BELEDİYE

BELEDİYE Haberleri

Ankara'nın Metro projesini İBB yapacak

Ankara'nın Metro projesini İBB yapacak

Ankara
  • A-
  • A
  • A+

Dünyanın önde gelen kent içi raylı sistem işletmecileri arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin başkenti Ankara’da metro hattı uzatma çalışmasının projesi yapacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) 11 Ağustos’ta düzenlediği ve 6 firmanın teklif verdiği “Ankaray (A1) Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Uygulama Projesi” ihalesini, İBB iştiraki METRO İSTANBUL kazandı.

MANSUR YAVAŞ VE ÖZGÜR SOY İMZALARI ATTI

İhalenin sonuçlanmasının ardından gerçekleştirilen imza törenine Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ile METRO İSTANBUL AŞ Genel Müdürü Özgür Soy katıldı. İBB’nin 32 yıllık raylı sistem işletme deneyimi olduğunu bildiklerini belirten Mansur Yavaş, “Proje çalışmasını 8 aydan daha kısa sürede bitireceğinizi biliyor ve bekliyoruz. Ankara’ya ve İstanbul’a hayırlı olsun. Bu metroyu kendi dönemimizde bitirmek istiyoruz” dedi.

“TÜRK MÜHENDİSLERE GÜVENİN”

Özgür Soy da Başkan Ekrem İmamoğlu’nun Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinden büyük memnuniyet duyduğunu ve devam etmesini dilediğini ifade ederek, “Biz 32 yıllık işletmeci ve 22 yıllık proje deneyimcisi olarak, 154,25 kilometre hat, 158 istasyon ve 844 aracıyla günde 2,5 milyonun üzerinde yolcu taşıyoruz. Yolcularımızdan aldığımız geri bildirimler ve işletmecilik şapkamız sayesinde süreci 360 derece düşünerek bütünleşik bir bakış açısıyla fonksiyonel projeler geliştirebiliyoruz” diye konuştu.

Projeleri tasarlarken bakım, onarım ve depolama ayağını da düşündüklerini kaydeden Soy, “Biz İstanbul’u da ülkemizi de sadece coğrafi olarak değil kültürel özellikler açısından da çok iyi tanıyoruz. Yabancı mühendislerden bu noktada ayrışıyoruz. Türk mühendislere güvenin. Hattın sadece yolculuk boyutunu değil, işletmeye maksimum ve sürdürülebilir fayda sağlaması açısından da ele alıyoruz” dedi.

ANKARAY MAMAK’A UZUYOR

AŞTİ ve Dikimevi arasında 11 istasyonu bulunan 8,5 kilometrelik Ankaray A1 Hattı’na yapılacak olan uzatma projesi kapsamında; 8 istasyondan oluşan 7,4 kilometrelik A2 Dikimevi-Nato Yolu Hattı inşa edilecek. M2 Kızılay-Çayyolu Metro Hattı ile de entegre olan hat, Mamak’tan şehrin merkezine ulaşımı kolaylaştıracak.

METRO İSTANBUL; bu projede güzergah ve depo sahası projeleri, derenaj, altyapı deplasman ve geçici trafik sirkülasyon projeleri, zemin etüdü, fizibilite etüdü, mali ve ekonomik analizler, ulaşım etüdü ve ÇED raporu, mimari ve yapısal tasarım projeleri, elektro-mekanik projeler üretecek. Ayrıca, inşaat ve elektromekanik ihale dokümanlarını hazırlayacak.

İBB, SİMÜLASYON DESTEKLİ PROJE TASARIMI YAPIYOR

Teknolojik gelişmeleri takip ederek tasarım sürecinde nihai kullanım sırasında oluşabilecek yaya hareketlerini sanal platformda birebir canlandıran İBB, yolcu yoğunluğunun fazla olduğu noktalar ile entegrasyon istasyonlarında tasarıma simülasyonlar sayesinde yön veriyor. Böylece, yolcu geçişlerinde olumsuzluğa sebep verebilecek tasarım sorunlarının önüne geçiliyor. Simülasyon dışında 3 boyutlu tasarım, animasyon, görselleştirme ve sanal gerçeklik deneyimi ile de tasarlanan istasyonlar değerlendiriliyor.

