OTOMOTİV

OTOMOTİV Haberleri

Avis Filo büyümeye devam ediyor

Avis Filo büyümeye devam ediyor

Avis Filo büyümeye devam ediyor
  • A-
  • A
  • A+

Otokoç Otomotiv, 1980 yılından bu yana uzun süreli araç kiralama hizmeti verdiği Avis Filo ile operasyonel araç kiralama sektöründe liderliğini koruyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde Avis Filo müşteri portföyünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artırdı. Avis Filo, 2020 sonunda yüzde 5,8 olan müşteri adedi penetrasyonunu ise bu yıl yüzde 6’ya çıkardı. Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eren Gündüz, Avis Filo’nun pandemi döneminde özellikle KOBİ segmentinde, araç ve müşteri sayısındaki daralmaya rağmen büyümeye devam ettiğini söyledi. Gündüz, “Müşteri sayımız artıyor, müşteri segmentimiz hizmet çeşitliliğimizle birlikte genişliyor. Müşterilerin beklentileriyle uyumlu olarak, kendilerini yakından tanıyan deneyimler kurgulayıp, ihtiyaca özel hizmet, ürün ve kampanyalar sunmamız, müşterilerimizle markalarımızın yakınlaşmasını sağlıyor. Sektör, KOBİ’lerin talebine bağlı olarak son beş yılda ciddi bir büyüme trendine girmişti. Bu hareketliliğin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

Operasyonel kiralama pazarı ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine oranla bir miktar küçüldü. Bununla birlikte, Avis Filo aynı döneme göre yüzde 1 büyüdü, pazar payını artırarak yüzde 13 olarak gerçekleştirdi. Avis Filo’nun sektörde uzun sözleşme süresi ile de fark yarattığını dile getiren Eren Gündüz, “Yarattığımız diğer bir fark, hafif ticari araç segmentinde. Operasyonel kiralama pazarında hafif ticari penetrasyon ortalaması yüzde 4,3 iken, Avis Filo’nun oranı yüzde 17,5. Bununla birlikte, operasyonel araç kiralama, ekonomik aktivitenin artması ile birlikte verim ve avantaj sağlamasıyla tercih unsuru olacaktır. Sektörümüzün pandemi dönemindeki eksilmeleri yerine koyarak gelişimini sürdüreceğini ve yılı da oldukça iyi kapatacağını öngörüyoruz. ” dedi. 

Zengin içerikli ürün ve uygulamalarla beklentilerin ötesine geçiyor

Ürün ve uygulamaları ile müşterilerine, beklentilerinin ötesinde zengin içerikli alternatifler sunduklarını kaydeden Eren Gündüz, “Uzun dönem araç kiralamak isteyen kurumsal müşterilerimiz için hızlı, kolay ve kişiselleştirilebilir bir deneyim sunan, baştan sona dijital teklif ve sipariş sürecini kapsayan MyAvis adında yeni bir dijital satış kanalımız var. Uygulamamız, müşterilerimizin bilgisayar ya da akıllı telefon ile myavis.com.tr linki üzerinden kolayca ulaşabilecekleri, istedikleri kiralama koşullarına en uygun aracı belirlemelerini sağlayan hızlı ve kolay bir karar verme hizmeti sunuyor. 12-48 ay aralığındaki kiralama periyotlarında, sınırlı adette araç kiralama ihtiyacı olan tüm kurumsal müşterilerimiz, MyAvis hizmetimizden faydalanabiliyor. İstedikleri marka, model, yakıt türü ve vites tipi gibi kriterlerini belirleyerek görüntüleme yapabiliyor ve seçtikleri araç ya da araçlar için en uygun teklifi alabiliyorlar. Araçlarımız müşterilerimize hijyenik koşullarda ve zaman kaybetmeden ulaştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Yeni yönetmelik KOBİ segmenti için büyük bir fırsat

Eren Gündüz, Resmi Gazetede yayınlanan “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”e dikkat çekti. Gündüz, yurt içi hususi taşımacılık için gerekli olan K2 belgesine dair değişiklik ile uzun dönemli araç kiralama sektöründe, daralan toplam araç parkının yeniden eski seviyelerine getirilmesi yönünde büyük bir fırsat yaratıldığını vurguladı. Gündüz şöyle konuştu: “Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca, K2 belgesini almak isteyenlerin en az 1 birim taşıta sahip olması gerekiyordu. Yeni düzenleme, kendi malını taşımak amacı ile ticari araca ihtiyaç duyan, özellikle küçük ölçekli işletmelere uzun süreli kiralama yöntemiyle ihtiyaç duydukları ticari aracı edinme ve bu sayede de öz kaynaklarını verimli bir şekilde ana faaliyet alanlarını geliştirmek için kullanma olanağı sağlayacak. Eski yönetmelikte işletmelerin ticari araç kiralayabilmesi için üzerine kayıtlı olan K2 belgesinde 1 adet özmal aracının olması ve bununda belgesine kayıtlı olması şartı vardı. Bu zorunluluk kalktı. Bu sayede, uzun dönemli araç kiralama sektörü açısından, araç parkını yeniden eski rakamlara getirmek için önemli bir fırsat yaratılmış oldu.”

 

Yorum Yazın

'Her telefon bir kumarhane haline geldi'

Memur-Sen'den "seyyanen zam" talebi

AK Parti’nin İBB’yi hedef alan afişleri kaldırılıyor

Bu gece benzine, cumartesi motorine zam

İstanbul'un göbeğinde araç içinde infaz!

Bütçe açığı 2025’te rekor seviyede

'Sanki Osmanlı’nın torunları Bizans’la maç oynuyor'

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Ozan Diren, TÜSİAD’ın yeni başkanı oldu

'Verilecek karar demokrasi açısından kritik'

AK Parti Çamlıhemşin İlçe Başkanı'na hapis cezası

Yüksek Hızlı Tren biletlerine büyük zam

'Enflasyon, mümkün olsa bile hızla düşürülemez'

Cumhur İttifakı ve DEM Parti arasında SDG gerilimi

'Gel İstanbul’da seçimleri yenileyelim'

Ümit Karan'a havalimanında gözaltı

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

Benzine dev zam geliyor

İran'dan Türkiye'ye ABD uyarısı

Elektrik ve doğal gaza zam mı geliyor?

'24 yılın özeti yokluk ve yoksulluk'

Yeni imar yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Haber sitelerine 'Google' darbesi

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

'Su üzerinden CHP’li belediyelere algı operasyonu yapılıyor'

Dolar kuru 51 TL sınırına ilerliyor

Kamu emekçileri Türkiye genelinde bir günlüğüne iş bıraktı

Hakimi silahıyla vuran savcı tutuklandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yeni operasyon

Yükleniyor

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

İran'dan Türkiye'ye ABD uyarısı

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

İran'da ölü sayısı 538'e yükseldi

Fed Başkanı Powell video çekip tehdit edildiğini açıkladı

Netanyahu'nun özel kalem müdürü gözaltına alındı

İran’daki protestolarda can kaybı 116’ya yükseldi

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

Özgü Kaya kaçamağını paylaştı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

Türkiye, Avrupa’nın en büyük 5’inci otomobil pazarı

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Türkiye ekmek tüketiminde dünyanın en tepesinde

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

GAİN Medya soruşturmasında Okan Karacan itirafçı oldu iddiası

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9