GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriAkdeniz entegre orman yönetimi projesi
Akdeniz entegre orman yönetimi projesi
- A-
- A
- A+
7 yıl süren projenin amacı Akdeniz Bölgesinde yüksek koruma değerine sahip ormanlarda, çoklu çevresel faydaları göstererek, orman yönetiminde entegre yaklaşımı sağlamak olarak belirlenmişti. Bu kapsamda pilot uygulama bölgeleri Andırın, Pos, Gülnar, Gazipaşa ve Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüklerinde bulunan 28 Orman İşletme Şefliğinin amenajman planları entegre bir şekilde hazırlandı ve uygulamaya konuldu.
Ayrıca orman yangınlarının önlenmesine yönelik, entegre yangın yönetim sisteminin ve yazılımlarının geliştirilmesi, orman işletmeleri düzeyinde yangın yönetim planlarının hazırlanması, gerekli ekipman ve donanımların satın alınması, yeni uygulamaların karbon tutumuna olan etkilerini izleyebilmek için deneme sahaları oluşturulması, sürdürülebir orman yönetimi kriter ve göstergelerinin (SOY-KG) ulusal düzeye çekilerek uygulama kılavuzunun hazırlanması, geleceğe yönelik modellemelerin yapılabildiği Orman Yönetim Sistemi yazılımı, böcek zararlıları yayılış haritaları, biyolojik çeşitliliğin korunması, ekoturizm ve odun dışı orman ürünlerinin amenajman planlarına entegrasyonu eklenmesi gibi pek çok konuda da önemli adımlar atıldı.
Küresel Çevre Fonu desteği ile Orman Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından yürütülen Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanlarının Entegre Yönetimi Projesi’nin kapanış toplantısı Ankara’da düzenlendi. Paydaşların proje çıktılarını sunduğu toplantıda UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov ve Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik açılış konuşmalarını yaptı.Proje çıktılarının anlatıldığı kısa sunumlar ve video gösterilerinin yapıldığı etkinliğe birçok kurum ve kuruluştan yaklaşık 200 kişi katıldı.
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor






