DÜNYA
DÜNYA Haberleri'Agresif davranmanın sonuçları olur'
'Agresif davranmanın sonuçları olur'
- A-
- A
- A+
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NBC kanalında yayınlanan 'Meet the Press' programına konuk oldu. Blinken programda yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna sınırındaki Çin-Tayvan gerilime değindi.
Blinken, 'Size Rusya'nın Ukrayna sınırlarındaki eylemleri hakkında gerçek endişelerim olduğunu söylemeliyim' ifadelerini kullanarak, 'Bu nedenle, Avrupa'daki müttefiklerimiz ve ortaklarımızla yakın koordinasyon içinde ve yakın temas halindeyiz. Hepimiz bu endişeyi paylaşıyoruz' dedi.
Blinken, 'Başkan Biden bu konuda çok netti. Rusya pervasızca veya agresif davranırsa, bunun bedelleri ve sonuçları olacaktır' ifadelerini kullandı.
“ÇİN’İN TAYVAN’A YÖNELİK SALGIRGAN EYLEMLERİNDEN ENDİŞE DUYUYORUZ”
Programda Çin konusuna da değinen Bakan Blinken, ABD'nin Çin'in Tayvan'a yönelik saldırgan eylemlerinden endişe duyduğunu beliterek, Batı Pasifik'teki statükoyu zorla değiştirmeye çalışan herhangi birinin 'ciddi bir hata' yapacağını ifade etti.
Blinken, 'Gördüklerimiz ve bizi asıl ilgilendiren şey, Pekin'deki hükümetin Tayvan'a yönelik gittikçe artan agresif eylemleri ve boğazlarda gerginliği artırması' dedi.
ABD'nin Tayvan İlişkileri Yasası kapsamında Tayvan'ın kendisini savunacak ve Batı Pasifik'te barış ve güvenliği sağlayacak kapasiteye ulaşması için uzun süredir devam eden bir taahhüdü olduğunu belirten Blinken, “Size söyleyebileceğim tek şey, Tayvan'ın kendisini savunabilmesi konusunda ciddi bir taahhüdümüz olduğu. Batı Pasifik'te barış ve güvenliğe ciddi bir bağlılığımız var. Bu taahhütlerin arkasındayız. Bu bağlamda, herkesin bu statükoyu zorla değiştirmeye çalışması ciddi bir hata olur' dedi.
ABD’nin Çin’in Tayvan'a yönelik eylemine askeri olarak karşılık verip vermeyeceği sorulan Blinken, bu söylemin bir varsayım olduğu gerekçesi ile yorum yapmayı reddetti.
RUSYA-UKRAYNA KRİZİ
2014’ten bu yana Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmalarda Rusya yanlısı ayrılıkçıların ağırlıkta olduğu Donetks ve Lugansk şehirlerini içine alan Donbass bölgesinde bugüne kadar çok sayıda Ukraynalı binlerce asker ve sivil hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak'ın Rusya’ya bağlı 28 askeri taburun “tatbikat” bahanesiyle Ukrayna sınırlarına konuşlandırıldığını duyurmasıyla gözler bir kez daha Ukrayna-Rusya sınırına çevrildi.
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Yükleniyor






