Koray Aydın: MHP tabela partisi olacaktır

Koray Aydın: MHP tabela partisi olacaktır

Koray Aydın: MHP tabela partisi olacaktır
  • A-
  • A
  • A+

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI DEMOKRASİNİN ÖZÜNE AYKIRIDIR

Bilindiği üzere, MHP ve AKP Genel Başkanlarının mutabakatı üzerine AKP tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan anayasa değişiklik teklifi, TBMM’de kabul edilmiştir.

Teklif, Nisan ayı içinde Türk Milleti’nin huzuruna gelecek ve referandum yoluyla oylanacaktır.

Cumhurbaşkanını partiler üstü ve tarafsız konumundan alıp, partili ve taraf yapan;

Yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı tek bir kişiye bağlayan,

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verilmeyen Gazi Meclisi feshetme yetkisini, Partili Cumhurbaşkanına veren,

Çağdaş demokrasilerde olması gereken denge ve denetim mekanizmalarını yok eden,

Özetle demokrasinin özüne aykırı bu Anayasa değişiklik teklifi, kamuoyunun gündemine girdiği günden bu tarafa, muhtelif tartışmalara sebep olmuştur.

Bu tartışmalarda AKP ve CHP, benzer bir parti içi yapıyla yani taban-tavan uyumu sergileyerek “Evet” ve “Hayır” cephesini teşkil etmişlerdir.

Aşkla bağlı olduğumuz partimiz MHP’de ise durum, oldukça farklı bir görünüm arz etmektedir. Zira MHP’nin Genel Merkez yönetimi bu teklifi desteklerken, MHP tabanı ve taşra teşkilatları, ezici bir çoğunlukla teklife karşı çıkmaktadır.

REFERANDUMLAR GEÇİCİ, KARDEŞLİK VE ÜLKÜDAŞLIK HUKUKU BAKİDİR

Sevdamız MHP’nin içinde bulunduğu tablo, Ülkücü Hareket içindeki değişik zeminlerde, pek çok iç tartışmayı beraberinde getirmiştir. Bu iç tartışmalar, anlamsız bazı gerginliklere yol açmaktadır.

Türk milliyetçilerinin kurdukları sendikalar basılmakta, bizim gençlerimiz, bizim kurumlarımızı protesto etmektedir.

Hiç arzu etmememize rağmen anlaşılan odur ki; referandum süreci MHP ve Ülkücü Hareket açısından oldukça sancılı geçecektir.

Ülkücü Hareket’in kıdemli bir üyesi ve faaliyet gösterdikleri dönem itibarıyla Türk Milliyetçiliği’nin yegâne siyasî organizasyonları olan Milliyetçi Hareket Partisi ve Milliyetçi Çalışma Partisi’nde yöneticilik yapma şerefine sahip biri olarak, referandum süreci içinde yaşadığımız tartışmaların “biz”e yakışan bir üslup içinde ve farklı tercihlere sahip mensuplarımız arasında “biz”im fikrî geleneğimize uygun bir seviyede gerçekleşmesi gerektiğine inanmaktayım.

Zira referandum gerçekleştiğinde ve bu tartışmalar bittiğinde, yine “biz bize” kalacağız. Her şey bittiğinde, birbirimize ettiğimiz sözler ve takındığımız tavırlar kalacak.

Sözün özü; sel gidecek, kum kalacaktır. Bu bir parti seçimi değildir, dolayısıyla referandumlar geçici kardeşlik ve ülküdaşlık hukuku bakidir.

Kimimiz “evet” kimimiz “hayır” diyeceğiz. Doğal olan budur, çünkü “demokrasi” böyle bir şeydir.

Şartlar ne olursa olsun, gün gelecek bu coğrafyanın birliği için omuz omuza mücadele edeceğiz; dün olduğu gibi.

O yüzden, referandumdaki tercihimiz ne olursa olsun, birbirimizi rencide edecek davranışlardan uzak duralım.

Bilhassa tercihlerimizden kaynaklı olarak “ihanet, fitne, nifak, ülkücülük, milliyetçilik, dava adamlığı” gibi kavramlar üzerinden birbirimizi yargılamayalım.

SÖZ KONUSU OLAN; VATANIN, MİLLETİN VE MHP’NİN GELECEĞİDİR

Ortada gerekçesi milletimize ve ülküdaşlarımıza bir türlü açık ve net bir şekilde açıklanamayan, MHP yönetimince tepeden inmeci bir tavırla ve sadece “bir bildiğimiz var” anlayışıyla sunulan bir “evet” dayatmasıyla karşı karşıyayız. Gönül isterdi ki bu kararı hep beraber verelim. Lakin anlaşılmaz bir şekilde partinin hiçbir kuruluna başvurulmadan, tüm ülkücüleri şaşırtan bir tercihte bulunulmuştur.

