6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yurttaşın ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verildi.

6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni
  • A-
  • A
  • A+

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yurttaşın ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verildi. İfadeleri alınan sağlık personeli, ölümde hiçbir ihmallerinin olmadığını dile getirirken, bilirkişi raporlarında, Şirin’in doktora ulaşması konusunda sistemsel sıkıntı yaşadığı, Şirin’e yönelik ilk doktor müdahalesinin geç olduğu ve şikayetlerine yönelik yapılması gereken kimi tıbbi işlemlerde eksiklik olduğu belirtildi. Yapılan ön incelemede ise, bilirkişi raporlarındaki kusur ve eksiklik tespitlerine rağmen, hemşire ve doktorlar hakkında soruşturma izni verilmemesi talep edildi. Buna karşın, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, tıbbi işlemlerin ve uygulamaların daha ileri bir seviyede araştırılması gerektiği gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verilmesini uygun gördü.

Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mehmet Ali Şirin’in ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

Hakkında ön inceleme yapılan hemşire, verdiği ifadesinde, hastanın göğüs ağrısı şikayetiyle geldiği, hastanın acı ve ızdırap çeken bir görünümü ile genel durumunun kötü olmaması ve göğüs ağrısı olanların sarı alana yönlendirilmesi yönünde talimat olduğu gerekçesiyle o bölgeye yönlendirildiğini söyledi. Hemşire, Şirin’in eşinin yanına gelerek eşine bir an önce bakılması gerektiğini söylediğini ve kendisinin de ‘’uygun olan bir hekimle görüşerek durumunuzu söyleyebilirsiniz’’ dediğini aktardı.

‘’Gerekli uygulamaları yaptık’’

İfadeleri alınan doktorlar da, Şirin’in sıra beklerken yere düşmesinin ardından çıkan gürültüyle beraber hastanın yanına gittiklerini, hastanın kasılmaları olması ve ağzından köpük çıkması sebebiyle sedye talep ederek sarı alana götürüldüğünü söyledi. Doktorlar, Şirin’in eşini yanlarına gelerek bir acil durum olduğunu söylemediğini ileri sürdü.

Doktorlar, Şirin’in sarı alana götürüldükten sonra epileptik nöbet ön tanısı ile diazem yapıldığını, Şirin’den yanıt alınmayınca kırmızı alana götürüldüğünü, bu sırada nabzının olduğunu belirtti.

Doktorlar, Şirin’in durumunun kırmızı alanda kötü olduğunu, burada gereken tüm müdahalelerin yapıldığını, ancak Şirin’in hayatını kaybettiğini, kendilerinin bu süreçte bir ihmallerinin olmadığını ifade etti.

‘’EKG çekilmeliydi, ilk doktor müdahalesi çok geç yapıldı’’

Yaşanan ölümler ilgili 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde çalışan 3 uzmandan bilirkişi raporu istendi.

Bilirkişi raporlarında, hastanın şikayetinin ardından doktora ulaşmakta sistemler sıkıntılar yaşadığı, hastanın geliş sebebi doğrultusunda EKG çekilmesi gerekirken çekilmediği, hastaya ilk temasın geciktiği belirtidi.

Raporlarda, Şirin’in eşinin birkaç odaya girmesine karşında hangi doktorların yanına gittiğinin ve ne söylediğinin belirlenemediği, Şirin’in eşinin ‘’acil olduğunu doktorlara söyledim’’ beyanına karşın, doktorların hastaya ilişkinin bilgilerinin olmadığını söylediğini, bu konuda Şirin’in eşinin dışında bir beyan olmadığı belirtilerek, doktorlara kanıtlarla kusurlu denilemeyeceği ifade edildi.

Raporlarda, buna karşın, hastaya ilk doktor müdahalesinin ani kötüleşmesi sonrasında yapılmasının sorun olduğu vurgulandı.

Şirin’e nöbet ön tanısı ile diazem yapıldığı, hastanın bu alandan sarı alandan kırmızı alana götürülürken saturasyon takibinin yapılmaması sebebiyle eksiklikler ve kusur bulduğu aktarılan raporlarda, Şirin’in kırmızı alana götürüldüğünde durumunun kötü olduğu ve epikriz dosyası göz önüne alındığında burada müdahalelerin kurallara göre uygulandığı tespiti yer aldı.

