GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriAVM'lere 'klimalı havalandırma' yasağı
AVM'lere 'klimalı havalandırma' yasağı
- A-
- A
- A+
Açılmalarına karar verilmesinin ardından halkın adeta hücum edip önünde uzun kuyruklar oluşturduğu alışveriş merkezlerinde klimalı havalandırmaya yasak geldi.
İlk etapta İstanbul'daki AVM'ler için uygulamaya giren yasakların ülke geneline yayılacağı ifade edildi. Çok sayıda insanın alışveriş yapacağı geniş alanlar yeni düzenlemeyle birlikte sadece yüzde 100 temiz hava yoluyla havalandırılacak.
Klimalı havalandırma içerideki havayı sistemde dolaştırıp tekrar içeri aldığı için salgının AVM'lerde çok hızlı bir şekilde yayılabileceği uyarıları yapılmıştı.
PARA CEZASI KESİLECEK
Yeni düzenlemelere uymayan AVM yönetimleri, mağazalar ve müşterilere 3 bin 150 lira ceza kesilecek.
İstanbul'daki tüm ilçelerdeki AVM'lerin kurallara uyup uymadıkları 5 kişilik komisyonla haftada en az bir kez denetlenecek.
ASANSÖRLERİ SADECE ENGELLİ VATANDAŞLAR KULLANACAK
Müşteriler AVM'lerdeki asansörleri kullanamayacak, sadece engelli ve benzeri zorunlu ihtiyacı olanlar binebilecek. Asansörde de kişiler arası mesafe 1 metre olacak.
Müşteri sayısında yüzde 10 kuralı işleyecek. Örneğin, bin metrekarelik aktif müşteri kabul edebilecek bir AVM'ye aynı anda en fazla 100 müşteri alınabilecek. AVM'lerdeki yeme-içme bölümlerinde bulunan lokantalar mesafe şartı uygulanmak üzere sadece paket servis hizmeti verebilecek.
Giriş ve çıkışlar tek yönden yapılacak. AVM'ye giren bir müşteri en fazla 3 saat içinde dışarı çıkmak zorunda kalacak.
KIRMIZI IŞIK YEŞİLE DÖNMEDEN İÇERİ GİRİLMEYECEK
AVM'lerde önlemleri değerlendiren Securitas Güvenlik Teknolojide Sorumlu Başkanı Emre Erdal, kullanılacak teknoloji ile AVM'lerde kuyruk ve yığılma gibi görüntülerin engellenebileceğini söyledi.
Tüm AVM'lerde elle ateş ölçmek yerine termal kameraların kullanılması gerektiğine işaret eden Erdal, içerideki kişi sayısının da kameralar yoluyla ölçülüp düzene sokulabileceğini belirtti.
Erdal, AVM girişlerinde tıpkı trafik ışıklarında olduğu gibi yeşil ve kırmızı lambalar olacağını, kırmızı ışık yeşile dönmeden içeri girilemeyeceğini anlattı.
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'
Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!
'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'
İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma
'Bu savaşın tek kazananı Rusya'
'Gecikme faizi ticareti durma noktasına getirdi'
Ara tatil kaldırılsın tartışmalarına son nokta
'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'
Bireysel borç stoku 6 trilyon lira eşiğinde
Bilirkişi raporlarında süre kısalacak
'Donald Trump savaşı kaybediyor'
'Kürt kardeşim satılık değildir, kiralık değildir, tetikçi değildir!'
İrfan Fidan AYM'nin yeni başkanvekili oldu
'Vize serbestisi Türk yetkililerin elinde'
'Bence savaş büyük ölçüde bitti'
'Türkiye'ye Sevr'i uygulayacaklar'
'İmamoğlu davası Türkiye siyasetinin geleceğini etkileyebilir'
Halkbank ABD ile anlaştı
Yükleniyor





