DÜNYA
DÜNYA HaberleriBaşkan Trump'a yine mahkeme freni
ABD Yüksek Mahkemesi'nin tamamlanmış projeler için bekleyen yaklaşık 2 milyar dolar dış yardımın hızla ödenmesine hükmetmesine karşı Trump yönetimi, Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) programlarının yüzde 83'ünü iptal etti.
- A-
- A
- A+
ABD'de federal yargıç, Başkan Trump yönetiminin dış yardımları engelleyemeyeceğine hükmederek yaklaşık 2 milyar dolarlık fonu ödeme emri verdi. Dışişleri Bakanlığı'nın dış yardım ödemelerini inceleme yetkisi devam ederken Bakan Rubio, USAID'e yönelik 6 hafta süren inceleme yapıldığını ve programlardan yüzde 83'ünün resmi olarak iptal edildiğini açıkladı.
ABD Bölge Yargıcı Amir Ali, Trump yönetiminin 13 Şubat'tan önce tamamlanan tüm dış yardımların bedelini ödemesini gerektiren ve 90 günlük kapsamlı dış yardım dondurma kararını engelleyen ihtiyati tedbir kararını kısmen onayladı.
İPTAL EDEMEZ AMA İNCELEYEBİLİR
Hakimin kararı, Trump yönetiminin dış yardım ödemelerini dondurmasını fiilen engelliyor ancak Başkan'ın paranın yasalara uygun olarak nasıl harcanacağına karar vermesine olanak tanıyor.
Yargıç ayrıca Trump yönetimini, Kongre'nin yardım tahsis etme yetkisini gasp etmeye çalışarak yetkisini aşmakla eleştirdi ve Başkan'ın "Yüksek Mahkeme'nin sürekli reddettiği, Yürütme yetkisine ilişkin dizginsiz bir görüş" benimsediğini yazdı.
Dışişleri Bakanlığı ve USAID'in, hükümetin emre nasıl uyduğunu ortaya koyan bir raporu 14 Mart'a kadar sunması gerekiyor.
RUBIO: YÜZDE 83'Ü İPTAL EDİLDİ
Öte yandan Dışişleri Bakanı Marco Rubio, 6 hafta süren incelemenin yapıldığını ve USAID programlarından yüzde 83'ünün resmi olarak iptal edildiğini bildirdi.
Rubio, iptal edilen 5 bin 200 sözleşmenin, ABD'nin ulusal çıkarlarına hizmet etmeyen on milyarlarca dolar harcamaya yol açtığını kaydetti.
Geriye kalan yaklaşık 1000 programın Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yönetilmesinin planlandığını ifade eden Rubio, Hükümet Verimliliği Departmanı'na (DOGE) da teşekkür ederek, bu girişimi "geç kalınmış ve tarihi bir reform" olarak nitelendirdi.
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
Yükleniyor





