BELEDİYE

BELEDİYE Haberleri

Belediye personeline mesleki eğitim

Belediye personeline mesleki eğitim

Belediye personeline mesleki eğitim
  • A-
  • A
  • A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nce yürütülen mesleki eğitim çalışmaları kapsamında düzenlenen kurslar ilk mezunlarını verdi. Başkan Seçer, eğitimlerde başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını, usta öğreticilere de teşekkür belgelerini verdi. Riskli ve tehlikeli alanlarda çalışan personele mesleki yeterlilik belgesi kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Vahap Seçer, “Kendi işimizi önce kendimizin yapacağı kadroları oluşturduk. Bundan sonraki süreçte 2110 personelimizi eğitecek 39 usta öğretici kadromuz oluşmuş oldu” dedi.

Temel prensiplerinin etkin, akılcı ve ekonomik hizmetler yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Vahap Seçer, “Son günlerde maalesef ülkemiz hatta dünya diyebiliriz çok önemli afetlerle uğraşıyor. İşte bu eğitimler, özellikle bu tip olağanüstü koşullarda eğitimli personelle olaya müdahale şansımızı artırmış olacak” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliği protokolü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi koordinesinde yürütülen mesleki eğitim çalışmaları kapsamında düzenlenen kurslar ilk mezunlarını verdi. Eğitimlerde başarılı olan kursiyerler sertifikalarını, usta öğreticiler de teşekkür belgelerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in elinden aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi tarafından iş sağlığı ve güvenliği ortamının iyileştirilmesi, iş kazalarının önlenmesi, verimlilik, kalite ve personelin yetkinliklerinin artırılması amacıyla teknik yeterlilik gerektiren meslek gruplarında işe yeni başlayan personelin meslek gruplarına göre gerekli eğitimlerinin tespiti yapıldı. Yapılan çalışmalar kapsamında Nisan ayında mesleki eğitimler başladı ve bugüne kadar toplam 102 personel sertifikalandırıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, mesleki eğitimler kapsamında personeline kendi bünyesindeki usta öğreticileriyle kurslar açarak belediyeler arasında bir ilke imza attı.

Programda ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar tarafından ‘Mesleki Eğitim Sunumu’ yapıldı. Ardından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda çalışan kadın personeller tarafından Başkan Seçer’e çiçek takdim edildi.

“39 personelimizden usta öğrenci kadrosu oluşturdular”

Başkan Seçer, konuyu gündeme getirmelerinin üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçtiğini ve o günden bugüne de çalıştıklarını ifade etti. Ortaya atılan fikri uygulamaya geçirdiklerini belirten Seçer, şunları söyledi:

“Bizim çalışma alanımız riskli, tehlikeli alanlarda çalışan personele yönelik mesleki yeterlilik belgesi kazandırmak. Çünkü mevzuat gereği de gerekli bu eğitim sertifikası. Bu bir zorunluluk. Bunu gerçekleştirmiş oluyoruz. En azından bir başlangıcını yapmış oluyoruz. Toplam 2110 personelimizin Büyükşehir Belediyemizde çalıştığını belirledik ve 17 Nisan’da bu eğitim çalışmalarına başladık. Hem Milli Eğitim İl Müdürlüğümüze bağlı Halk Eğitim Merkezi’nin usta öğreticileri hem mühendis ve teknikerlerimiz öncelikli olarak kendi çalışma arkadaşlarımız içerisinde bir oryantasyon eğitimi vererek 39 personelimizden usta öğretici kadrosu oluşturdular. Bu önemlidir, değerlidir. Yani kendi işimizi önce kendimizin yapacağı kadroları oluşturduk. Bu öğreticilerimiz de tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan personelimize 16 saati İş Sağlığı ve Güvenliği, 24 saati teknik alanda olmak üzere toplam 40 saatlik bir eğitim programı uygulamış oldular. Hem Halk Eğitim Merkezi’nin usta öğreticilerine hem de mühendislerimize, teknikerlerimize, yani oryantasyon eğitimine katkı sunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bize bundan sonraki süreçte 2110 personelimizi eğitecek 39 usta öğretici kadromuzu oluşturmuş oldular.”

