Binali Yıldırım: Anayasa değişikliğini partilerle görüşeceğiz

Binali Yıldırım: Anayasa değişikliğini partilerle görüşeceğiz

Binali Yıldırım: Anayasa değişikliğini partilerle görüşeceğiz
  • A-
  • A
  • A+

Milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yasama faaliyetlerini durdurmasını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım,  'Devletin milletin parasını, teröre peşkeş çekemez. Milli iradeyi tanımayını millet hiç tanımaz. Şimdi de bu vekiller kalkmış diyorlar ki yasama faaliyetlerini durduruyoruz. Millet sizden 'Yasama faaliyetlerinizi değil, terör faaliyetlerinizi durdurun' dedi. Yanlış anlamışsınız, milleti bile anlamamışsınız. Vatana ve millete ihanet asla karşılıksız kalmaz. Kimse millete karşı haddini aşmasın' dedi.

Binali Yıldırım 'AB'li dostlarımıza sesleniyorun. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesiyle uğraşmayı da, gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK'ya bir çift laf edin. Bizim mücadelemiz sizin geleceğinizin de mücadelesi' diye konuştu.

Binali Yıldırım AKP'nin grup toplantısında konuşuyor.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

Bakanlar Kurulu'nda dün uyuşturucu ile mücadele konusunu ele aldık. Gelişmiş ülkelere göre çok ama çok aşağı orandayız. Bu sevindirici bir şey ama tehdidi de yok sayamayız. Bugün olmayan tehdit yarın bizim de önemli konumuz haline gelebilir. En önemli çalışmalardan bir tanesi toplumda farkındalığın oluşturulmasıdır.

 

Sigarayla mücadele konusunda başlattığımız çalışmalar kısa sürede semerisini vermiş, Türkiye örnek bir sonuca ulaşmıştır. Bu kez de uyuşturucu ile mücadeleyi etkin bir şekilde yürütmek için Başbakan Yardımcımızın koordinasyonu ve 8 bakanımızla Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu'nu oluşturduk. Uyuşturucu bulundurmak, ticareti yapmak gibi konularda cezaları geçtiğimiz yıllarda 2-3 katına kadar artırmıştık.

Şimdi yeni düzenlemelerimiz olacak. Uyuşturucu ile mücadelede topyekun hareket sözkonusu olmalı. Sadece güvenlik, ceza, sağlık alanında alınan tedbirler, toplumsal farkındalık olmadıkça başarısı sınırlı olacaktır. Gerek devletin, gerekse STK'ların enerjisi bir araya gelecek, gençlerimizin kanına giren bu belayla mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. 

'Bırakın hukuk meselemizi de...'

AB'li dostlarımıza sesleniyorun. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesiyle uğraşmayı da, gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK'ya bir çift laf edin. Bizim mücadelemiz sizin geleceğinizin de mücadelesi.

'Eser siyaseti yapıyoruz'

Her hafta olduğu gibi geçen hafta da yoğun bir program gerçekleştirdik. İstanbul'da ilk olarak Türkiye-Afrika Ekonomi İş Birliği Forumu'nun toplantısını gerçekleştirdik. Gelecekte bu ilişkileri nasıl artırabiliriz bunları etraflıca konuşma fırsatı bulduk. AK Parti iktidarı döneminde Afrika ile ilişkiler her alanda süratle geliştirilmiş, 4 Afrika ülkesinde sadece hava yolu seyahati varken, şimdi 50'ye yakın uçuş var.

Toplam ticaretimiz 18 milyar dolara yükselmiştir. Bizim Afrika ile ilişkilerimiz sömürgeci ülkelerin ilişkileriyle aynı değildir, bizim ilişkilerimiz menfaat ilişkisi değildir. Bizim Afrika ile ilişkilerimiz, ortak kültürümüzün, ortak geleceğimizin birlikte korunması, kazan - kazan ilkesine göre tesis edilmiş ilişkidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen yaşayan insan hazineleri ödül törenine katıldık ve birçok alanda başarıları ortaya koyan sanatçılarımızın sağlığında ödüllendirdik. 

AK Parti iktidarı, eser siyaseti yapan bir iktidardır. Siyaseti her zaman millete hizmet aracı olarak görüyoruz. Millete hizmeti amaçlamayan siyaset varsın olmaz olsun.

