GÜNCEL
GÜNCEL Haberleri56 Dardanel işçisi hastanede
56 Dardanel işçisi hastanede
- A-
- A
- A+
Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, 'Çanakkale'de konserve ton balığı üreten Dardanel fabrikasında -Covid-19 teşhisi konulanların da yer aldığı- işçilerin 'kapalı devre çalışma' adlı yasalarda yeri olmayan bir sistemde çalıştırıldığına birkaç kez yer verdim. İl Hıfzısıhha Kurulu'nun Dardanel fabrikasının adını anmadan ama şirketi tarif ederek verdiği kararda, CHP'li belediyenin de imzası bulunuyor. CHP'li belediye, gözden geçirme yapılabileceğini açıklamasına karşın, ne imza çekildi ne de gözden geçirme yapıldı. Öte yandan işverenin, yerel basında olumsuz haber çıkmaması için özel bir çaba sarfettiği, mali destek kozuyla 'arayı iyi tuttuğu' iddiaları konuşuluyor. Bu iddialar bilgiye dönüşürse paylaşırım.' düşüncesini dile getirdi.
DİSK'e bağlı Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan'la konuştuğunu yazan Toker yazısında şunları kaydetti:
Aslan, öncelikli konunun, işçilere yaygın bir Covid-19 testi yapılması gerekliliği olduğunu söyledi. Bu test hala yapılmamış.
Şirket yönetim kurulu başkanının “Bugün itibarıyla üretim tesislerimizde herhangi bir Covid-19 vakası yok” açıklamasını anımsattığımızda, Aslan da “zorunlu çalışma”nın ilk günlerinde, yaptığı görüşmelerden edindiği bilgileri paylaştı. İşyeri hekimlerinin Türk Tabipleri Birliği yönetimine aktardığı bilgilere göre 56 işçi hastanede müşahade altında.
Aynı kaynaklar toplamda da 150'nin üzerinde pozitif vaka olduğunu aktarmış. Çalıştırılan işçilerin bir bölümünde Covid-19 pozitif çıktığını ancak 'yüksek ateş, başağrısı gibi tipik belirtiler göstermediği için' çalıştırıldığının belirtildiğini aktarıyor.
“İşçilerle görüştük. Evet bir önlem olarak yemekhanede iki kişi yemek yiyoruz diyorlar. Ama soyunma odalarında hiçbir değişiklik olmamış. Bantlar arasında mesafe açılmış ama iş yoğunlaşınca, o mesafeler kapanıyor. İşçiler çok uzun saatler çalıştırılıyor. Sabah 8'de gelip 10'da çıkıyorlar.”
Yazının devamı için tıklayın
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor






