'Birini kapatırsınız, bir başkası çıkar'

'Birini kapatırsınız, bir başkası çıkar'

  • A-
  • A
  • A+

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

'28 ŞUBAT SÜRECİ VESİLE OLMAKTAN ÇIKARILMALI'

28 Şubat darbesine ilişkin konuşan Karamollaoğlu, 'Mağduriyetler ortadan kaldırılmadan 28 Şubat ile hesaplaşmış olmamız mümkün değildir. 28 Şubat süreci vesile olmaktan çıkarılmalı. O dönemin varisleri yapılan hatalı görüp kabullenmeli' dedi.

'ESNAFIMIZ ENTÜBE OLDU'

Bugün yaşanan problemlerin ciddiyetini koruduğunu belirten Karamollaoğlu, pandemide yaşanan ekonomik krize ilişkin şöyle konuştu:

'1 yılı aşkın bir süredir insanlık olarak karşı karşıya kaldığımız koronavirüs süreciyle ilgili normalleşme kararlarına temas etmekte de fayda görüyorum. İnşallah kademeli normalleşme kararları hayırlara vesile olur. Özellikle pandemi tedbirleri kapsamında çok ciddi zarar gören sektörlerimiz, servis şoförlerimiz, kırtasiyecilerimiz, lokanta ve kafe işletmeci kardeşlerimiz bu süreçte nefes alabilmeliler. İnşallah desteksiz kalan ve ne yapacağını bilmez duruma sürüklenen adeta entübe olan esnafımız da kendini toparlama imkanı bulurlar.'

'ÜLKEMİZ OKULLARI EN UZUN SÜRE KAPALI TUTAN ÜLKE KONUMUNDA'

Karamollaoğlu'nun gündeminde yüz yüze eğitime geçilmesi de vardı. Eğitim kararları için 'tatminkar görünüyor' demenin mümkün olmadığını belirten Karamollaoğlu, 'Bir şaşkınlık yaşanıyor. Uzaktan eğitim kararı alındığı zaman bir alt yapı olup olmadığına bakılmadı. Dünyada genelde eğitim müesseseleri açık tutulmaya çalışıldı. Biz daha bu noktaya yeni gelmeye çalışıyoruz. Tüm dünyada bu kararlar alınırken ülkemiz okulları en uzun süre kapalı tutan ülke konumuna düştü. Elbette okulların açılmasını istiyoruz bu sebeple alınması gereken birtakım tedbirleri de birlikte mütalaa etmemiz gerekiyor' dedi.

'SAĞLIK VE GÜNLÜK YAŞANTI ARASINDA DENGE KURULMALI'

Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Okulların güvenle açılabilmesi için gerekli koşullar en kısa sürede sağlanmalıdır. Önceliğimiz çocuklar ve öğretmenler dahil herkesin sadece sağlığını korumak için günlük yaşantılarını kısıtlamak değil, sağlık ve günlük yaşantı arasında en uygun dengeyi kurmak olmalıdır. Okulları güveli bir şekilde açtıktan sonra okulların kapalı olduğu dönemin öğrenme kayıplarını tespit etmek, ek eğitim yaklaşımları ile eşitsizlikleri gidermek için kaybı telafi etme çabasına odaklanmak öncelikli amaç olmalıdır. 

'EĞİTİMİ BÜTÜNÜYLE ELE ALACAK ACİL EYLEM PLANI HAYATA GEÇİRİLMELİ'

Okulları yeniden açmak normale dönmek olarak düşünülmelidir. Ortada tam bir yılını kaybetmiş milyonlarca çocuğumuz var. Bu nedenle önümüzdeki süreçte eğitim-öğretim alanında öncekinden farklı değil, eğitimi bütünüyle ele alacak acil eylem planı hayata geçirilmelidir.

'ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRMEDEN KANUNLARI DEĞİŞTİRMEK MANA İFADE ETMİYOR'

İktidar partisi adalet reformu diye birtakım teklifler getirecek. Çoğunluğu olduğu için geçecek. Ne değişecek? Zihniyet değişmeden kanunları değiştirmek bir mana ifade etmiyor. 

Adalet haksızlıklar karşısında mazlumun yanında olmalıdır, iktidarın değil. 

'MİLLİ GELİRİN ADİL PAYLAŞIMI DAHA ÖNEMLİ'

Ekonomi herkesin aynı anda etkilendiği bir saha. Milli geliri artırmak önemlidir ama milli gelirin adil paylaşımı daha önemlidir. Toplumumuzun çeşitli kesimleri ekonomik gidişattan etkileniyor. Biz bu teşhisimizi tekrar tekrar gündeme getirmekten vazgeçmiyoruz. Doğru olanı söylemek güzeldir isterse 180 kere olsun.

'MİLLETİMİZ LEBALEP BORÇ BATAĞINA DÜŞTÜ'

Vatandaşlarımız kendilerini siyasiler nezdinde problemlerini dile getirdiklerinde azarlanıyorlar. Ama Trabzon'da iflas eden bir kardeşimizin ifadesi önem arz ediyor. 'Namuslu bir şekilde battık. Lebalep battık' diyor. Ben de aynı ifadeleri kullanarak diyorum ki milletimiz lebalep borç batağına sürüklendi. Milletimiz lebalep geçim sıkıntısıyla boğuşuyor.

Bir hafta bakıyorsunuz uzaya çıkıyoruz, başka hafta bakıyorsunuz dünya GAFAM'dan büyüktür diyorsunuz. Bunlar birçok devletten daha büyük güce sahipler. Ama biz diyoruz ki bunların muadillerini kurup bunlarla mücadele edeceğiz.

'İNSANLAR GEÇİM SIKINTISI NEDENİYLE KENDİ CANLARINA KIYIYORLAR'

1 sene önce bugünlerde ücretsiz maske dağıtacağız dedikten sonra iktidar bunu ne yazık ki organize edememiş, pazarlarda akşamları atılan fazlalıkları toplama mecburiyetinde bırakmıştır. Maalesef insanlar geçim sıkıntısı sebebiyle sık sık kendi canlarına kıyıyorlar. Bunun sürekli olarak gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz ama bu da bir gerçek.

'DURUN BİR DAKİKA DEME HAKKINA SAHİBİZ'

İşsizliğin zirve yaptığı, gençlerin gelecekten ümidini kestiği Türkiye'mizde gerçekler can yaktıkça millete hayal satmaya kalkmak ne kadar çözümdür bilemiyorum. Mutlaka geleceği yönelik projelerimiz olacak ama gerçeklerden koparak hayal satmaya kalkarsanız 'durun bir dakika' deme hakkına sahibiz. 

'DEMEK Kİ İKTİDARIN BEKLEDİĞİ PERFORMANSI SAĞLAYAMIYORLAR'

TÜİK önemli bir kurum. Hükümeti de vatandaşı da bilgilendiren bir kurum. Ama son 5 yıl içinde 5 kere TÜİK başkanı değişti. 1 ay önce o da değişti. Neden? Merak ediyorum. Demek ki bunlar iktidarın beklediği performansı sağlayamıyorlar. Batarken yüzüyormuşuz intibahını veremiyorlar demek ki vatandaşa. 

'GEL DE ÇIK İŞİN İÇİNDEN'

Türkiye 2020 yılında TÜİK'in ifadelerine göre yüzde 1,8 büyümüş, son çeyrekte ise yüzde 5,9 büyümüş. 2019'da ise Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 9 bin 127 dolar iken bu rakam 2020'de 8 bin 589'a gerilemiş. Gel de çık işin içinden.

Türkiye'de kişi başına milli gelir 2004'teki dolar değerine hızla yaklaşmakta bu da bir başka başarı.

'BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU?'

