Terörsüz bir Türkiye'ye adım atmamız gerekiyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini güçlendirerek, terörle mücadelede önemli bir dönüm noktasına gelinmesi gerektiğini vurguladı.

Terörsüz bir Türkiye
  • A-
  • A
  • A+

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terörle mücadelede Türkiye'nin bir adım daha ileri gitmesi gerektiğini belirtti. Bugün yaptığı açıklamada, ülkenin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirerek, hiçbir etnik farklılık gözetmeden terörsüz bir Türkiye'ye ulaşılmasının öncelikli hedef olduğunu ifade etti.

Programlara katılmak üzere Bakan Yardımcıları Mehmet Yılmaz ve Ramazan Can, Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu ile Van'a giden Bakan Tunç, Hüsrevpaşa Camisi'nde cuma namazı kıldıktan sonra Valiliği ziyaret etti.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'dan kentteki yatırım ve hizmetlerle ilgili bilgi alan Tunç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentte yapacakları ziyaretler hakkında bilgi verdi.

Van'da 27 Eylül 2024'te kaybolan ve 15 Ekim'de cesedi bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin soruyu yanıtlayan Tunç, Kabaiş'in hayatını kaybetmesinin herkesi üzdüğünü söyledi.

Kabaiş'in ailesine, yakınlarına ve Van halkına başsağlığı dileyen Tunç, şöyle konuştu:

"Rojin'in kaybından sonra 18 günlük bir arama süreci gerçekleşti. Yoğun bir şekilde Van denizi etrafında aramalar yoğunlaştırılmıştı ve 18'inci gün cansız bedenine ulaşılmıştı. Bir yandan da adli soruşturma başlatılmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında da detaylı bir inceleme yapıldı. Adli tıp incelemeleri ve yine cep telefonu ile dijitallerinde, e-posta adreslerinde incelemeler yapıldı. Şu anda soruşturma devam ediyor. İlk bulgulara göre 'suda boğulma' şeklinde adli tıp raporu söz konusu. Bunun bir cinayet mi intihar mı olup olmadığına yönelik son değerlendirmeler, tüm bu delil araştırmalarından, adli tıp raporlarından ve dijital incelemelerden sonra ortaya çıkacak bir husus. Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasını bekliyoruz. O soruşturma neticesinde her şey ortaya çıkacaktır."

Van Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmayı titizlikle sürdürdüğünü ifade eden Tunç, yargının, soruşturma makamlarının vereceği kararı hep birlikte bekleyeceklerini kaydetti.

"Milletimizin refahı için harcayacağımız paraları maalesef terörle mücadelede harcamak zorunda kaldık"

Terörsüz Türkiye hedefinin ülke için çok önemli olduğunu vurgulayan Tunç, Türkiye'nin, Türkiye Yüzyılı'na başlarken terörden kurtulmuş olmasının herkesin dileği olduğunun altını çizdi.

Milletçe birlik ve beraberliklerini kuvvetlendirerek yola devam etmeleri gerektiğini belirten Tunç, "Bin yıllık kardeşliğimize maalesef 40 yıl önce bir dinamit konuldu, fitne ateşi yakıldı ve bu fitne ateşi 40 yıldan bu yana ülkemizi ve milletimizi rahatsız etti. Büyük kayıplar verdik. Maddi ve manevi kayıplarımız oldu. Trilyonlarca parayı terörle mücadeleye harcamak zorunda kaldık. Milletimizin refahı için, eser üretmek için harcayacağımız paraları maalesef terörle mücadelede harcamak zorunda kaldık. Ülkemizin enerjisi maalesef buraya harcandı. Tabi en önemlisi de binlerce şehit verdik, insanlarımızı kaybettik. Bu büyük acıları yaşamış bir millet olarak terörden kurtulmayı çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Terörle mücadelede güvenlik güçlerinin kararlı mücadeleler verdiğini dile getiren Tunç, "Bu uğurda çok şehit verdik. Teknolojinin, milli silahlarımızın ve bu kapsamda kapasitemizin artmasıyla terörle mücadelede büyük bir başarı sağladık. Milletimizin huzurunu sağlamak için gerek içten, gerek dıştan gelen tehditleri ortadan kaldırmak için milletçe büyük bir mücadele içinde olduk." dedi.

"TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasından sonra ortaya çıkan yeni adımların olduğunu ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"DEM Parti heyetinin İmralı'da yaptığı görüşmeler sonrasında devam eden çalışmalar var. Terörün sonlandırılması, terör örgütünün kendini feshetmesi ve tüm grupların silahları bırakmasına yönelik çağrının değerlendirilmesi çok önemli. Terör örgütünün kendini feshetmesiyle ülkemizde yepyeni bir dönemin, terörsüz bir Türkiye'nin başlaması hepimizin hedefi. Türk, Kürt, Çerkez, Laz, hiçbir ayrım yapmadan ülkemizin birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü koruyarak, iç cephemizi daha da güçlendirerek artık terörsüz bir Türkiye'ye adım atmamız gerekiyor. Terörsüz Türkiye'nin şafağındayız, eşiğindeyiz diyebiliriz. Bu konuda herkese sorumluluklar düşüyor. Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki emellerinin çöpe atıldığı bir dönemi inşallah yaşayacağız. Bin yıllık kardeşliğimize bir hançer saplanmıştı ve o hançer çıkarılacak ve Türkiye o yaralarını da hızlıca tedavi ederek daha güçlü şekilde yoluna devam edecek."

"YASANIN GETİRDİĞİ BİRTAKIM SORUMLULUKLAR VAR"

Basın mensuplarının sahipsiz hayvanlarla ilgili sorusunu da yanıtlayan Tunç, Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili bir düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisinde geçen yıl yasalaştığını anımsattı.

Yasanın önemli olduğunu vurgulayan Tunç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yasa Meclis'te görüşülürken birtakım dezenformasyonlar da yapıldı. 'Hayvan katliamı' diyenler oldu. Burada 'hayvan katliamı' şeklinde bunu değerlendirmek doğru değil. Burada hayvanları yaşatalım ama bu hayvanlar insanlara zarar vermesin. Sokaklarımız güvenli olsun. Bu anlamda yasanın getirdiği bir takım sorumluluklar var. Belediyelere, İl Özel İdarelerine yönelik bir takım görevler söz konusu. Belediyeler bütçelerinden bu konu için pay ayırmak zorunda. Barınak yapmak ve sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması, onların tedavileri ve sağlıklı bir ortamda yaşatılmasıyla ilgili belediyelerimize ve İl Özel İdarelerimize verilen görevler var. Bu görevleri yerine getirmek gerekiyor. Belediye bütçelerinden, Büyükşehir Belediyeleri binde 3, diğer belediyeler de binde 5 oranında bir önceki yılın gelirinin bu orandaki kısmını sadece bu alana ayırmak mecburiyetindeler. Eğer ayrılmamışsa burada belediye başkanının, meclis üyelerinin bir sorumluluğu söz konusu."

"YASAYI EN ETKİN ŞEKİLDE UYGULAMAK GEREKİYOR"

Sahipsiz hayvanlarla ilgili konunun adli boyutunun da bulunduğuna işaret eden Tunç, "Maalesef sahipsiz hayvanlar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Bu çağda sokakta yürünememesi, ekmek almaya giden çocuğumuzun köpekler tarafından parçalanmış olması kabul edilebilecek bir durum değil. Bunu önlemek durumundayız. Bunu hep beraber önleyeceğiz. İnsanlarımızın sağlığı, can güvenliği her şeyden önce gelir. Hayvanlarımızın da sağlığı her şeyden önce gelir. Onlar da bir can. Onları uygun ortamlarda yaşatacağız, kısırlaştıracağız. Onların kendi sağlığını tehdit eden, birbirlerine de zarar veren ortamlardan korumamız gerekecek." ifadelerini kullandı.

