'Ara seçimi bugünden değerlendirmek doğru olmaz'

'Ara seçimi bugünden değerlendirmek doğru olmaz'

  • A-
  • A
  • A+

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Meclis'e gelen fezlekelerden sonra tartışılmaya başlanan ara seçimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'li Bostancı, 'İnsan Hakları Eylem Planı'nın TBMM gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Eylem Planı'nın çok zengin bir içeriğe sahip olduğunu belirten Bostancı, 'Türkiye'nin daha demokratik, daha özgür bir ülke olması yolunda bir takım temel normları ortaya koyuyor. 9 amaç 11 ilke çerçevesinde, yargı süreçlerinin hızlandırılmasından, insan haklarının çeşitli alanlarında korunmasına, kadına ve şiddete itiraza ve buna ilişkin düzenlemelere birçok geniş alana yönelik normlar içeriyor. Tabii ki bu bir temenni belgesi değil. Bunun önemli bir kısmını TBMM yasalar marifetiyle pratiğe geçirecektir. Kimi yasalara ilişkin düzenlemeler, yeni yasalar marifetiyle biz belli bir takvim içeresinde, İnsan Hakları Eylem Planı'nı Meclis'in gündemine getireceğiz. Yaklaşımımız yasalara tekabül eden kısmıyla ilgili yoğun ve hızlı bir çalışma ile Meclis'e biran önce getirmek' diye konuştu.

'İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI'NI MUHALEFETLE PAYLAŞACAĞIZ'

Bostancı, insan hakları meselesinin herkesin ortak meselesi olduğuna vurgu yaparak, AK Parti'nin bütün önemli düzenlemelerde olduğu gibi İnsan Hakları Eylem Planı ile ilgili çalışmayı da, muhalefet partileri ile paylaşacağını aktardı. Bostancı, 'Yasaları yaparken şimdiye kadar takip ettiğimiz yöntem her neyse aynı şekilde davranacağız. Yasaları çalışacağız. İlgili kurum kuruluş, toplumsal çevre bunlarla gereken değerlendirmeleri yapacağız. Nihai olarak Meclis'te muhalefet partileri ile görüşeceğiz. Bütün bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Meclis Başkanlığı'na vererek, komisyon aşamasını başlatacağız. Dolayısıyla, diğer siyasi partilerle de muhakkak bir değerlendirme aşaması olacaktır' ifadelerini kullandı.

Bostancı, İnsan Hakları Eylem Planı'nın, 3-5 taslakla olacak bir iş olmadığına vurgu yaparak, '9 amaç ve 11 ilke ve çok sayıda alt husus var. Çeşitli mevzuatlar var. Onların hepsine ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Geniş bir takvim içeresinde; ama hızlı ve etkin şekilde bu yasaları yapacağız. Bu konuyla ilgili olarak Meclis'te çalışan milletvekilleri var. Çok hızlı bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bakanlıklardan etki analizleri, geçmişteki uygulamalar, burada ortaya çıkan problemler, yahut onların görüşleri yine aynı şekilde toplumun çok farklı kesimleriyle temas kurup çalışmayı öyle yürüteceğiz. Ama asıl kadrolar muhakkak Meclis'te' diye konuştu.

'PARTİLER TABİİ KARAR VEREMİYORLAR'

Bostancı, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına dönük fezlekelere ilişkin de muhalefetin, 'fezlekeler konusu Millet İttifakı'nı bölmeye dönük' eleştirilerine yanıt verdi. Bostancı, 'Böyle görmek son derece yanıltıcı olur. Çünkü; fezlekelere ilişkin bir çalışma yapılır, gerekçeleri ile birlikte. Meclis Genel Kurul'a intikal ederse orada somut ve maddi deliller var demektir ki, siyasi partiler ittifaklarına göre değil, o somut deliller üzerinden karara varmak durumundalar. Partiler tabii karar veremiyorlar. Milletvekilleri muhakkak o maddi unsurları hesaba katıp o çerçevede yargının işleyebilmesi için dokunulmazlığı kaldırıp kaldırmama hususunda karar vereceklerdir demektir.