Barbaros örneği

Yine geçen hafta dünya denizcilik günü kutlamaları yaptık. Uluslararası Denizcilik Örgütü, dünya deniz gününü İstanbul'da kutlamaya karar verdi. 150'nin üzerinde misafirin katıldığı kutlamalarda dünya denizciliğinin geçmişi ve geleceği İstanbul'da konuşuldu, tartışıldı. Denizcilik dünyaya da Türkiye'ye de lazım. Eğer denizcilik olmasa, deniz taşımacılığı olmasa dünyada 7 milyar insanın yarısı açlıktan, yarısı soğuktan ölecek. Onun için Barbaros Hayrettin Paşa, 'Denizlere hakim olan cihana hakim olur' diye boşuna dememiş, Allah'a şükür denizlerimize hakimiz. Denizciliğimizin gelişmesi için 14 yıldır gayret gösteriyoruz.

'Kardeşim bakacağınıza yük alın'

Yine geçen hafta Asya ülkeleri siyasi partiler birliği misafirimizdi, onlarla beraber olduk. 22 Asya ülkesinden 40 civarında siyasi partinin yöneticileri, temsilcileri bir araya geldiler ve göç ile mülteciler konusunu İstanbul'da değerlendirdiler ve İstanbul deklarasyonu yayınladılar. Bugün küresel problemlerin başında göç geliyor, sayısı 55 milyonu aştı. BM'ye üye olan ülkelerin en az 100 tanesinden fazla nüfusa sahip. Bu küresel probleme maalesef dünya duyarsız sadece konuşuyorlar Sadece Türkiye'nin mülteciler konusunda ne kadar büyük fedakarlık yaptığını söyleyerek vakit geçiriyorlar. Kardeşim söyleneceğinize biraz yük alın yük. Bugün Allah'a şükür biz 3 milyon kardeşimize kucak açtık. Evimizi açtık, aşımızı paylaştık. Bundan da şikayetçi değiliz çünkü biz dünyada insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışını 6 asır boyunca yerleştirmiş ve dünyada barışı ve kardeşliği hakim kılmış Osmanlı'nın torunlarıyız. 20 milyar doların üzerinde harcama yaptık, daha fazlasını da yaparız ama bu ortak sorunun, bu insanlık dramı artık Türkiye'ye bırakılmasın. Bölgesel sorunların çözülmesi için daha fazla ellerini taşın altına koysunlar. 

15 Temmuz'un ardından her fırsatta hükümetimize desteklerini belirterek etkinliklerini İstanbul'da yapmak için karar alan Asya ülkelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir yandan yabancı misafirlerimizi ağırlarken bir yandan da şehir şehir Anadolu'yu gezerek vatandaşlarımızla bir araya geliriz. Bu hafta sonu bakan arkadaşlarımızla birlikte Bayburt'a, Erzincan'a gittik. 

'Terör faaliyetlerinizi durdurun'

14 yıldır 81 ilimizin dertleriyle dertlendik, 79 milyon vatandaşımızın hizmetinde olduk. Nereye gidersek gidelim elimiz asla boş gitmedik. Projelerimizle, dev eserlerle milletimizi buluşturduk. Değerli kardeşlerim, durmak yok, yola devam. İşimiz hizmet, gücümüz millet.

Değerli kardeşlerim bildiğiniz üzere 20 Mayıs'ta gazi meclisimiz değişik partilerden haklarında dosyalar bulunan 154 milletvekilinin 810 dosyası var. Bu dokunulmazlıkları bir seferliğine kaldırmıştık. Yani ömür boyu dokunulmazlıklar kalkmıyor, mevcut dosyalar hakkında olanlar kaldırılıyor. Savcıların yaptığı çağrı ile beraber AK Parti'den, CHP'den, MHP'den bu dosyalarla ilgili vekiller gidip ifadelerini verdiler. Bir HDP milletvekili hariç, 55 milletvekili var dosyası olan. Bir tanesi hariç 54 tanesi mahkemenin kararına uymayacaklarını, gidip ifade vermeyeceklerini söyleyerek adeta mahkemelere, hukuka meydan okudular. Devlete ve kurumlarına saygı göstermek. Bu kurumların işleyişini sağlamak siyasetçilerin görevidir. HDP'li bazı vekillerin buradan da bir siyasi kriz çıkarma yoluna gittiler. Hukuk karşısında hiç kimsenin ayrıcalığı da yoktur, üstünlüğü de yoktur. Bizi hiç kimse hukuk karşısına çıkaramaz, sorgulayamaz, mahkemelerinizi tanımıyoruz gibi ifadeler halkın oylarıyla seçilen milletvekillerinin söyleyeceği sözler olamaz. Bir vekil, korucuları hedef alan konuşmasında 'Bu memleketten defolup gideceksiniz, o keleşi size çevirmesini iyi biliriz' diye tehditlere dayıyor, bir başkası 'Biz sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz' teröristlerin kazdığı hendeklere kazanım diyenler, belediyeleri öz yönetim adı altında destekleyenler elbette kuzu kuzu yargının karşısına çıkacaklardı, çıktılar. Çıkacak ki bu ifadelerin altında yatan gerçekler bir bir ortaya çıksın. Meclis'te her düşünce hür bir şekilde ifade ediliyor, kimseye engel yok. Orada kalırsa, konuşmalar eyleme dönmezse hiçbir şeye kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok. Türkiye'de siyasete katılım yolları sonuna kadar açık. Seçilmiş biri tutuklandı diyorlar. E tamam tutuklanmasını biz de arzu etmeyiz ama mahkemeler kendi işini yapsın. Biz de kendi işimizi yapalım. Seçilmişlik sıfatı, seçilmiş olmak kimseye suç işleme hakkı vermez. Hiçbir vekil, milletten aldığı irade ve yetkiyi milletin aleyhine, terör örgütlerinin lehine kullanamaz. Milletin vekili, siyaseti kalka olarak kullanıp terörle iç içe olamaz.