Sokakları daha güvenli hale getirmenin yolunun yasanın uygulanması olduğunu vurgulayan Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yasayı en etkin şekilde uygulamak gerekiyor. Yüksekova'da bir yavrumuz, Konya'da Rana bebeğimiz hayatını kaybetti. Yaralanan vatandaşlarımız var. Bunlar istemediğimiz acı olaylar. Bunlarla ilgili adli soruşturmalar açıldı. Bu soruşturmalar kapsamında kimler görevini ihmal etmiş, yargı bunları ortaya çıkaracak. Bu tür olayların meydana gelmemesi, bu tür acı olaylar sonrasında soruşturma açıldığında, 'görevi ihmal, taksirle ölüme neden olma, taksirle yaralanmaya neden olma' gibi suçlar gündeme gelebiliyor. Bu suçlarla karşı karşıya kalmamak için Hayvanları Koruma Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nda sorumluluğu olan herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım."

Tunç'a, Van Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Emirşah Baştoğ, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Salih Şengöz, Van Cumhuriyet Başsavcı Harun Karahan, Van Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Eyüphan Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas ve MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp de eşlik etti.

 

Yorum Yazın

Markette 38 ürünün 26'sında fiyat arttı

CHP İzmir Teşkilatı'na operasyon

Yeni yüzyılda teröre yer yok

İmalat sanayinde daralma derinleşiyor

Türk Dünyası Kültür Sanat Ve Sinema Vakfında yeni dönem

Sektörün Sorunlarına Kadın Eliyle Çözüm Vakti

Türk Üretimi Arpların Amerika Çıkarması

ZŁOMBOL 2025 RALLİSİ GIRESUN’DA SONA ERECEK

Bayrampaşa'da şampiyonluk kutlaması

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

e-Fatura’da son gün yarın

Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

TÜİK, işşizliğin azaldığını açıkladı

Beş ayda 49 bin kepenk indi

Kamu harcamalarında yapay zeka dönemi başladı

DEM Parti'den Şeyh Said için 'iade-i itibar' çağrısı

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

YSK'nın verdiği kararı başka mahkeme bozamaz

İsrail'in sıradaki hedefi Türkiye

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki fark açılıyor

Bebek Otel için yıkım kararı

'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz'

Manisa’da 3 köy tahliye edildi, yol kapandı

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Özel, yabancı siyasetçilerden demokrasi dileniyor

Faiz ve kurla oynayarak bir yere varamayız

Kaymakam Çelik’den Öğrencilere Sürpriz Ziyaret

AK Parti'nin ardından İYİ Parti YSK Temsilcisi de teyit etti

Yükleniyor

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Hamaney'i aşağılık bir ölümden kurtardım

İran nükleer projesini yeniden inşa etmeyi düşünürse tekrar saldıracağız!

ABD’nin saldırısı, İsrail’in arkasındaki gücü gösterdi

İran'ın nükleer programı yok oldu

İran nükleer silah elde etmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

'Tahran halkı saldırıların bedelini çok yakında ödeyecek'

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

Melis Sezen kısa taytıyla poz verdi!

Demet Özdemir bayramda soluğu babasının yanında aldı

Hazal Subaşı sezonu açtı

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Ekonomik kriz ulaşımı da vurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç ticaretine sıkı denetim

BYD’den 22 modelde beklenmedik indirim

Tüketiciyi yanıltan reklamlara 15,8 milyon lira ceza kesildi

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Türkiye'deki nanelerde klorpirifos alarmı

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Çete Çökertildi

Tarım Bakanlığı baharatlardaki hileyi açıkladı

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Alparas Tunç: DMD (Duchenne Musküler Distrofi) İle Mücadele Eden Bir Çocuk

Bu kene türü hem hayvanlar hem de insanlar için ciddi risk taşıyor

Rafine şeker yaşlanmayı hızlandırıyor

Her 3 üründen biri limit dışı pestisit içeriyor

ROK, Fatih Altaylı'nın tahliye edileceği tarihi açıkladı!

Fatih Altaylı’nın neden tutuklandığı belli oldu!

Fatih Altaylı’ya soruşturma ve gözaltı

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Yeni Döneme Hızlı Başladı

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Saray’ın bekçi köpeği değil halkın çoban köpeği olurum

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu hakkında yakalama kararı

Gökçek'in kanalında 'Uyuşturucu' ve 'fuhuş' soruşturması

Silivri’den dışarı çıkmanın kestirme yolu gizli tanıklık

KRT emekçileri: Bayramı direnişle geçiriyoruz

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2