GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriAKP’den CHP’ye katılınca görevinden alındı
AKP’den CHP’ye katılınca görevinden alındı
- A-
- A
- A+
Diyarbakır'da aralarında AKP Genel Merkezi Uyuşturucuyla Mücadele Komisyon Başkanlığı ve 2019 Yerel Seçimlerinde AKP Kayapınar Belediye Başkan Adayı olan Avukat Cevdet Nasıranlı’nın yanı sıra; Belediye Meclis Üyesi, ilçe yöneticisi, muhtar ve iş insanlarının bulunduğu 20 kişi istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan 20 kişiye, Genel Merkez’de yapılan törenle rozetlerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu takmıştı. Avukat Cevdet Nasıranlı, CHP'ye katılması sonrası ASKON Diyarbakır Şube Başkanlığı görevinden alındı.

'Bu karar, Türkiye toplumunda yarar değil, zararı olan bir davranış'
Görevden alınma gerekçesinin nedenini bilmediğini belirten eski ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı, şu ifadeleri kullandı:
'Görevden alınmam beklediğim bir şey değildi. Bizim bulunduğumuz sivil toplum örgütü, iş adamları alanında bir sivil toplum örgütü. İş dünyasında her görüşte insanlar olur. Dolayısıyla biz hiçbir zaman STK kimliğimize siyasi görüşümüzü birbirine katmadan bir çalışma içerisindeydik. Ben aynı zamanda siyasi kimliği olan biriyim. Böyle bir tercihte bulunduk.
Bu tercihten hemen sonra genel merkezin bize bilgi vermeden inisiyatif alıp adeta siyaseti angajman olmuş bir vaziyette böyle bir çıkış yapması açıkçası bizi üzdü. Bu kararı Türkiye toplumunda yarar değil, zararı olan bir davranış olarak görüyorum.
'Çok büyük bir hezimet yaratacak'
Ben görüşlerimi rahatlıkla ve açık yüreklilikle dile getiren bir şahsiyetim. Ak Parti içerisinde bulunduğum süreç içerisinde de bu böyleydi. Gerek bu ekonomik süreçte alınan yeni kararları da çok üst perdeden eleştirdim. Daha önceki süreçlerde de birçok konuda eleştirilerim olmuştur.
Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde yer alıyorum. Partinin üyesiyim ama yanlış gördüğüm bir durum olmuş olsa orada da eleştirilerimi devam ettiririm. Dolayısıyla biz ekonomik anlamda yapılan çalışmalarda Ak Parti'nin yanlış yöntemler kullandığını dile getirirken ASKON genel merkezini görüşünün dışında bir görüş sergiledim.
Ben inandığını en üst perdeden dile getirerek görüşümü beyan ettim. Bu alınmanın çeşitli okumaları olabilir. Bu ülkeyi kutuplaştırmaya, korku etkisi yaratma anlamına gelir. Bunun doğru bir adım olduğuna inanmıyorum ve bu çok büyük bir hezimet yaratacaktır.'
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Yükleniyor






