GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriOtopark ücreti uçak bileti fiyatlarını solladı!
İstanbul'da otopark ücreti hariç tutularak belirlenen yeni tarifeyle, havalimanında vale fiyatı 600 TL’ye buldu. Bu fiyata otopark parası da eklenince tutar yaklaşık kampanyalı uçak bileti fiyatlarını geçti.
- A-
- A
- A+
Türkiye'de en çok kullanılan havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı otopark ücretleri cep yakıyor. Açık ve kapalı/katlı otoparka sahip olan İstanbul Havalimanı'nda otobüs gibi büyük araçların yalnızca açık otoparkı kullanmasına izin veriliyor.
Havalimanlarında saatlik, günlük, haftalık otopark ücreti otomobil, motor, minibüs, kamyon, pikap ve otobüs olmasına göre değişkenlik gösteriyor.
İç ve dış hatlar uçuşlarına sahip İstanbul Havalimanı içerisinde otomobil, pikap, minibüs ve motor sınıfı araçlar için yer alan saatlik, günlük, haftalık otopark ücreti şu şekilde:
0-1 saat: 180 TL
1-3 saat: 220 TL
3-6 saat: 330 TL
6-12 saat: 400 TL
12-24 saat: 540 TL
VALE ÜCRETİ NE KADAR
İstanbul Havalimanı otoparklarında vale hizmeti de mevcuttur. Vale hizmeti için vale noktaları giden yolcu için; 3 nolu kapı karşısı Mor Otopark (P6 Katı), 6 nolu kapı karşısı Kırmızı Otopark (P6 Katı) ve CIP terminal girişi önünde yer almaktadır.
İstanbul Havalimanı'nda gelen yolcu vale araç teslim noktaları ise P3 katında yer alan Mor ve Kırmızı Otoparklardır. İstanbul Havalimanı Vale ücreti IGA İstanbul Airport'ta yer alan bilgilere göre 500 TL'dir.
VATANDAŞ İSYAN ETTİ
1000 TL'ye uçak bileti alıp Adana'ya gittiğini söyleyen bir vatandaş "Ben Eyüp'te oturuyorum. İstanbul Havalimanı'na 38 kilometre yaparak geldim. Aracımı valeye verdim. 2 gün sonra geri alacağım. 24 saat için arabama 600 TL'den bin 200 TL vale hizmeti ödeyeceğim. Toplamda 540 TL'den bin 80 TL'de otopark parası vereceğim. Otopark ve vale hİzmeti için toplam 2 bin 280 TL cebimden para çıkacağım. Bu fiyat uçak yolculuğundan çok daha pahalıya patlıyor" dedi.
VALE NEDİR?
Vale, ziyaretçilerin araçlarını teslim alan, araçları güvenli ve uygun bir park alanında bekleten ve tekrar ziyaretçiye teslim eden personeldir.
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
Yükleniyor






