EKONOMİ
EKONOMİ Haberleri4 ay için 192 milyon lira ödenecek
4 ay için 192 milyon lira ödenecek
- A-
- A
- A+
Geçmeyen araçların bedelini vatandaşların ödediği Avrasya Tüneli, 2020 yılının ilk 4 ayında büyük bir maliyete neden oluyor. Avrasya Tüneli’nden 4 ayda geçmesi gereken araç sayısı 8 milyon 459 bin iken, bu rakam, 3 milyon 917 binde kaldı. Geçmeyen araçların faturası 192 milyon liraya ulaşırken, geçen yıl ödenen hazine garantisi ise 64 milyon lira olmuştu.
Avrasya Tüneli’nden geçen araç sayısı, geçtiğimiz yıllara kıyasla büyük oranda düştü. Hazinenin işletmeci firmaya geçmeyen araçlar için ödemesi gereken tutar da dudak uçuklattı.
Avrasya Tüneli'nden 2020 ocak, şubat, mart, nisan aylarında aylarında geçmesi gereken araç sayısı 8 milyon 459 bin iken, geçen araç sayısı 3 milyon 917 binde kaldı. 2020'nin ilk 4 ayı için devletin kasasından firmaya ödenmesi gereken tutar 192 milyon liraya ulaştı. Firmaya geçen yıl aynı dönem için 64 milyon lira ödenmişti.
TÜNEL, 4 AYDA MİLYONLARI YUTTU
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaptığı açıklamada, ‘'Tünel 4 ayda milyonları yuttu. Avrasya Tüneli geçiş ücreti dolar kuruna göre belirleniyor. Araç garanti sayıları da sözleşme gereği her yıl binde 5 artıyor. Hem araç geçişi azaldı hem de Hazine'nin firmaya ödediği tutar katlandı'' dedi.
Akar, salgın gibi durumlara karşı sözleşmede herhangi bir maddenin de olmadığına dikkat çekti ve “Maalesef sözleşme de salgın ve benzeri durumlarda, garantinin geçersiz olması öngörülmüyor. Avrasya Tüneli'nde sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması olduğu günler için de 69 bin 500 araç devlet garantisi sağlanmış” dedi.
1 YILLIK BEDEL 4 AYDA ÖDENECEK
Akar, Avrasya Tüneli'nden 2019 yılının ilk 4 ayında 5 milyon 634 bin araç geçişi olduğunu, bu yıl ise 1 milyon 717 bin araç azalma meydana geldiğini ve araç sayısının 3 milyon 917 bin de kaldığını söyledi.
2020 yılında yapılan zamla 23.30 lira geçiş ücretinin 36.60 liraya çıktığına da dikkat çeken Akar, Avrasya Tüneli'nin 2042 yılında kamuya devredeceğini, bu yıla kadar da her yıl milletin sırtına milyarların bindirileceğini kaydetti.
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Yükleniyor







