KÜLTÜR-SANAT

KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti

Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti

Nuray Hafiftaş hayatını kaybetti
  • A-
  • A
  • A+

53 yaşındaki sanatçı Nuray Hafiftaş, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında geçirdiği kalın bağırsak ameliyatından sonra karaciğerine de sıçrayan kanser nedeniyle özel bir hastanede tedavi altına alınmıştı. Uzun süre tedavi gören ünlü sanatçı Nuray Hafitaş bugün hayatını kaybetti.

Pendik'teki özel hastanenin genel müdür yardımcısı Göksel Bahadır, “Maalesef Nuray Hanımı kaybettik. Biliyorsunuz uzun zamandır kalın bağırsak kanseri tedavisi görüyordu ama son günlerde giderek ağırlaştı.Yoğun bakıma aldık. Bugün de yapılan tüm müdahalelerle rağmen kendisini kaybettik. Hepimizin başı sağolsun' diye konuştu.

DOKTORU SABAH SAATLERİNDE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Nuray Hafiftaş'ın doktoru bu sabah şunları söylemişti: Yoğun bakımda durumu takip ediliyor. Durumu ağır. Yakınlarına da haber verildi. Tedavisi sürüyor. Durumu maalesef ağır.

ZİNCİRLİKUYU'YA DEFNEDİLECEK

Alınan bilgiye göre, Nuray Hafiftaş için yarın ikindi vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Sanatçının cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

DEVLET TÖRENİYLE UĞURLANACAK

Sanatçı Müşerref Akay, AA muhabirinin sorusu üzerine, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın emriyle Nuray Hafiftaş'ın cenazesi devlet töreniyle kalkacak.' dedi.

ONUR AKAY'DAN NURAY HAFİFTAŞ AÇIKLAMASI

Onur Akay da sosyal medya hesabından şu mesajı paylaşmıştı: Müşerref Akay, telefonda gözyaşları içinde anlattı ve doktorları her an kötü haber alabilirsiniz, hazırlıklı olun demiş. Nuray Hafiftaş’ın durumu çok ağır ve çok ciddi. Aniden kötüleşen sanatçımız için lütfen dualarınızı eksik etmeyin.

Nuray Hafiftaş'ın yakın arkadaşı Müşerref Akay da şunları söylemişti: O harika bir insan. Durumu çok ciddi. Dualarımız onunla. Kader arkadaşım. 'Yalnız seni çok seven ben değilim' dedim. Sevgililer Günü'nü beraber kutlayacaktık.

GEÇMİŞ OLSUNA GELMİŞTİK

Hastaneye gelen sanatçı Edip Akbayram da “Hepimizin başı sağlsun üzgünüz genç yaşta bir sanatçıyı kaybetmeni üzüntüsü yaşıyoruz. Nuray Hafiftaş halk müziğinde benim de çok sevdiğim kadın seslerden biriydi. Bugün geçmiş olsun ziyaretine gelmiştik ama kapıda acı haberi aldık çok üzüldük “ diye konuştu. Sanatçı Kubat da “Çok üzgünüz.acımız büyük .Türkülerin başı sağolsun' diye konuştu.

NURAY HAFİFTAŞ: HAYATIM BİR ANDA TEPE TAKLAK OLDU

Kanser olduğunu öğrenen Nuray Hafiftaş yaşadığı zor günleri şu sözlerle anlatmıştı: Hayatım bir anda tepe taklak oldu. Ben normalde çok pozitif bir insanım. İlk tedaviye başladığım süreçte çok yoruldum çünkü çok yoğun bir şekilde kemoterapi alıyordum. Ancak buraya adım atar atmaz doktorumun hastalığım hakkındaki detaylı bilgi paylaşımları beni çok mutlu etti. Buraya büyük bir mutlulukla geliyorum.

KOLON KANSERİNİN MUHTEMEL BELİRTİLERİ

Kalın bağırsakların kötü huylu (habis) tümörü kolon kanseri olarak tanımlanır. 50 yaşın üzerindeki kadın ve erkeklerde en sık görülen kanser türüdür. Çevre dokulara yayılır ve kanser hücreleri diğer organlara da sıçrayabilir. Çoğu vakada erken belirtiler görülmez, bu nedenle 50 yaş üzeri herkesin düzenli kolonoskopi işlemiyle check-up (inceleme) yaptırması önemle tavsiye edilir. Tedavide kemoterapi ve/veya radyoterapi olarak veya olmadan cerrahi yolla tümör çıkarılır.

Kolon kanserinin dışkıda kan, dışkı çıkarmada güçlük, siyah dışkı, kilo kaybı, midede gaz olması, mide ağrısı gibi belli başlı bazı belirtileri vardır.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?

Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 tarihinde Ardahan ilinin bir ilçesi olan Çıldır'da doğdu. İlkokul eğitimini Taksim’de tamamladıktan sonra İTÜ ( İstanbul Teknik Üniversitei) Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak yer aldı, aynı yıl İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı. Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran Türk halk müziğinin usta ismi, 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var. Müzik kariyerinin yanı sıra naif kişiliğiyle milyonlarca insanın kalbini fethetmeyi başaran Nuray Hafiftaş’ın Bilal Ercan'la beraber 'Çifte Yürek' adlı halk müziği programı sunuculuğu da çalışmaları arasında bulunmaktadır.

Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. 'Eyvah Gönül' de ürettikleri eserlerden biri.

2017 yılından bu yana sağlık sorunlarıyla mücadele eden Nuray Hafiftaş'a kolon ve karaciğer kanseri teşhisi konulduğu duyurulmuştu.