UZUN ÖMÜRLÜ VE DÜŞÜK MALİYETLİ DONANIM SEÇİLECEK

Projede; uygulanacak çözümlerde güvenlik, işletme-bakım kolaylığı, enerji tasarrufu, enerji verimliliği gerekliliklerini esas alacak olan METRO İSTANBUL, ekipman seçimlerinde daha az enerjiye ihtiyaç duyan, nispeten düşük maliyetli ve uzun ömürlü donanımları seçecek. Mevcut AŞTİ-Dikimevi hattının Söğütözü İstasyonu için GoA2 otomasyon düzeyinde sinyalizasyon sistemi tasarlayarak, sistemle entegrasyonunu sağlayacak.

Fikir aşamasından işletmeye kadar yatırımın her sürecinde var olan METRO İSTANBUL, hat ve tesislerindeki alt ve üst yapı yenileme, yapım işlerini de yürütüyor. Kurumsal müşterilerine anahtar teslim projeler sunan şirket, tasarım hizmetleri kapsamında; 27 metro, 9 tramvay, 2 havaray, 1 füniküler,1 teleferik, 1 troleybüs, 1 metrobüs, 1 AGT olmak üzere, toplam 43 proje tasarladı.

Konya Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü Tramvay Hattı Uzatma Projesi, Bursa T1 Tramvay Hattı Uygulama Projesi, Pakistan Lahore Metrobüs Hattı Mühendislik Müşavirlik Hizmetleri ile Medine Toplu Ulaşım Ağının Oluşturulması ve Metro Hattı Avan Projesi gibi yurt içi ve yurt dışında çok sayıda projeye imza attı.

 

Yorum Yazın

Rekabet Kurumu'ndan elektronik devi Dyson'a soruşturma

Adli emanetten 25 kilo altın ve 55 kilo gümüş sır oldu

'Gazzelilerin durumunu özleyecek hale geliriz'

Dr. İmdat Doğan, İnovoltis’in yeni İcra Kurulu Başkanı oldu

Üst düzey devlet görevlilerine 30 bin TL seyyanen zam

'Adalet, iktidarın keyfine bağlı olamaz'

'Özgürlüklerin herkese eşit uygulandığı Türkiye'yi herkes kabullenecek'

SGK'dan sahte emeklilik operasyonu

Zafer Çağlayan Burger King’i ENS Yapı Petrol Şirketi’ne devretti

Dilovası faciasında kamu kurumları yine ‘kusursuz’

'Sıkı para politikası uzuyor'

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Toprakla bağ kuran bireyler yetiştirmek büyük önem taşıyor

İBB’nin 360° İletişim Modeli, Altın Pusula’da Ödüle Layık Görüldü

Be the Change Zirvesi Tokyo’da Genç Değişim Öncülerini Buluşturdu

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

'TL'deki değer kaybı devam edecek'

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

'Ok yaydan çıktı, gemiler yakıldı'

Borsa İstanbul'da 'manipülasyon' operasyonu

Karadeniz Sahil Yolu çileye döndü

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

'Engelli Vatandaşlarımız İçin Her Gün Çalışıyoruz'

Sevinç Bakırcı'nın Sabiha Gökçen hakkında söylediklerine tepki yağdı

'Avrupa ülkelerinden daha iyi durumdayız'

Seçil Erzan’a 102 yıl hapis cezası

AYM'den vejetaryen hükümlüye hak ihlali kararı

Nüfusumuz artıyor, artış oranımız düşüyor

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Üç bal markası daha kirli çıktı

Yükleniyor

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

ABD'li senatör Graham'dan Maduro'ya tehdit

Karadeniz'deki Rus tankerleri İHA'larla vuruldu

Suçla Mücadele Yerine “Hassasiyet” ve “Hoşgörü” Eğitimi

Zelenski bana hiç minnet etmedi

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

Üç bal markası daha kirli çıktı

Viral enfeksiyonlar acil servislerde yoğunluk yaratıyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Türkiye'nin 'çakarlı gazetecileri' tek tek ifşa edildi

Basın ve ifade özgürlüğü raporunda çarpıcı tablo

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8