SİYASET
SİYASET Haberleri'Belediyeler zarara uğratılmış'
'Belediyeler zarara uğratılmış'
- A-
- A
- A+
Birçok kayyımın, yapılan devir işlemlerini takip etmediğini yazan Sayıştay, kayyıma ‘Başkanının görevleri arasında belediyenin gelir ve alacaklarını takip etme’nin görev olduğunu hatırlattı. Sayıştay raporlarındaki tespitlerin bazıları şu şekilde:
Mardin'in Kızıltepe Belediyesi bütçe giderleri ve ödenekler tablosunu Sayıştay’a göndermedi. Bazı taşınmazlar kanuna aykırı bir şekilde 'pazarlık usulü’ ile kiraya verildi. Belediye, Sayıştay’ın 9 tespitinden hiçbirine de cevap vermedi.
Bitlis'in Hizan ilçe belediyesi de bazı taşınmazları kanuna aykırı bir şekilde pazarlık usulü ile kiraya verdi.
Sayıştay raporlarına göre vergi kaybına neden olduğu belirtilen Tatvan Belediyesi’nin ise ‘geçici kabulü’ yaptığı 10 milyon 500 bin TL'lik bedelli hizmet binasının ne şekilde muhasebeleştirildiği öğrenilemedi. Belediye, bazı işleri ‘doğal afetler’ gibi ani ve beklenmeyen olaylar kapsamında ‘pazarlık usulü’ ile kanuna aykırı bir şekilde ihalesini yaptı.
Tunceli Belediyesi’nin, ‘kredi hesaplarında’ 22 milyon 27 bin 926 TL borcu bulunduğunu tespit eden Sayıştay, ihalelerde taahhüt kaydı tutulmadığını ve 11 milyon 417 bin 280 TL’nin ilgili hesaplara kaydedilmediğini vurguladı.
Van'ın Başkale ilçe belediyesi, taşınmazları ilgili formlara kayıt etmedi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Öğretmen Evi olarak tahsis edilen bina ile İl Sağlık Müdürlüğüne Devlet Hastanesi yeri olarak tahsis edilen arsanın muhasebeleştirmesini yapmadı. İl Özel İdaresinden devralınan 582 taşınmaz da kayıt altına alınmadı.
KHK ile kurulan 100 bin TL sermayeli Başkale Belediyesi Personel A. Ş.’nin sermaye payının, yönetmeliğe uygun muhasebeleştirilmediği tespit edilen raporda, iller bankasından alınan krediler de hesaplarda izlenmediği ve eksik yer aldığı belirtildi. Tespite göre, belediye mülkiyetindeki taşınmazlar kiraya verildiği halde, ilgili hesaplara kaydı yapılmadı, ilgili devlet kurumundan da izin alınmadan ‘mal ve malzeme alımları’ sınırı 681 bin 795 TL aşıldığı kaydedildi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
Yükleniyor






