BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriAnkara'da suya yüzde 50 indirim
Ankara'da suya yüzde 50 indirim
- A-
- A
- A+
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi eylül ayı olağan toplantısında Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve meclis üyesi Ebubekir Kipel imzalı önerge görüşüldü.
OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Su tarifelerinde 12 Eylül'den itibaren yüzde 50 indirim yapılarak fiyatın sabitlenmesi ve 1 Ocak 2023'ten itibaren TÜFE oranında artış yapılmasına ilişkin önergenin meclis gündemine alınması AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.
'ANKARA'YA HAYIRLI OLSUN'
Meclisin dünkü toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Köse, kademeli su tarifesi uygulamasıyla suya büyük zam yapıldığını ve özellikle kırsalda yaşayanların bundan etkilendiğini belirtti. Köse, 'Biz AK Parti olarak Belediye Meclisine verdiğimiz önerge ile şu andan itibaren su ücretlerinin yüzde 50 indirimli hale getirilmesi ve yıl sonuna kadar su ücretlerinin sabitlenmesi ancak yılda bir defa su ücretlerinin güncellenmesiyle ilgili bir önerge verdik. Önergemiz oy çokluğuyla kabul edildi. Su fiyatlarına yaptığımız yüzde 50 indirim kararımız güzel Ankara halkımıza hayırlı olsun.' değerlendirmesinde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Kanunu'na göre büyükşehir belediye başkanı, hukuka aykırı gördüğü belediye meclisi kararlarını, 7 gün içinde gerekçesini belirterek yeniden görüşülmek üzere belediye meclisine iade edebiliyor. Meclisin kararında ısrar etmesi halinde belediye başkanı, kararlar aleyhine idari yargıya başvurabiliyor.
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Yükleniyor