“Bu eğitimler özellikle bu tip olağanüstü koşullarda eğitimli personelle olaya müdahale şansımızı artırmış olacak”

Başkan Seçer, personelin toplam 6 grupta eğitimlerini alacağını dile getirerek, “Her birinin iş kolu ayrı. Çöp ve atık maddeyle ilgili işler, yol bakım ekipleri, yüksekte çalışanların eğitimleri, bahçe bakımı, peyzaj kurs programı, betonarme, demir, kalıp, çatı işlerinde çalışanlar ve itfaiyeciler. Son günlerde maalesef ülkemiz hatta dünya diyebiliriz çok önemli afetlerle uğraşıyor. Başta yangın. Ülkemizde çok önemli tahribatlar yaptı. Orada bu alanlarda yani riskli ve tehlikeli alanlarda çalışan arkadaşlarımızın eğitimlerinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Şu anda da Karadeniz’de taşkınlar var. Sel felaketi var. Bizim itfaiye birimimizden de arkadaşlarımız oraya intikal ettiler. 6 aracımızı ve 12 personelimizi dün gece itibariyle bölgeye gönderdik. İşte bu eğitimler, özellikle bu tip olağanüstü koşullarda da eğitimli personelle olaya müdahale şansımızı artırmış olacak. Netice olarak da bu çalışmalar daha değerli bir hale gelmiş olacak” diye konuştu.

“Bizim temel prensibimiz etkin, akılcı, ekonomik hizmetler yapabilmek”

Bugüne kadar toplam 102 personelin eğitimini tamamladığını ve çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Başkan Seçer, sözlerine şöyle devam etti:

“Burada önemli olan yaptığımız hizmetlerin etkinliği ve ekonomikliği. Sadece bu alanda değil, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ya da bağlı kuruluşlarımız, MESKİ gibi, İmar A.Ş. gibi, Denizkızı A.Ş. gibi şirketlerimizde bizim temel prensibimiz etkin, akılcı, ekonomik hizmetler yapabilmek. Hizmet yaparsınız 10 birim bedel ödersiniz. Aynı kalitede hizmeti akılcı bir şekilde, iyi bir organizasyonla 5 birime yapabilirsiniz. Bakın biz bunu özel firmalar kanalıyla yapsaydık, yani burada Mersin Büyükşehir Belediyesi klasik bir belediyecilik anlayışıyla bunu yapmış olsaydı, yaklaşık olarak 2.5 milyon lira gibi belki bir bütçe ayırmamız gerekiyordu ama bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Halk Eğitim Müdürlüğü birimi ile beraber kendi gayretlerimizle demek ki bazı şeyler istenince oluyormuş. İşte bu da onlardan biri. Gerçekten önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Mersin halkı adına sizlere teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze, tüm çalışma arkadaşlarımıza, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum. Başarılar diliyorum.”

Başkan Seçer, konuşmasının ardından kursiyerlere Kurs Bitirme Belgeleri’ni, Mersin Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halit Çoban’a, Halk Eğitim Merkezi yetkililerine ve usta öğreticilere de Teşekkür Belgeleri’ni verdi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Yorum Yazın

Yunus Emre Enstitüsü'nün eski başkanı Şeref Ateş tutuklandı

Ankara'yı sağanak vurdu!

Kutuplaşmadan siyaset üretenlerin suyu kesilmiş, umutları kırılmıştır

Sponsorlarımızın desteği çok önem arz ediyor

Musqa Burger, Lezzetin ve Tutkunun Buluştuğu Adres

İBB'ye bir operasyon daha

Adalet bir şekilde tecelli eder, kimse dertlenmesin

Pozitif Boru iflasın pençesinde

DEM Parti'den, Özel'e açılan "beyaz Toros" soruşturmasına tepki

Fatih Belediye Başkanı Turan'dan tutuklu Murat Çalık’a destek

İtfaiye eri tutuklandı, ETS Turizm’e soruşturma yok

Murat Yalçıntaş OYAK’ın yeni Genel Müdürü oldu

Açlık sınırı 25 bin 811 liraya yükseldi

MAHİS-DER: Kamu Maliyesi Güçlenmeli

'Milletin inanç dünyasından kopuk durumdalar'

