GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriAynı suç farklı muamele
Aynı suç farklı muamele
- A-
- A
- A+
Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’un 7 Temmuz 2021 tarihinde öldürülmesiyle ilgili İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da gözaltına alınan ve tutuklanan Filistinli Samir Handal'ın Haiti’ye iade talepli davasına İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi.
Tutuklu sanık Samir Handal, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Handal’ın avukatları da duruşmada hazır bulundu.
“İNTERPOL’ÜN ARAMA KARARI CELSE ARASINDA KALDIRILDI”
Sanık avukatı Mahmut Barlas, duruşmada “İnterpol'ün müvekkilimiz hakkındaki arama kararı celse arası kaldırılmıştı ve tutuklama kararının tek dayanağı bu aramaydı. Bu kararın dikkate alınarak Dışişleri Bakanlığı’ndan bu durumun, yani İnterpol kararının teyidi için yazı yazılmasını talep ediyoruz” dedi.
HAİTİ'YE İADE DAVASI REDDEDİLDİ
Mahkeme, dosya içerisinde iadeye yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddine karar verdi.
Mahkeme, Handal’ı, hakkında herhangi bir adli kontrl tedbiri uygulamadan tahliye etti.
KAŞIKÇI'DA DOSYA İADE EDİLDİ, İTİRAZ REDDEDİLDİ VE DAVA DÜŞÜRÜLDÜ
Öte yandan Türkiye, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin davada benzer durumlar olmasına rağmen farklı karar vermişti.
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin 17 Haziran 2022’de 26 sanık hakkındaki davanın düşürülmesine yönelik ek karar verdi.
Oy birliğiyle alınan kararda, 7 Nisan 2022’de davanın durmasına ve devredilmesine hükmedildiği hatırlatıldı. Ardından Adalet Bakanlığı'nın da 'olur'uyla dosya Suudi Arabistan'a gönderildi.
Bu arada karara ilişkin tepkiler devam ederken, Suudi Veliaht Prens Selman'ın Türkiye’ye gelişinden 5 gün önce ise İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce davanın düşürüldüğü ortaya çıkmıştı.
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'
Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!
'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'
İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma
'Bu savaşın tek kazananı Rusya'
'Gecikme faizi ticareti durma noktasına getirdi'
Ara tatil kaldırılsın tartışmalarına son nokta
'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'
Bireysel borç stoku 6 trilyon lira eşiğinde
Bilirkişi raporlarında süre kısalacak
'Donald Trump savaşı kaybediyor'
'Kürt kardeşim satılık değildir, kiralık değildir, tetikçi değildir!'
İrfan Fidan AYM'nin yeni başkanvekili oldu
'Vize serbestisi Türk yetkililerin elinde'
'Bence savaş büyük ölçüde bitti'
'Türkiye'ye Sevr'i uygulayacaklar'
'İmamoğlu davası Türkiye siyasetinin geleceğini etkileyebilir'
Halkbank ABD ile anlaştı
Yükleniyor





