2005 de özel bir hava yoluna host olarak giren, Aydın Yapkuöz 3 sene sonra THY imtihanlarını kazandı. Türk Hava Yolları’nda hostes olarak çalışmaya başladı.
Uçmayı seven Yapkuöz, aylarca İngilizce çalıştı. Yabancı dilini kuvvetlendirdi. Ana dili gibi, İngilizce konuşmaya başladı. Sonra, para biriktirdi, bankadan kredi çekti 2 sene özel bir havacılık okulundan pilotluk eğitimi aldı. İkinci pilot oldu.
Star TV E. Haber Müdürü Dursun BORAN ‘ın haberine göre, Sertifikasını almaya az kaldı. 9 ay sonra, THY da kaptanlık imtihanına girecek. Artık milli hava yolumuz THY uçaklarını uçuracak. Aylarca, yurt içi ve dışı uçuşlarında kaldığı otellerde, izinli günlerinde evinde dersler çalıştı. İyi bir pilot oldu. 2014 de Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi.
Gençler, CPL ( Si Pi El ) Ticari Pilot Lisansı alarak, THY veya diğer özel hava yollarında 2. kaptan olarak iyi maaşla uçmaya başlıyor. Türk kaptanlara dünyanın pek çok hava yolundan çalışma teklifi geliyor.
Bekar, 34 yaşında ki kaptan Aydın Yapkuöz’ün babası da Türk Hava Kuvvetlerinden emekli astsubay.
Resim’de, Azmi zaferi dedirten Aydın kaptan. THY da uçucağı günlerinin heyecanını yaşıyor. Dünya havacılık sektörünü, 24 saat takip ediyor.
Salı
30.1 °
Çarşamba
32.2 °
Perşembe
33.1 °