MEB’de dikkat çeken görev değişikliği

Brüksel mahkemesinden İsrail'e askeri sevkiyat yasağı

Sigorta Bilincindeki Artış, Sektörü Harekete Geçirdi

Konut piyasasında satışlar patladı, fiyatlar uçtu

Güngören yeşil alana erişimde son sırada

Erdoğan ve Al Nahyan bir araya geldi

Bankalar emekli maaşına bloke koyabilecek

Hepimizin cebinden 10 çeyrek altın çaldılar

AK Parti’ye güven oranı yüzde 30’lara kadar indi

Şarköy yangınında yerleşim yerlerinde tehdit azaldı

Enerji içecekleri tehlike saçıyor

Çok olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik

İsrail, Suriye de Cumhurbaşkanlığı sarayı ve genelkurmay binasını vurdu

Akın Gürlek davasında İmamoğlu’na hapis cezası

Trafikte cezalar artıyor

Yükleniyor

Brüksel mahkemesinden İsrail'e askeri sevkiyat yasağı

İsrail, Suriye de Cumhurbaşkanlığı sarayı ve genelkurmay binasını vurdu

AB’den İsrail’e yaptırım uyarısı

Trump dünyayı değiştirmek için 'Deli Adam Teorisi'ni kullanıyor

Güney Kore'de vatandaşlara karşılıksız para dağıtılacak

Dolar son 50 yılın en büyük değer kaybını yaşadı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Hamaney'i aşağılık bir ölümden kurtardım

İran nükleer projesini yeniden inşa etmeyi düşünürse tekrar saldıracağız!

Bestemsu Özdemir aşkını ilan etti!

Aslı Bekiroğlu plajda dudak dudağa

Simge Ünal'ı kaçırmaya çalışmışlar!

Yüzmeyi öğrendiğim bir denizdeyim

'Çaresizce yanmayı bekliyoruz'

Ayşe Akın, kalbini Squid Game yıldızına kaptırdı

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

BYD'nin Manisa'daki fabrikasında hâlâ faaliyet yok

TOFAŞ, Bursa fabrikasında üretime ara verecek

Elektrikli araç satışları dizeli geçti

Erdoğan, TOGG T10F’i test etti

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Ekonomik kriz ulaşımı da vurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç ticaretine sıkı denetim

BYD’den 22 modelde beklenmedik indirim

Enerji içecekleri tehlike saçıyor

Temmuz sıcağında devlet hastanesinde klima skandalı

Uzayan yangın sezonu solunum sağlığımızı da tehdit ediyor

İstanbul'da görünürlüğü artan keneler zararsız

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Türkiye'deki nanelerde klorpirifos alarmı

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Çete Çökertildi

Tarım Bakanlığı baharatlardaki hileyi açıkladı

İstanbul’da kene vaka sayısı 7 bini aştı

Adalet bir şekilde tecelli eder, kimse dertlenmesin

Erdoğan, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’yı aynı göreve atadı

Albayrak Grubu'nun Âdil-i Mutlak Hat Eserleri Sergisi Van'da Açıldı

Fahrettin Altun’un düğmesine 19 Mart sabahı mı basıldı?

YGD'de Ödül Hazırlığı Heyecanı Başladı

YGD, Haber Siteleri İçin SEO Stratejilerini Masaya Yatırdı

CHP'li 4 ilçe belediyesine daha operasyon için hazırlık yapılıyor

Halk TV ve Sözcü TV ekranları salıdan itibaren kararıyor

Gazetecilikte Sosyoloji, Psikoloji ve Ses-Nefes Eğitiminin Gücü

ROK, Fatih Altaylı'nın tahliye edileceği tarihi açıkladı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2