Bu durumu tasvip etmemiz mümkün değildir. Çünkü burada söz konusu olan Türk milletinin kurtuluş ve kuruluş ruhudur.

Söz konusu olan, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığı, birliği, bütünlüğü ve istikbalidir.

Söz konusu olan vatandır ve dolayısıyla gerisi teferruattır.

Söz konusu olan baba ocağımız ve ana kucağımız MHP’nin ve Ülkücü Hareket’in geleceğidir.

Partili Cumhurbaşkanı sistemiyle en hafif tabir ile MHP’nin etkisizleşmesi, tasfiye olması ve yok olma eşiğine gelmesi mukadderdir.

Çünkü bu teklifin gizli ajandası AKP sözcülerinin de açıkça ifade ettikleri gibi iki partili sistemdir. Teklifin meclisten geçmesi akabinde başlayan “dar bölge” ya da “daraltılmış bölge” gibi seçim sistemi tartışmaları bu tespitimizde ne kadar isabetli ve haklı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir.

Sözde Türk Tipi Başkanlık olarak Türk milletine dayatılan bu ucube sistemle AKP-CHP ekseninde bir siyasi düzen arzulanmaktadır.

Böyle bir sistemde AKP her zaman iktidar adayı olabilecektir. Oyları yarışan partiler olacak AKP ve CHP arasında kapışılacak MHP ise maalesef sadece bir tabela partisi olacaktır.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN OLUŞTURDUĞU PLATFORM;

KİŞİLER VE GRUPLARLA SINIRLI DEĞİL, PARTİLER ÜSTÜDÜR

Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ilkelerine vurulan darbelere sessiz kalmak ve ömrümüzü adadığımız MHP ve Ülkücü Hareket’in göz göre göre tasfiyesine seyirci kalmak mümkün değildir.

Bütün bu gerekçelerle geçtiğimiz günlerde Türk milliyetçileri tarafından bir platform oluşturulmuş ve Türk Milliyetçileri Hayır Diyor temasıyla ilk toplantısını yapmıştır.

Oluşturulan platform parti içi siyasi mücadelenin devamı değildir.

Nitekim mesele partiler üstü bir meseledir; yani memleket meselesidir.

Böyle bir meselede parti içi veya kişisel siyasi hesaplar peşinde koşulamaz.

Milliyetçi sivil toplum kuruluşlarının ana omurgasını oluşturduğu platform, MHP’de siyaset yapan isimler, eski Bakanlar, eski ve yeni Milletvekilleri, Ülkü Ocakları Genel Başkanlarımız, eski il başkanlarımız, 12 Eylül öncesi ve sonrasında MHP’de siyaset yapmış siyasetçilerimiz, aksakallılarımız, milliyetçi düşünür ve bilim insanlarımız ve tabii ki Ülkücü Hareketin geleceğinin teminatı gençlerimizden oluşan geniş bir kesimi çatısı altında toplamıştır.

Önümüzdeki günlerde halkalar daha da genişleyecek ve ülkemizin her yanına dalga dalga yayılacaktır.

Platformun hedefi “millet – memleket” sevdasını yüreğinde taşıyan her türlü siyasi görüşe sahip birey ve teşkilatları, Türk’ün geleceğine mayın döşeyecek bu teklife karşı “Hayır” diyecek ortak bir paydada toplamaktır.

Mesele bir parti meselesi olmadığı için de seçmenler hür iradeleriyle karar vereceklerdir.

18 Şubat’ta Ankara’da sivil, demokratik ve milli bir Türkiye için çoban ateşi yakacak ve inanıyoruz ki; bu platform Türk siyasi tarihinde bir ilki başaracaktır.

Niyetimiz, daha önce benzeri görülmeyen “sivil” karakterde bir “Milli” direnç merkezi oluşturmaktır.

Ortak akıl ve istişare ile belirlenecek olan platformun amacı, çalışma usul ve esasları, programları ve tüm çalışmaları yürütme komitesi tarafından önümüzdeki günlerde basına ve kamuoyuna detaylı olarak aktarılacaktır.

Dolayısıyla hiç kimse bu platformu sayılarla sınırlandırmamalı, tek bir kişiye ya da gruba mal etmemeli ve bu platformdan yeni bir siyasi oluşum beklememelidir.

NİYETİMİZ HAYIR’DIR, AKIBETİMİZ DE “HAYIR” OLUR İNŞALLAH

Niyetimiz hayır üzeredir, inşallah akıbet de hayır üzere olacaktır.

İnanıyoruz ki; yakacağımız çoban ateşi, siyasi hareketin liderine bağlılığından ötürü kendisini “evet” demek zorunda hisseden Ülküdaşlarımızın yüreklerine hapsettikleri nefeslerle büyüyecektir.

