Tarih: 26.02.2024 12:42

Bilim insanları kimin daha mutlu olduğunu buldu

Facebook Twitter Linked-in

Toplum, medya ve bilimsel dergiler, evliliğin kişinin sağlığı ve refahı için iyi olduğu, yalnızlığın bizi daha az mutlu ve hayattan daha az tatmin ettiğine dair iddialarla doludur. Ancak Daily Mail ,çalışmanın yazarlarının aslında her şeyin tamamen doğru olmadığına inandığını yazıyor . Araştırmanın yeni yazarı Kaliforniya Üniversitesi'nden Dr. Bella DePaulo'yagöre bulguların,evlı insanları bekarlardan daha mutlu veya sağlıklı yapmadığını gösteriyor . Araştırmacılar, çalışmalarında evli kişilerin fiziksel ve zihinsel sağlıklarını, hiç "Yapıyorum" demeyen kişilerle karşılaştırdılar. Sonuç olarak ekip, evlenmenin aslında kişinin uzun vadeli refahını iyileştirme konusunda "çok az kanıt" sağladığını buldu. Dr. DePaulo, çalışmasının sonuçlarını Lonely at Heart: The Strength, Freedom, and Heart-Filling Joy of Living Singles adlı kitabında ayrıntılı olarak anlattı.

Dr. DePaulo ayrıca, metodolojik inançlar dikkate alınarak araştırmaya daha yakından bakıldığında, bu tür ifadelerin genellikle basitçe "çalışmanın sonuçlarını çarpıttığını veya abarttığını" gösterdiğini belirtiyor.Araştırmacı ve meslektaşları çalışmalarında intihar, depresyon, yalnızlık, fiziksel sağlık ve mutluluk üzerine yapılan araştırma örneklerine baktılar. Kesitsel veriler, bekar kalan kişilerin evli olanlarla çok benzer sonuçlara sahip olma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Üstelik DePaulo, evlenmenin aslında sağlık ve refahta uzun vadeli iyileşmelere yol açtığına dair şu anda çok fazla ikna edici kanıt olduğuna da inanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3