Ön incelemede eksiklere rağmen soruşturma izni verilmemesi talep edildi

Ölümle ilgili önce incelemeyi yapan 25 Aralık Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mümtaz Çetin, hastanın şikayetlerine karşın triajdan sarı alana yönlendirilmesinde, hastanın sıra beklerken kötüleşmesinin ardından sedyeye alınarak sarı alana götürülmesinde ve kırmızı alana götürüldüğünde yapılan işlemlerde uygunsuzluk olmadığını söyledi.

Çetin, Şirin’in kötüleşmesinin ardından götürüldüğü sarı alanda hastaya monitörizasyon uygulanmamasında ve EKG çekilmemesinde eksiklik olduğunu söylediği ve burada görevli doktorda kusur buldu.

Çetin, bir hemşire ve 5 doktor hakkında soruşturma izni verilmemesi gerektiğini dile getirirken, sadece sarı alanda görevli doktor hakkında izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Kurul, talebe karşın soruşturma izni verdi

İfadeleri, bilirkişi raporlarını ve ön incelemeyi değerlendiren Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, hemşire ve doktorların Şirin’e yönelik yaptığı muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlemlerin ve uygulamaların daha ileri bir seviyede araştırılması gerektiğini gerekçesiyle 6 doktor ve bir hemşire hakkında soruşturma izni verilmesini uygun gördü.

 

Yorum Yazın

'Türk futbolu siyaseti kadar kirli'

'Para politikasıyla yapılacak şeylerin sınırına ulaştık, siyaset de destek vermeli'

Saraçhane davasında tüm sanıklar beraat etti

Genç işsizlik ve geniş tabanlı işsizlik arttı

'Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya’ya çağrıda bulundu'

Mehmet Ağar ile yemek yiyen savcı Yargıtay’da!

‘Öcalan görüşmede Suriye için söz verdi’

Selahattin Demirtaş'ın özgürlüğü siyasi manevralarla engelleniyor

Döviz rezervleri 80 milyar doların altında

HGS skandalı patladı: Vatandaşlar isyanda

Melih ve Osman Gökçek hakkında suç duyurusu

İmralı'ya destek o seviyeye indi

Açlık sınırı asgari ücreti 8 bin lira aştı!

İnfaz düzenlemesiyle 90 bin hükümlü aramıza dönüyor

Mehmet Şimşek'in tadını kaçıracak anket

Papa 14. Leo neden İznik'e gidiyor?

'Seyyah Ömer' 78. Fidanını Denizli’de Toprakla Buluşturdu

Tarladan çıkmayan traktöre boğaz köprüsünden ceza yağdı!

Papa 14. Leo'nun ilk durağı Anıtkabir oldu

Üsküdar Belediyesi'nden emeklilere 5 bin lira pazar alışverişi desteği

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Seyyah Ömer ve Gezgin Necip Burdur’da 77. Fidanı Toprakla Buluşturdu

Çanakkale Kültür Gezileri gençlerin tarihî mirasla bağ kurmasını sağlıyor

Ümit Özdağ, Öcalan'ın 'serbest bırakılma' planını anlattı

Vergi, harç ve cezalara zam!

Bakan Güler teğmenlerin ihraç raporuyla çelişti

'Hiçbir sistem bu kadar bozulmayı kaldıramaz'

Avrupa Parlamentosu'ndan Fatih Altaylı hakkındaki hapis cezasına tepki

'Halen 13 şehir hastanesinin yapımı devam ediyor'

Emeklilerin yüzde 40'ı 17 bin liranın altında yaşam savaşı veriyor

Yükleniyor

Suçla Mücadele Yerine “Hassasiyet” ve “Hoşgörü” Eğitimi

Zelenski bana hiç minnet etmedi

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

Avrupa’nın Ukrayna planı çıkmazda

Bangladeş’te eski Başbakanı için idam kararı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

Nagehan Alçı'dan 'otel odası' yanıtı

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8