Side'de benzersiz bir kültürel şölen yaşatacağız

Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, Manavgat'ı tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel mirasını gösteren parlaklıklarıyla gastronomi turizminde de “marka şehir”de ortaya çıktığını vurguladı.

 Side
  • A-
  • A
  • A+

Sorgun Boğaz Otel'deki basın toplantısında Antalya ve Manavgat medyasının temsilcileri ile buluşan Manavgat Belediye Başkanı Dr. Niyazi Nefi Kara, geçen yıl 5,7 milyon turisti ağırlayarak 6,65 milyon değer yaratan Manavgat'ı tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel mirasını gösteren parlaklıklarıyla gastronomi turizminde de “marka şehir”de ortaya çıktığını vurguladı.

“Vizyonumuz; Manavgat 12 Ay Canlı, 12 Ay Cazip”

Manavgat'ın zenginlikleriyle Akdeniz'in en çok tercih edilen tatil beldeleri arasında ilk sıralarda yer gücü, Rusya, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından turist çektiğini kaydeden Başkan Kara, ilçeyi gastronomi turizminde dünya sahnesine taşıyacak Uluslararası Manavgat Girit'ten Side'ye Kültür ve Lezzet Festivali'nin “Manavgat 12 Ay Canlı, 12 Ay Cazip” sloganıyla hayata geçirilen eylem planının en önemli hamlesi olduğunu söyledi.

Başkan Kara, "Manavgat'ın sadece yaz aylarında değil mevsimde güzellik merkezi olmasını hedefliyoruz. Manavgat'ta 12 ay boyunca hiç durmadığı, sürdürülebilir ve çeşitlendirilmiş bir turizm modeliyle çalışıyoruz. Sadece yaz aylarına kalan, performanslarıyla, zenginlikleriyle, sağlık ve spor turizmi olanaklarıyla her mevsim canlı kalan bir destinasyonyı hedefliyoruz. Bu dünyanın en küçük esnaftan büyük istihdame uzananmektepinde herkese yardım etmek için bütüncül ve kapsayıcı bir yaklaşım benimsiyoruz. Çevreye duyarlı, gastronomiden ekoturizme kadar geniş bir yelpazede deneyim sunan projeler geliştiriyoruz. Amacımız, Manavgat'ı sadece yaz tatilcilerinin değil, yılın her döneminde ziyaret edilen, keşfedilen ve hafızalarda yer eden bir yaşam ve turizm merkezi haline getirmektir. Uluslararası Manavgat Girit'ten Side'ye Kültür ve Lezzet Festivali de bu eylem planımızın önemli bir etabını oluşturuyor. Bitkisel ürünler için projelerimizi bir uygulamaya başlayın.” dedi.

“Girit kültürüyle harmanlanan Side'de benzersiz bir kültürel şölen yaşatacağız

Mübadele öncesi Manavgat'a göçen Giritlilerin stratejik kültürleri, misafirperverlikleri ve mükemmel mutfaklarla Side'nin zamanında lezzet kattığını, bu kadim kenti Akdeniz'in en özel buluşma noktalarından biri haline gelenni dile getiren Başkan Kara, “Uluslararası Manavgat Girit'ten Side'ye Kültür ve Lezzet Festivali, izlerini yolda taşırken, dostluk köprüleri kuran, tarihin ve lezzet olarak buluştuğu bir şölen Side'mizin kurtaracak. Mavisiyle tarihin altın çağlarını buluşturan, Apollon Tapınağı'nın toprakları arasında muhteşem bir açık hava müzesi olan Side Antik Kenti'nde düzenleyeceğimiz festivalde, Girit'e özgü yemekler, müzikler ve halk danslarıyla benzersiz bir atmosfer yaşanacak.” diye konuştu.

Side'de yaşayan Giritlilerin daha çok Hanya'dan geldiğini ve bundan dolayı festival hazırlıklarında Girit'in Hanya Belediyesi ile iş birliği içinde çalışmalarını yürüttüklerini de kaydeden Başkan Kara, Manavgat Belediyesi ve Hanya Belediyesi'nin kültürel bağları daha da başarılı olmak amacıyla “kardeş belediyesi” çalıştığını duyurdu.
Başkan Kara, festival boyunca Side'deki gelenekselda Girit lezzetleriyle gastronomi şöleni yaşatırken Side Antik Liman'da sürdürülebilir turizm ilkelerine uygun şekilde oluşturulan festival çarşısında Manavgat'ın yöresel yönlendirici tanıtımını yapacaklarını duyurdu.



“Sinemamızın ustaları ' Side'nin Yeni Anlatısı' ile festivalimizin kültürel derinliğini artıracak”

Etki çatısı altında bir araya gelen sinema dünyası usta isimlerinin festivalin kültürel derinliğini artırmak amacıyla “Side'nin Yeni Anlatısı” başlıklı söyleşide bir araya kadar küresel Başkan Kara, “Festivalimizin İstanbul'daki tanıtım toplantılarında destek veren oyuncularımız Erkan Can, Güven Kıraç, Ebru Koralı, yöneticilerimiz Serdar Akar ve Vedat Atasoy, hızıyla gücüyle organizasyon güç vermek istemekce programımızı desteklemek. Kültürümüzün evrensel değerlerle buluşmasında önemli mesaj vermesinden büyük onur duyacağız.” dedi.