İnanıyoruz ki; oluşturulan “Milli Merkez” ülkücü, milliyetçi, mukaddesatçı, demokrat ve vatansever herkesi çatısı altında toplayacak ve milli hassasiyet taşıyan herkese güven verecektir.

            Bu duygu ve düşüncelerle önümüzdeki günlerin ve Nisan ayında yapılacak olan halk oylamasının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.

Cenab-ı Allah, sarsılmaz birliğimizi bozmasın.

Kutlu yolculuğumuzda, kervanımızı dağıtmak isteyenlere fırsat vermesin.

            Ne mutlu Türk’üm diyene!(3 ŞUBAT 2017)

 

Yorum Yazın

CHP Kurultay davasının ertelenmesi piyasaları rahatlattı

İsrail'le 1.5 senedir ticari ilişkileri durdurduk

AHMET CEMAL PEKER: TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA YÜKSELEN GAZETECİLİK VİZYONU

Sahnenin efsanesi Tünzalə Ağayeva bu kez kovboy tarzında !!

Antalya’da Tamirat ve Dekorasyon İşlerinde Mağduriyet Uyarısı

'Bu meydanda senden korkmayanlar var!'

'Gökçek'ler Ailecek Ankara'ya çökmüşler'

Bulduğunuz ilçe başkanları size hayırlı olsun!

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere ek 400 lira borç çıkarıldı

'Artan yalnızca enflasyondur'

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

Vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu 5 trilyona dayandı!

'Haysiyetin varsa Gezi'de görüntüleri yayınla'

'Fenerbahçe'yi mumyaya döndürdüler'

Yusuf Tekin, velilerin yüksek fiyat eleştirilerine tepki gösterdi

Konya'da silah fabrikasında yangın!

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'Bu topraklarda Müslüman bir İsrail kurmak istiyorlar'

Yoksulluk sınırı 90 bin lirayı aştı

Türkiye 22 yılda 2,5 milyon hektar tarım arazisi kaybetti

Özlem Vural Gürzel CHP'den AK Parti'ye geçti

İmamoğlu’nun duruşma görüntülerine soruşturma

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 13 Eylül Sakarya Zaferi Mesajı

'Orta gelirli ailenin yemek yiyecek yeri kalmadı'

Tavuk döner ve pilav yiyen 106 kişi hastanelik oldu

Türkiye’de gençlerin yüzde 31,3’ü ne eğitimde ne istihdamda

Bayrampaşa Belediyesi'ne dev operasyon

Emegsan Mühendislik, ekonomik kriz nedeniyle iflas etti

'Devam eden kongre sürecini ilçe seçim kurulları durduramaz'

Yükleniyor

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

AB İsrail'e kapıyı kapattı

Fransa'da Macron karşıtları sokağa indi

İsrail, bu kez de Sana'yı vurdu

Trump, Fed Guvernörü Lisa Cook'u görevden alamadı

Manifest'in konser görüntülerine erişim engeli

İsrail Katar’daki Hamas yöneticilerini vurdu

8. ayında ABD’de halkın yüzde 56’sı Trump’tan memnun değil

'Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazırım'

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Bikinili pozlarıyla mankenlere meydan okudu

Deren Talu, Ibiza'yı salladı

Ünlü mankenlerin ağzı açık kaldı

Nesrin Cavadzade fiziğiyle meydan okudu

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Volkswagen, Brezilya'da 30 milyon dolar ceza yedi

Tesla Avrupa pazarında çakıldı

Milyonlarca sürücüyü etkileyecek kararlar

Şarj şirketlerine büyük ceza

Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu

Sağlık Parkı’nda Farkındalık Rüzgarı: 2025’in Başarılı Hekimleri Ödüllendirildi

14 bin 905 hekimin görev yeri belirlendi

Bakanlığın son listesi gündem oldu

Lahmacunda kanatlı ve sakatat çıktı

Kimse yorgun bir pilotun uçağına binmek istemez

Pestisitlerde reçete uygulaması başlıyor

SGK'dan malullük aylığı almak için dört şart

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Ücretsiz kanser taramasında 'SMS' dönemi

'Her 10 üründen 6'sında pestisit kalıntısı var'

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'O tek parti rejimi 4 yıl dayanmıştı, bu tek parti rejimi kaç yıl dayanır?'

Yılmaz Özdil sinirden deliye döndü

Tolga Şardan'a sessiz sedasız gözaltı!

Gazeteci Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme

‘Haraç listesi’ haberini yapan gazeteci tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin'den TELE1 eleştirilerine cevap

İflaslar ve konkordatolar bitmiyor

30 Ağustos, Cumhuriyetimizin Temelidir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0