yüzde 90'ı işletme belgesi alabilecek durumdadır. Şu anda kış şartları var. Yangın merdiveni, sensörü, yanmaz kapıları gibi inşaat faaliyetlerini devam ettiriyor. Bahar mevsiminin gelmesini de bekliyoruz. 3-4 ay içerisinde eksikleri tamamlayıp, kapatmış olduğumuz tüm işletmelerin belgelerini alıp turizm faaliyetlerine başlamış olacağız. Çaykara'da 300'e yakın işletmemiz var. Bunların 169 tanesi bakanlık tarafından eksik belgeden ötürü kapatılmak üzere bizlere tebliğ edildi. 70 tanesini kapattık. Kapatılan otellerin yüzde 90'ı eksik belgeden dolayı, bir kısmının da Turizm İşletme Belgesi bakanlıkta olduğu için işletme ruhsatı alamamışlardır." 

"Küçük tedbirlerle bile büyük önlemler alınabilir"

Uzungöl Turizmciler Derneği üyesi ve turizmci iş insanı Mehmet İnan da yeni sezona önlemleri artırarak başlayacaklarını söyledi. İnan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yaklaşık 2-3 senedir Uzungöl'deki işletmeler bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyesi tarafından denetleniyor. İşletmeler ivedilikle yangına uygunluk durumu ile ilgili rapor almaya çalışıyor. Bu konuda ciddi bir gayret var. Bazı işletmelerimiz yangın raporlarını yetiştiremedi. Onlar da hızlı bir şekilde bu raporları almaya çalışıyorlar. Uzungöl'de yapı itibarıyla çok katlı binalar yok. Oteller en fazla 3 katlı. Manzarasının güzel olması nedeni ile Uzungöl'de çoğu otelin odasında balkon da var. Yangına uygunluk konusunda küçük tedbirlerle bile büyük önlemler alınabilir. Kalan eksikler de inşallah hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Mühürlenen işletmelerimizde süreç kalıcı değil. İnşallah bütün işletmelerimiz yeni turizm sezonuna açık olacak. İnşallah ülkemizin hiçbir yerinde sorunlar yaşanmaz."

 

Otopark ücreti uçak bileti fiyatlarını solladı!

'Çanakkale Zaferi, Bağımsızlık Mücadelesinin Sembolüdür'

Yasa dışı bahis soruşturmasında yeni gelişme!

Alevi Vakıfları Federasyonu Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Hitit Seramik iflasın pençesinde

Fitre, Fidye ve Zekâtlarınızla Önce Çocuklar İyileşsin

Yürüyerek girdiği hastaneden cesedi çıktı!

THY uçakğında ölüm kalım savaşı!

Hemşirelere Kızılay Mağazası'nda tezgahtarlık yaptırılıyor

Sadece Kürt'e, Türk’e demokrasi olmaz, Aleviler tam da bu işin ortasında

ABD yargısından Trump’ın göçmen planına engel

MHP-DEM Parti görüşmesi öncesinde Bahçeli'den açıklama

Rekabet Kurumu'ndan yayın platformlarına soruşturma

BMW Moto Club Anatolia'nın 15 Mart Çanakkale Gezisi

Bal diye zehir satıyorlar

Marmara Üniversitesi kadın cinayetlerini protesto eden öğrencilere kınama verdi

turkiyeroutes.com yayında!

Ya helalleşeceğiz ya ayrışacağız

Trump, orduya Husileri vurun emri verdi

Türkiye Yüzyılı çocuklarımızın da yüzyılı olacak

Selahattin Demirtaş özgürlüğüne kavuşmalı

Gazetecilerin özgürlüğü kısıtlanmamalı

Gazeteci İsmail Saymaz’ın pasaportuna el konuldu

Gazze’deki 40 Bin Yetim Çocuk İçin Harekete Geçmeliyiz

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

İstanbul'da 65 yaş üstü nüfus 1,3 milyonu geçti

Marmara yeniden müsilaj tehdidiyle karşı karşıya

Umarız PKK kurucu iradenin çağrısına kulak verir

Teröristin kapısına yüz sürenlerle asla oturmayacağız

PKK kongreyi toplayıp feshedilsin

Yükleniyor

ABD yargısından Trump’ın göçmen planına engel

Trump, orduya Husileri vurun emri verdi

Trump ailesi, kripto para borsası Binance'e ortak olmak istiyor

Gazze’de can kaybı 48 bin 524’e yükseldi

İsrail Suriye'yi bölmekte kararlı!

Başkan Trump'a yine mahkeme freni

Suriye'deki çatışmalarda ölü sayısı bini aştı

Suriye’de Aleviler hedefte, ölü sayısı 250’yi aştı

Mahkemeden Trump’a bir engel daha

Ukrayna'da askeri varlık kabul edilemez

Paris sokaklarında Cemre Baysel rüzgarı

Senegalli futbolcu bana yazdı

Duygu Sarışın'ın derin dekoltesi olay oldu

Simay Barlas Dubai'de güneş banyosu yaptı!

Hande Erçel’in yeni partneri belli oldu

Kim Kardashian şeffaf seçimiyle yine olay oldu

Wanda Nara İstanbul'a geldi

Transparan tarzıyla göz kamaştırdı

Teyana Taylor'un iddialı tarzı olay oldu

Merve Taşkın 'müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alındı!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

Trafikte parlak beyaz far kullanımı yasaklandı

Ticari araç pazarında son 5 yılın en büyük düşüşü

Akaryakıt Takibinde Yeni Dönem

Mercedes'in 2024'teki karı yüzde 28 düştü

Asgari ücretli Türkiye'de kaç ay çalışarak otomobil satın alabilir?

İkinci el araç fiyatı sıfır aracı geçti

6.5 milyon taşıt için akaryakıtta yeni dönem!

Araç alım-satımında yeni dönem bugün başladı

Fitre, Fidye ve Zekâtlarınızla Önce Çocuklar İyileşsin

Yürüyerek girdiği hastaneden cesedi çıktı!

Bal diye zehir satıyorlar

Türkiye’de her 7 yetişkinden biri kronik böbrek hastası

Futbol ve Tıbbın Buluştuğu Anlamlı Organizasyon

Hekimlik bir meslekten öte bir adanmışlık hikayesi

Yedikule Göğüs Hastanesi’nde 1500 kişilik İftar

Özel hastanelerin SGK'ya yükü yüzde 100 arttı

Aile hekimlikleri Tıp Bayramı'nda iş bırakacak

Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık skandalı

'Çanakkale Zaferi, Bağımsızlık Mücadelesinin Sembolüdür'

Rekabet Kurumu'ndan yayın platformlarına soruşturma

Gazeteci İsmail Saymaz’ın pasaportuna el konuldu

CHP'nin kendisi ambulansta

Flash TV, Pozitifbank ve Payfix'e el kondu

Yerelden Ulusala Güçlü Haber Platformu

İBB'den dört gazeteci hakkında suç duyurusu

İmamoğlu’nu destekleyen gazetecilerin çoğu aparat!

Kadın Gazetecilerden Topluma İlham

Ölüm haberi pazartesi günü açıklanacak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35