B.Çekmece Alkent 2000 Mahallesi Yiğit Türk Caddesi Karaağaç İETT durağında 3 başıboş saldırgan köpek aylardır, gece gündüz otobüs bekleyen öğrencilere, bisikletlilere, durakda bekleyenlere saldırıyordu. Korku paniğe sebep oluyordu.
Gazeteci Dursun Boran, İstanbul Büyükşehir Belediyesine mail gönderdi, kimse ölmeden, kuduz olmadan salırgan, tasması, ağızlığı yok köpekleri barınağa götürüp besleyin dedi.
Bunu duyan ESSE kuaför sahiplerinden Selim Yılmaz, köpekleri 16 Kasım 2021 saat 10.00 da almaya gelen İBB ekibinden Sinan Y.. adlı görevliye engel oldu.
Köpekler birini yaralarsa sorumlusu ESSE kuaför. Kişiler maddi, manevi tazminat davası açabilir Suç duyurusu yapabilir.
ARZU ATA İÇKİ İÇİP HAKARET MESAJI YAZDI
Bunu duyan B.Çekmece Alkent 2000 Mahallesin de oturan Arzu Ata adlı, kadın 06.12.20121 de arzub36 kendi hesabında, Dursun Boran’a saldırdı.
BUNAK, ALKENTİN REZİLİ, SENİ BU SİTEDE KİMSE SEVMİYOR DEFOL GİT BURDAN, diye 3 ayrı Hakaret, Aşağılayıcı, küçük düşürücü, yorumlar yazdı.
Boran hem suç duyurusu yaptı. Hem 20 bin TL tazminat davası açtı.
B.ÇEKMECE 7 ASLİYE CEZADA SANIK OLARAK YARGILANACAK.
Arzu Ata, B.Çekmece savcılık emri ile B.Çekmece Karakolunda sanık olarak verdiği ifadede, özür dilerim. Şarhoştum. İlaç kullanıyordum dedi. Suçunu itiraf ( kabul) etti.
Savcı Ali Güngör, 2021-73672 soruşturma no, 2022-4320 Esas, 2022-3886 İddianeme nolu dava açtı. Ata nın TCK ( Türk Ceza Kanunu ) 125-2, 53,58 maddelerinden sanık olarak cezalandırılmasını istedi. 3 aydan 2 yıla hapis.
İDDİANAME KABUL EDİLDİ
B.Çekmece 7 Asliye Ceza Mahkemesi İddianameyi kabul etti. Sanık Ata hakkında 2022-287 E hakaret davası açtı duruşma günü verdi.
Toplum için 24 saat hizmet eden, saygın gazeteciye yaptığı hakaretin cezasını Ata, hapis ile ödeyecek.
Hakaret Suçu TCK Madde 125
(1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
(1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;
a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
b) Seçme ve seçilme ehliyetinden,
c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tabi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten,
Yoksun bırakılır.
(2) Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahkûm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamaz.
(3) Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezası infaz edilen ya da koşullu salıverilen hükümlünün kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanmaz. Mahkûm olduğu hapis cezası ertelenen veya denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak cezası infaz edilen ya da koşullu salıverilen hükümlü hakkında birinci fıkranın (e) bendinde söz konusu edilen hak yoksunluğunun uygulanmamasına karar verilebilir.
(4) Kısa süreli hapis cezası ertelenmiş veya fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında birinci fıkra hükmü uygulanmaz.
(5) Birinci fıkrada sayılan hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla hapis cezasına mahkûmiyet halinde, ayrıca, cezanın infazından sonra işlemek üzere, hükmolunan cezanın yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Bu hak ve yetkilerden birinin kötüye kullanılması suretiyle işlenen suçlar dolayısıyla sadece adlî para cezasına mahkûmiyet halinde, hükümde belirtilen gün sayısının yarısından bir katına kadar bu hak ve yetkinin kullanılmasının yasaklanmasına karar verilir. Hükmün kesinleşmesiyle icraya konan yasaklama ile ilgili süre, adlî para cezasının tamamen infazından itibaren işlemeye başlar.
(6) Belli bir meslek veya sanatın ya da trafik düzeninin gerektirdiği dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla işlenen taksirli suçtan mahkûmiyet halinde, üç aydan az ve üç yıldan fazla olmamak üzere, bu meslek veya sanatın icrasının yasaklanmasına ya da sürücü belgesinin geri alınmasına karar verilebilir. Yasaklama ve geri alma hükmün kesinleşmesiyle yürürlüğe girer ve süre, cezanın tümüyle infazından itibaren işlemeye başlar.
(1) Önceden işlenen suçtan dolayı verilen hüküm kesinleştikten sonra yeni bir suçun işlenmesi halinde, tekerrür hükümleri uygulanır. Bunun için cezanın infaz edilmiş olması gerekmez.
(2) Tekerrür hükümleri, önceden işlenen suçtan dolayı;
a) Beş yıldan fazla süreyle hapis cezasına mahkûmiyet halinde, bu cezanın infaz edildiği tarihten itibaren beş yıl,
b) Beş yıl veya daha az süreli hapis ya da adlî para cezasına mahkûmiyet halinde, bu cezanın infaz edildiği tarihten itibaren üç yıl, Geçtikten sonra işlenen suçlar dolayısıyla uygulanmaz.
(3) Tekerrür halinde, sonraki suça ilişkin kanun maddesinde seçimlik olarak hapis cezası ile adlî para cezası öngörülmüşse, hapis cezasına hükmolunur.
(4) Kasıtlı suçlarla taksirli suçlar ve sırf askerî suçlarla diğer suçlar arasında tekerrür hükümleri uygulanmaz. Kasten öldürme, kasten yaralama, yağma, dolandırıcılık, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile parada veya kıymetli damgada sahtecilik suçları hariç olmak üzere; yabancı ülke mahkemelerinden verilen hükümler tekerrüre esas olmaz.
(5) Fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış olan kişilerin işlediği suçlar dolayısıyla tekerrür hükümleri uygulanmaz.
(6) Tekerrür halinde hükmolunan ceza, mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilir. Ayrıca, mükerrir hakkında cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbiri uygulanır.
(7) Mahkûmiyet kararında, hükümlü hakkında mükerrirlere özgü infaz rejiminin ve cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin uygulanacağı belirtilir.
(8) Mükerrirlerin mahkûm olduğu cezanın infazı ile denetimli serbestlik tedbirinin uygulanması, kanunda gösterilen şekilde yapılır.
(9) Mükerrirlere özgü infaz rejiminin ve cezanın infazından sonra denetimli serbestlik tedbirinin, itiyadi suçlu, suçu meslek edinen kişi veya örgüt mensubu suçlu hakkında da uygulanmasına hükmedilir.
Resimde , İETT durağında başıboş köpekler görülüyor.