Bunu bir 'ittifak' polemiğine çevirmek, hukuku, içtüzüğü, anayasayı bir kenara bırakmak demektir. Milletvekilinin görevlerinden bir tanesi de içtüzüğe uygun bir şekilde davranmaktır. Fezlekelerin nasıl ele alınacağı orada beyan ediliyor. Fezlekelerdeki içerik, ortaya konulan maddi unsurlar, yürütülen dava o çerçevede. Eğer siz memleket için son derece önemli hayati bir iş olarak görüyorsanız, ya da görmüyorsanız ona göre tavır alırsınız. Ama meseleyi, 'vay efendim millet ittifakı falan' diye başlarsınız, çok yanlış bir yerden bakarsınız' değerlendirmesinde bulundu.

ARA SEÇİM AÇIKLAMASI

Bostancı, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları üzerinden yapılan 'ara seçim' söylentilerine ilişkin de, 'Ara seçim şartlar teşekkül ettiğinde düşünülebilecek, konuşulacak bir şey. Bugünden o değerlendirmeyi yapmak çok doğru olmaz. Bir kere görmek lazım; fezlekelerin nelerle ilişki olduğu, hangi fezlekeler değerlendirilmeli, sonuçta karma komisyon marifetiyle bunlar değerlendirilecek. Bir neticeye varılırsa ancak genel kurula intikal edecek. Olmamış bitmemiş süreçleri bütünüyle bitmiş gibi değerlendirmeyi siyaseten doğru bulmam'  ifadesini kullandı.

'HDP'NİN KAPATILMASININ CEVABI HUKUKTADIR'

Naci Bostancı, 'HDP ile ilgili bizim siyasi kanaatlerimiz, hukuken ise ancak yorumlarımız olabilir. Biz siyasetle ilgiliyiz. Hukuken değerlendirme, bağımsız mahkemelerin konusu' dedi.

Bostancı, 'HDP kapatılacak mı? Bunun cevabı siyasette değil hukuktadır' ifadesini kullandı.

 

Yorum Yazın

'Yoksullukta, enflasyonda, işsizlikte Avrupa birincisiyiz...'

Mestan Özcan 2 vekil maaşıyla geçinemiyormuş

Boşanmış Bir Çiftin Komik ve Duygusal Hikâyesi Geliyor!

Ümraniye’nin Trafik Yükünü Hafifletecek Dev Yatırım

'Orta Koridor ve Kalkınma Yolu önemli'

Erbakan Belediye Başkanlarının AK Parti'ye geçmesinin nedenini açıkladı

'İktidar, komisyon dışında tek bir pratik adım atmadı'

First Quantum Minerals, Türkiye'den çıkıyor

Her gün ortalama 330 esnaf kapısına kilit vurdu

Ben Adanalıyım, Silivri’de ne işim var?

Camide kan donduran vahşet

Suriye protestolarına polis müdahalesi Meclis gündeminde

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'İran saldırırsa vururuz'

Beyaz eşyada yurt içi ve İhracat satışları düştü

'Ters kelepçe takıldı, görevden uzaklaştırıldım'

Yüksek maaş alanlara beyan zorunluluğu

ABD'de tüketici güveni 2014'ten bu yana en düşük seviyede

'İsmailağa'nın nal topladığı belgelenmiştir'

'Şara, çok saygın Cumhurbaşkanı'

'Devlet içinde devlet olmaz'

Elektrikte yüzde 20 zam yolda

İstanbullular kart borcuna ve temel gıdaya yetişemedi

'Tutuklanması gereken bir sanık VIP’ten giriyorsa bu adil yargılama mıdır?'

Kozmetik devi 3 firmaya soruşturma

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Keşke duruşmalar canlı yayınlanabilseydi

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Kentsel dönüşümde kiracıya tazminat yolu açılıyor

İletişim Başkanlığı Ermenistan’a yardım iddialarını yalanladı

Yükleniyor

'İran saldırırsa vururuz'

ABD'de tüketici güveni 2014'ten bu yana en düşük seviyede

'Şara, çok saygın Cumhurbaşkanı'

Düpedüz saygısızlık ve yakışıksız!

Hamaney'in özel bir yeraltı sığınağına geçtiği iddia edildi

'ABD güçlü olabilir ama bizim de onurumuz satılık değil'

'Azerbaycan-Ermenistan bitirdiğim savaşlardan biri'

İspanya, Trump'ın Barış Kurulu davetini reddetti

'Bazen bir diktatöre ihtiyaç duyarsınız'

Avrupa'daki ABD üslerini mi kapatalım?

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9