Devletin milletin parasını, teröre peşkeş çekemez. Milli iradeyi tanımayını millet hiç tanımaz. Şimdi de bu vekiller kalkmış diyorlar ki yasama faaliyetlerini durduruyoruz. Millet sizden 'Yasama faaliyetlerinizi değil, terör faaliyetlerinizi durdurun' dedi. Yanlış anlamışsınız, milleti bile anlamamışsınız. Vatana ve millete ihanet asla karşılıksız kalmaz. Kimse millete karşı haddini aşmasın.

CHP’ye: Sittin sene iktidar olamazsınız

Bir de ana muhalefet partisi CHP var. Toplanmış alelacele açıklama yapıyorlar. Ne oldu kardeşim? Türkiye terörle amansız bir mücadele yapıyor, yani bu terör olayları oldukça niye toplanmıyorsunuz. Ne oldu da programlarınızı iptal edip toplanıyorsunuz. Yaptıkları açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği 'Cumhuriyet gazetesine karşı hukuk operasyona son verilmeli', 'Milletvekillerinin tutuklanmasını anayasaya aykırıdır', 'Otoriter rejim terk edilmelidir' PKK, IŞİD terör örgütlerine AKP'nin yardım ve yataklık ettiğini söyleyecek kadar basiretsizlik içindeler. Nedir bu ya? Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin boykot bildirileri gibi. Siz ana muhalefet partisisiniz, bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız.

'Türkiye'ye muhalefet ediyorlar'

CHP, bu bildirisinin her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor. Doğrusu CHP'nin terör örgütlerini mağdur gösterme çabasını anlamış değiliz. Dilleri, Türkiye'yi küresel düzeyde zayıf düşürmeye çalışanların diliyle aynı. AK Parti'ye muhalefet edeyim derken Türkiye'ye millete muhalefet ediyorlar. 

'Menderes seçimle gelmedi mi?'

Seçimle gelen, seçimle gider. Hoppala, değerli kardeşlerim bak ne diyor vatandaş? Adnan Menderes de seçimle geldi. Duyuyorsunuz dimi CHP'liler. Merve Kavakçı da seçimle geldi meclise sokmadınız değil mi? Değerlerinden ödünç vermeden mecliste şimdi. Seçimle gelen Erbakan'a tankları gösterdilerse, AK Parti de tankları gösterenlere cevabını verdi. Seçimle gelen seçimle gider lafı terör örgütlerinin Türkiye'ye meydan okuduğu bir zeminde siyaseten anlamsızdır. Elbette seçimle gelen, seçimle gider, siyaset meşrudur, gayrimeşru terör örgütleriyle, cinayet odaklarıyla dünyanın hiçbir yerinde bir siyasi partinin organik ilişkisi kabul edilemez. Seçimle gelen seçmenin iradesine sadık kalacak, terörle meyledemez, şiddete çağrı yapamaz. 