Tasarrufa gidileceğinden bahsediliyor ama gelin görün ki bazı rakamlar bizi endişelendiriyor. THY geçen sene 5,5 milyar lira zarar etti. Bazı kurumlara göre ise bu rakam 17 milyar lira. Personel evde çalışma sürecine girdi. Maaş giderleri yarı yarıya düştü. Ama bu şartlar altında THY geçenlerde 347 yeni araç ihalesi yaptı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

34 Avrupa ülkesi içinde gelir dağılımı eşitsizliği sıralamasında Türkiye 2. sırada yer alıyor.' Servetler bütün insanlar arasında eşit olarak paylaşılıncaya kadar benim mücadelem son bulmayacak' sözü bize de ışık tutuyor.

'SİZ BİRİNİ KAPATIRSINIZ BİR BAŞKASI ÇIKAR'

(HDP milletvekilleri fezlekelerine ilişkin) Bu tip konular üzerinde müzakerenin doğru olduğu kanaatinde değilim. Siyasi partiler demokrasinin unsurlarıdır. Siz birini kapatırsınız bir başkası çıkar.

'UYMADIKTAN SONRA NEYE YARAR?'

(İnsan hakları eylem planına ilişkin) Şahsen bu ifadeyi önemsiyorum. Bu ifade ne manaya geliyor? Siz kanunları yapabilirsiniz, uymadıktan sonra neye yarar? Siz istediğiniz düzenlemeleri yapın tavrınız yaklaşımınız değişmedikçe kanunlar insanların önüne engel olarak çıkmıyor. İktidar sorumlu davranmalı. Önce mevcut kanunlara uyacağım diyeceksiniz, sonra geliştirmeye ihtiyaç var diyeceksiniz, amenna.

(Erdoğan'ın tasarruf açıklamalarına ilişkin) Çok güzel değerlendiriyorum hay Allah razı olsun. Erdoğan, 'İtibarda tasarruf olmaz' demişti. Asıl tasarruf yapılacak yer itibar.'

 

Yorum Yazın

Kuran'a Hizmet Vakfı yöneticisine çocuğa 'cinsel istismar'dan dava

Fiyat artışları daha kalıcı hale gelebilir

Buca Belediyesi'nde 28 kişiye gözaltı kararı

'2026 sağlıklı ve seçici büyüme yılı olacak'

Türkiye'nin simge köprüleri ve otoyolları özelleştiriliyor

'27 yıldır siyaseti Devlet Bahçeli yönlendiriyor'

Vatandaşın haberi olmadan evi satılacak!

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

'Türkiye’de dakikada 19 icra dosyası açılıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi'ye Togg hediye etti

Kazaların yarısında bile motorlar var

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Ekrem İmamoğlu'na 'siyasal casusluk' davası

'Epstein Türkiye'ye 9 kez geldi'

'Bana seçme ve seçilme hakkını Atatürk değil Erdoğan verdi'

Kasımpaşa kulübü, Kazancı Holdingin oldu

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

'Diğer ülkelerde askeri hastaneler neden korunmaktadır?'

Rekabet Kurulu, Google hakkında soruşturma başlattı

'Bir an önce erken seçim kararı alın'

'Bu yaştan sonra doğruları söylemeyip de ne yapacağız?'

Ekmek ve simit tarifelerinde son söz bakanlığın

'Erdoğan'a kıyasla Bahçeli daha açık sözlü oldu'

'İmralı canisi mezara kavuşuncaya kadar buradayız'

Türkiye avukat sayısında Avrupa'ya fark attı

Vatandaş erken seçim istiyor

Türkiye'den giden ürünler Almanya'da neden daha ucuz?

'Devleti övmedik diye çocuklarımızla tehdit ettiler'

Asgari ücretli yılın ilk ayında bin 359 TL kaybetti

Yükleniyor

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

Venezuela'dan ABD'ye ilk LPG sevkiyatı yolda

'Türkiye F-35 alamayacak'

3 milyon sayfa Epstein arşivi erişime açıldı

SDG orduya katılıyor, petrol sahaları Şam'a devrediliyor

'İran saldırırsa vururuz'

ABD'de tüketici güveni 2014'ten bu yana en düşük seviyede

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9