KANSERDEN HAYATINI KAYBEDEN ÜNLÜ İSİMLER

Nuray Hafiftaş'ın kansere bağlı olarak hayatını kaybetmesi, akıllara kanserle mücadele eden ve bugün aramızda olmayan ünlü isimleri getirdi. İşte o isimlerden bazıları ve hastalıkları...

Osman Yağmurdereli, bağırsak kanseriyle 2.5 yıl mücadele etti. Enfeksiyon nedeniyle 20 gün hastanede yattı. 2008 yılında 55 yaşındayken solunum yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti.

Gazeteci Savaş Ay da kanserden dolayı hayatını kaybetti. 14 yıl bu hastalıkla mücadele eden Ay, 59 yaşında hayata veda etti.

Ünlü şarkıcı ve bestekâr Kayahan da 1990 yılında yumuşak doku kanserine yakalandı. 2014 yılında, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Karadenizli şarkıcı Kazım Koyuncu genç yaşta kanserden öldü. Koyuncu, 2005 yılında 33 yaşındayken hayata gözlerini yumdu.

Şarkıcı Murat Göğebakan kan kanseriydi. 16 yaşında hayatını kaybeden Göğebakan, Adana'ya dedelerinin yanına gömülmeyi vasiyet etti.

 

Yorum Yazın

Yunus Emre Enstitüsü'nün eski başkanı Şeref Ateş tutuklandı

Ankara'yı sağanak vurdu!

Kutuplaşmadan siyaset üretenlerin suyu kesilmiş, umutları kırılmıştır

Sponsorlarımızın desteği çok önem arz ediyor

Musqa Burger, Lezzetin ve Tutkunun Buluştuğu Adres

İBB'ye bir operasyon daha

Adalet bir şekilde tecelli eder, kimse dertlenmesin

Pozitif Boru iflasın pençesinde

DEM Parti'den, Özel'e açılan "beyaz Toros" soruşturmasına tepki

Fatih Belediye Başkanı Turan'dan tutuklu Murat Çalık’a destek

İtfaiye eri tutuklandı, ETS Turizm’e soruşturma yok

Murat Yalçıntaş OYAK’ın yeni Genel Müdürü oldu

Açlık sınırı 25 bin 811 liraya yükseldi

MAHİS-DER: Kamu Maliyesi Güçlenmeli

'Milletin inanç dünyasından kopuk durumdalar'

MEB’de dikkat çeken görev değişikliği

Brüksel mahkemesinden İsrail'e askeri sevkiyat yasağı

Sigorta Bilincindeki Artış, Sektörü Harekete Geçirdi

Konut piyasasında satışlar patladı, fiyatlar uçtu

Güngören yeşil alana erişimde son sırada

Erdoğan ve Al Nahyan bir araya geldi

Bankalar emekli maaşına bloke koyabilecek

Hepimizin cebinden 10 çeyrek altın çaldılar

AK Parti’ye güven oranı yüzde 30’lara kadar indi

Şarköy yangınında yerleşim yerlerinde tehdit azaldı

Enerji içecekleri tehlike saçıyor

Çok olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik

İsrail, Suriye de Cumhurbaşkanlığı sarayı ve genelkurmay binasını vurdu

Akın Gürlek davasında İmamoğlu’na hapis cezası

Trafikte cezalar artıyor

Yükleniyor

Brüksel mahkemesinden İsrail'e askeri sevkiyat yasağı

İsrail, Suriye de Cumhurbaşkanlığı sarayı ve genelkurmay binasını vurdu

AB’den İsrail’e yaptırım uyarısı

Trump dünyayı değiştirmek için 'Deli Adam Teorisi'ni kullanıyor

Güney Kore'de vatandaşlara karşılıksız para dağıtılacak

Dolar son 50 yılın en büyük değer kaybını yaşadı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Hamaney'i aşağılık bir ölümden kurtardım

İran nükleer projesini yeniden inşa etmeyi düşünürse tekrar saldıracağız!

Bestemsu Özdemir aşkını ilan etti!

Aslı Bekiroğlu plajda dudak dudağa

Simge Ünal'ı kaçırmaya çalışmışlar!

Yüzmeyi öğrendiğim bir denizdeyim

'Çaresizce yanmayı bekliyoruz'

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

BYD'nin Manisa'daki fabrikasında hâlâ faaliyet yok

TOFAŞ, Bursa fabrikasında üretime ara verecek

Elektrikli araç satışları dizeli geçti

Erdoğan, TOGG T10F’i test etti

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Ekonomik kriz ulaşımı da vurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç ticaretine sıkı denetim

BYD’den 22 modelde beklenmedik indirim

Enerji içecekleri tehlike saçıyor

Temmuz sıcağında devlet hastanesinde klima skandalı

Uzayan yangın sezonu solunum sağlığımızı da tehdit ediyor

İstanbul'da görünürlüğü artan keneler zararsız

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Türkiye'deki nanelerde klorpirifos alarmı

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Çete Çökertildi

Tarım Bakanlığı baharatlardaki hileyi açıkladı

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Adalet bir şekilde tecelli eder, kimse dertlenmesin

Erdoğan, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’yı aynı göreve atadı

Albayrak Grubu'nun Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Van'da Açıldı

Fahrettin Altun’un düğmesine 19 Mart sabahı mı basıldı?

YGD'de Ödül Hazırlığı Heyecanı Başladı

YGD, Haber Siteleri İçin SEO Stratejilerini Masaya Yatırdı

CHP'li 4 ilçe belediyesine daha operasyon için hazırlık yapılıyor

Halk TV ve Sözcü TV ekranları salıdan itibaren kararıyor

Gazetecilikte Sosyoloji, Psikoloji ve Ses-Nefes Eğitiminin Gücü

ROK, Fatih Altaylı'nın tahliye edileceği tarihi açıkladı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2