Seçimle gelen, demokrasiye, hukuk devletine kurşun sıkamaz. Ortada ciddi iddialar var, bu iddialar araştırılacak, sonucu mahkemeler verecek. İddianameler ortaya çıktığında her şey açığa çıkacak. O zamana kadar ana muhalefet partisi ve hepimizin görevi yargıya saygı göstermek, beklemek. HDP'lilerin bir kısmının PKK ile ilişkilerini beyan ettikleri ortadadır. Sayın Kılıçdaroğlu; bunların suç olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bunca insanın teröre kurban gittiği, şehit ailelerine bunu nasıl izah edeceksiniz? Bu ülkenin insanları terörün her türlüsünü lanetliyor. Ne yazık ki bir tek CHP bu şuuru gösteremiyor. Bilsinler ki CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da partilerinin terör örgütüne olan bu müzahirliğinden fevkalade rahatsızlar. Biz CHP seçmenleriyle Yenikapı ruhunda bir araya geldik, bir olduk. Bu birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya CHP'nin de gücü yetmez. Sayın Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisi lideri olmanın getirdiği sorumluluğu, nezaketi lütfen koruyun. Biz her şeye rağmen demokrasiyi ve hukuku korumaya devam edeceğiz.

 

Yorum Yazın

Kadın, dini nikahlı eşi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

Fethiye de yamaç paraşütü şovu faciayla bitti

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Bitlis'te 8 bin yıllık 'hazine' gün yüzüne çıkarıldı

Aziz Yıldırım İle Ali Koç yine tartıştı!

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

AK Parti mitingine cemaatini götürmeyen imama ceza

'Millet, ilk seçimlerde adaletsizliğe gereken cezayı verecek'

CHP İstanbul İl Kongresi yapılacak

Vakıf üniversitelerinde ücretleri YÖK belirleyecek

Cengiz Holding'in siyanürlü altın madenine onay çıktı

'DEM Parti sinir uçlarıyla oynuyor'

'Özlem Çerçioğlu neden AK Parti'ye geçmiş olabilir?'

'Gittiğiniz yol yanlış, biz sizin hasmınız değiliz'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

İBB Baikanı İmamoğlu yeni projeyi duyurdu

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

'Asgari ücret 29 bin TL’yi görmeyecek'

'Enflasyon bu yıl beklentimizin biraz üzerinde'

İBB'den alınan Gezi Parkı, ihaleye çıkarıldı

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Kürtçe şiir okudu

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

'İletişim Başkanlığı su gibi para harcıyor'

Konya merkezli uyuşturucu operasyonunda 369 tutuklama

Bankacılık ve BIST 100 endeksinde yüzde 3 düşüş

'Dünyanın en büyük 17. ekonomisiyiz'

Köpekleri istismar edip öldüren doktorun cezası belli oldu

Hız limitleri yenilendi, binlerce levha kaldırıldı

Kenan Tekdağ dahil 26 kişi gözaltına alındı

Yükleniyor

Kazakistan’da Benzin, su, elektrik ve doğalgaza zam yasaklandı

Madagaskar’da ordu yönetime el koydu

'İki devletli çözüm uygulanmazsa bölge mahvolur'

Netanyahu Trump’a Golan işgalini de onaylattı

'Kırmızı çizgiyi aşmayın'

MIT'den Trump yönetiminin "federal fon" anlaşmasına ret

Trump Çin'e köpürdü, ABD borsaları çakıldı

Çin, nadir toprak elementlerinin ihracatına kısıtlama getirdi

Ateşkese rağmen Gazze'ye bomba yağıyor

İsrail ordusu 44 gemiden 19'una müdahale etti

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

'Hiçbir zaman böyle şeylerle bir ilgim olmadı'

Berrak Tüzünataç'tan yaza veda pozları

Sütyen alamıyorum

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Bikinili pozlarıyla mankenlere meydan okudu

Deren Talu, Ibiza'yı salladı

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Sağlıkta yapay zeka hangi seviyede?

Borcunu ödemeyen sağlık hizmeti alamayacak

22 yılda özel hastane sayısı yüzde 103,7 arttı

Akademisyenlerden SGK'ya usulsüz tahsilat

Filtre kahve içerken bir daha düşünün

VR ile Meme Sağlığı Eğitimi İstanbul’da Farkındalık Buluşmasına Dönüştü

22 peynirde yağ oyunu

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine gözaltı

Elazığ'da gazeteciye pompalı tüfekli saldırı

Gazeteci Hakan Tosun'un beyin ölümü gerçekleşti

Yerel gazeteler birer birer kapanıyor!

UGASDER, Gazze İçin Üsküdar’da Bir Araya Geldi

Gazeteci Serkan Candaş’a Prestijli Ödül!

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’ne ‘En Aktif Gazetecilik Ödülü’

Ahmet Hakan, uçaktaki soru skandalını itiraf etti!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3