EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriAhmet Özkayan başarı öyküsünü anlattı
Ahmet Özkayan başarı öyküsünü anlattı
- A-
- A
- A+
‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla Endüstri 4.0’a uygun akıllı ve ileri teknoloji çözümler geliştiren Ermaksan’ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, BALNET toplantısında Bursa iş dünyası temsilcilerine şirketin başarı öyküsünü ve vizyonunu aktardı.
Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) ciro artırımı, kaynak yaratma, ilişki ağını yönetmek ve geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği networking ağı BALNET’în konuğu olan Özkayan, şirketin 90’lı yılların başından itibaren ihracata yöneldiğini ifade etti. Özkayan, o dönem elinde çanta ile bizzat pazar arayışları yaptığını ve bunun da şirket olarak çok faydasını gördüklerini belirtti.

Dümeni teknolojiye kırdı
Çok küçük yaşlardan itibaren atölye çalışmaları ile iş dünyasına adım attığını ve sanayici kökenli bir aileden gelmesinin de işe adaptasyonunda çok katkısı olduğunu kaydeden Özkayan, “Dünyada değişime ve krizlere bizzat şahit oldum. Bu süreçte ihracatçı bir firma oluşumuz, bizi bu krizlerden korudu. Özellikle 2008 yılı, şirketimiz için yeni kararların ve stratejilerin benimsendiği bir yıl oldu. Bu dönemde, rotamızı tamamen gelecek odaklı belirleyip, dümenimizi teknolojiye kırdık. Bugün itibariyle şirket olarak; sac işleme makineleri imalatı, yüksek güçlü lazer ışın kaynağı imalatı, 3D katmanlı metal parça üretim makineleri imalatı, katmanlı imalat titanyum tozu imalatı, yarı iletken teknoloji ile lazer çip ve diyot imalatı, CNC kontrolör ve yazılım imalatı ile gömülü sistemler kontrol kartları imalatının yanı sıra, savunma sanayinden yenilenebilir enerjiye kadar pek çok sektöre yönelik özel üretimlerle ülkemiz için katma değer üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

DNA’mızda yatırım var
Ermaksan olarak yatırımcı bir firma olduklarının altını çizen Ahmet Özkayan, “İlk günden beri insana, teknolojiye, makineye yatırım yapıyoruz. Kazandığımızı daima yatırım ile değerlendirdik. Böyle yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü DNA’mızda yatırım var. Ama daima kendimiz yapalım, kendi insanımızla yapalım düşüncesiyle hareket ettik. Dolayısıyla milli üretim önceliğimiz. Bunun için de nitelikli insan kaynağına çok büyük önem veriyoruz. Etrafımızda hep iyi yetişmiş, araştırmayı bilen, değer üreten insanlar var. Ülke olarak yapacağımız çok şey var. Ama daha da büyüyüp kalkınmak için yüksek katma değerli ürünler üretmeye mecburuz. Bu sene Türkiye’nin ilk yarı iletken ihracatını yapmayı hedefliyoruz. Tüm amacımız; dünyanın dört bir yanına teknoloji ihraç etmek ve ülkemizi bu alanda söz sahibi ülkelerden biri haline getirmektir. Bunun için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
İstanbul barajlarının doluluk oranında rekor artış!
Vatandaş bu miktarlarda cezaları nasıl ödeyecek
'Türkiye'nin atacağı adımlar Washington'dan gelecek övgülere göre belirlenemez'
İçişleri'nden 'multimedya ekran' uyarısı
Otomotiv pazarında savaş zammı yolda
Dolar yeniden rekor kırdı
Vatandaşın bir numaralı sorunu ekonomi
Ticaret Bakanlığı hallerde denetime girdi
'Seçmen, dış politikada Özel'i değil Erdoğan'ı istiyor'
Ekonomide güven alarm veriyor
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne operasyon
İstanbul Başakşehir'de zincirleme kaza
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Yükleniyor