Başkan Kara, Manavgat'ın kültür ve gastronomi teknolojisinin evrenselleşmesine katkılarından dolayı festival ana sponsorları Barut Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Haydar Barut'a, Seher Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güneş'e teşekkür etti.



Gastronomi şöleni, konserler ve kültürel etkinliklerle renkleniyor

Uluslararası Manavgat Girit'ten Side'ye Kültür ve Lezzet Festivali, 24 Nisan günü saat 16.00'da, 9 Çeşme'den Apollon Tapınağı'na uzanacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Side Antik Liman'da gerçekleştirilecek tadım etkinliğinde Maria Ekmekçioğlu, Esat Özata, Dilek Yetkiner, Pasquale Lembo, Apostolos Altanis, Ioannis Koufos ve Argyrios Kontakis, Girit mutfağını bir sanat eserine dönüştürmek için yaygınlaşacak. Apollon Tapınağı'nda tatilde yemeklerin kültürel ve tarımla yetiştirilmesi ele alınacak. Festivalin finalinde ise Sideli kadınlar ve usta şefler, Girit'in gizemli mutfak sırlarını paylaşarak gastronomi geçmişiyle günümüze taşıyacak. Apollon Tapınağı'nın büyüleyici manzarası eşliğinde kurulacak dev sahnede üç gün boyunca ücretsiz halk konserleri düzenlenecek. Kutlamanın ilk akşamında Yunanistan'daki Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden ve “Platin Plak” ödülüne layık görülen dünyaca ünlü sanatçı Sofia Vossou, güçlü sesiyle sahne ödülü aldı. 

Büyük kutlamanın ikinci akşamında duygusal derinliği ve güçlü vokaliyle tanınan sanatçı Chrysoula Stefanaki sahne alacak. Festivalin final konserinde yine Apollon Tapınağı'ndaki sahnede Anadolu rock ezgilerini modern seslerle harmanlayan Necati ve Saykolar grubu enerjik performanslarıyla dinleyicilere muhteşem anlar yaşatacak. Antik Liman Side Kültür Evi'nde gerçekleştirilecek kültürel etkinlik ise Yunan'ın en büyük isimlerinden Nikos Kazantzakis'in dünyaca ünlü romanından uyarlanan 3 Oscar ödüllü kült filmi Zorba'nın özel gösterimi yapılacak. Side Antik Liman'da sürdürülebilir turizm politikalarıne uygun şekilde çalıştırılan festival çarşısında dört gün boyunca Manavgat'a özgü yöresel ürünler sergilenecek. Ziyaretçiler, bölgesel, kültürel ve gastronomik zenginliklerini genel olarak tanıma fırsatı sunuyor.

 

Yorum Yazın

Tek istediğimiz Grönland’a sahip olmak

Bayrampaşa Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu

Kocaeli'de belediye otobüs devrildi

'Adalet gecikiyor, gerekçe ikna etmiyor'

'Masada değilsek menüdeyiz'

Egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı tartışılmaz

Somali diye bir ülke yok

Temu'nun Türkiye ofisine baskın

Uyuşturucu operasyonu Acun Medya'ya sıçradı

Ofisi ısıtmayan patron tazminat ödeyecek

'Emeklilerimize hiçbir zaman kulağımızı tıkamadık'

'Gelişmeler milletimiz ve ülkemiz adına kaygı vericidir'

Espressolab vatandaşlara tazminat davası açıyor

Yapay Zekâ Arf Ödülleri sahiplerini bulacak

Hiçbir provokasyon amacına ulaşamayacak

Türk bayrağına saldırıda 35 tutuklama

Çalışanların yüzde 60’ı yeni iş peşinde

Türkiye'nin en huzurlu şehri tescillendi

Dakikada 4 vatandaş icralık oluyor

'Sana mı soracağız kimin kimi temsil ettiğini?'

'AK Parti’nin kendini restore etmesi gibi bir ihtimal yok'

SDG'nin misyonu bitti

Fenerbahçe, Bankalar Birliği'nden çıktığını açıkladı

İstanbul'da 22 ilçede 9 saatlik elektrik kesintisi olacak

Karabiber ve zeytinyağı mucizesi bilimsel olarak kanıtlandı

'Ankara'da uzatılan elin Suriye'de yumruğa dönüşmesi süreci zehirler'

CHP'nin Meclis'teki 'Emekli eylemi' 12'nci gününde

Tekstil sektöründe yaklaşık yarım milyon kişi işsiz kaldı

Çamlıhemşin'de ruhsatsız işletmeciler sokağa döküldü

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev istifa etti

Yükleniyor

Tek istediğimiz Grönland’a sahip olmak

'Masada değilsek menüdeyiz'

Egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı tartışılmaz

Somali diye bir ülke yok

SDG'nin misyonu bitti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev istifa etti

Şara, Kürtlerin Suriye'nin ayrılmaz parçası olduğunu teyit etti

'Trump'ın Fed savaşı Erdoğan'ın 2019 hamlesine benziyor'

Trump, Gazze Barış Kurulu’ndan 'abonelik' ücreti alacak

Trump, 8 Avrupa ülkesine yüzde 10 gümrük vergisi getirdi

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9