GÜNCEL
GÜNCEL Haberleri'8.5 büyüklüğünde deprem olabilir'
Ege Denizi’nda yaşanan art arda depremlerin ardından Prof. Dr. Süleyman Pampal’dan önemli açıklama geldi. Pampal, "Ege'de 8,5 büyüklüğünde bir deprem sürpriz olmaz!" dedi.
- A-
- A
- A+
Ege Denizi’nde peş peşe yaşanan depremler Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Bölgedeki halk korkuya kapılırken, Prof. Dr. Süleyman Pampal, Ege Denizi’nde yaşanan depremlerle alakalı önemli uyarılarda bulundu.
Pampal, "Ege'de 8,5 büyüklüğünde bir deprem sürpriz olmaz!" derken tsunami ve volkanik patlama riskleri olduğunu belirterek uyarılarda bulundu. Deprem uzmanı 8,5 büyüklüğündeki depremden etkilenecek 4 şehri de tek tek saydı.
Pampal, "Özellikle Yunanistan'ın Santorini Adası, aktif bir volkanik komplekstir ve burada geçmişte büyük patlamalar yaşanmıştır. Bu patlamaların, Akdeniz tarihinde ciddi tsunami dalgalarına ve büyük yıkımlara yol açtığı biliniyor" ifadelerini kullandı.
TSUNAMİ TEHLİKESİ
Volkanik depremler hakkında da konuşan Pampal, "Bu tür depremleri volkanik hareketlere haberci depremler olarak tanımlıyoruz. Eğer denizaltındaki magma yükselirse, volkanik depremler meydana gelir ve ciddi tsunami tehlikesi oluşturur" ifadelerini kullandı.
“8,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM”
Prof. Dr. Pampal, Ege Denizi'nde yaşanan depremlerin büyüklüğünün 8 ile 8,5 arasında olabileceğine vurgu yaparak, bu büyüklükteki bir depremin, Yunanistan adalarını, Yunanistan anakarasını ve Türkiye'nin batı kıyılarını etkileyebileceğini söyledi.
Özellikle İzmir, Muğla, Aydın ve Çanakkale gibi şehirler bu depremlerden etkilenebileceğini belirten Pampal, fakat en büyük hasarın Yunanistan'a yönelik olacağını söyledi. Pampal, böyle bir depremin sürpriz olmayacağını ve bölgedeki riskin her an artabileceğini söyledi.
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
Yükleniyor






