'Bizim yörüngemiz Türk'tür, Türk milletidir'

'Bizim yörüngemiz Türk'tür, Türk milletidir'

  • A-
  • A
  • A+

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanması büyük tepki toplayan Ozan Ceyhun ile ilgili de konuştu.

Bahçeli, Ozan Ceyhun'un atanmasına gösterilen tepkileri eleştirerek, 'Atanan kişinin ülkücü katili olduğu iddiası gündeme taşınmış, Cumhur İttifakı'nın bölünmesi amaçlanmıştır. Saros konuşurken MHP tartışılmaya başlanmış, MHP köşeye sıkıştırılmaya çalışılmıştır. Fitne ateşini tutuşturmaları sahtekarlıktır. Bunun üzerinden provakasyon yapan kişilerin varlığı tek tek ortaya çıktı. Kimseden öğrenecek bir şeyimiz yok, herkes işine baksın.' dedi.

MHP'den bazı isimlerin Ozan Ceyhun'a tepki göstermesine de değinen Bahçeli, 'Üzülerek ifade etmekteyim ki bu tuzağa bazı vekillerimizin ve parti yöneticilerimizin düşmesi de hatadır. ' şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Türkiye deprem felaketiyle bir kez daha yüzleşmiştir. Türkiye sınırına yakın bir bölgede meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki sarsıntı yine acı ve yıkıma yol açmıştır. Ülkemiz deprem tehlikesiyle karşı karşıyadır. Depremle yaşamayı öğrenmek durumundayız. Ancak depreme teslimiyeti, felaketlere boyun eğmeyi de aklımızdan geçirmemeliyiz.

ALMANYA'DAKİ IRKÇI SALDIRILAR

Almanya'nın Hanau şehrinde neo-Nazi hayranı bir katil ortalığı kana bulamıştır. 5'i Türk vatandaşı olmak üzere 10 kişiyi katletmiştir. Almanya'da bugüne kadar 30'a yakın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İnsan hakları, düşünce hürriyeti, demokrasi ve hoşgörüde mangalda kül bırakmayan Avrupa'da faşist damarların kabarması çarpıklıktır. Türk milleti ırkçılığa ve yabancı düşmanlığa her zaman kapalı ve uzaktır. Kimse bize medeniyet dersi vermeye kalkışmamalı, hiç kimse bize bilirkişilik taslamaya, parmak sallamaya kalkışmasın. Tarih boyunca Türk milletinde ırkçılık hakimiyet olmamıştır. Aynı şeyi Batı için söylemek mümkün değildi. Biz adaletin, aklın, ahlakın tarafındayız.

Bu vesileyle Avrupa Türklüğünü yürekten selamlıyor. Almanya'daki saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Alllah'tan rahmet diliyorum. Almanya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinin, 'İslam düşmanlığı bataklılığı'nı kurutmalarını ümit ediyorum.

HOCALI KATLİAMI

Hocalı dinmeyen çığlıktır. Hocalı'nın yaraları derindir. 28 yıldır Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabası milli yüreklerde sancıdır. Burası kadim bir Türk yurdudur. Hukuken Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ 28 yıldır Ermenistan işgalindedir. 1826'da Karabağ hanlığını işgal eden Rusya, bölgede Ermeni nüfusunu artırmaya teşvik etmiştir. Elbette kurt kurtla it itle dolaşacak, emel birliği yapacaklardır. 613 soydaşımız Hocalı'da şehit edilmiştir. 1275 soydaşımız esir alınmıştır. Hocalı katliamı büyük yankı uyandırmıştır. 1 milyon Azerbaycan Türkü işgal edilen topraklardan göç etmiştir. Dağlık Karabağ'ın istilası dünyanın gözü önünde vuku bulmuştur. Dağlık Karabağ inim inim inlemektedir. Hala 1993 Mart ayında, Ermenilerin saldırısına kadar uluslararası toplum tepki bile göstermemiştir. Ermeni zulmü çağrılara riayet etmemiştir. Hocalı'da uluslararası hukukun soykırım, saldırı, insanlığa karşı suçlar alenen işlenmiştir.

İDLİB'DEKİ ŞEHİTLER

Türkiye olağanüstü bir süreçten geçmektedir. İdlib fokur fokur kaynayan, kaynadıkça taşan bir kanlı kazana dönüşmektedir. İdlib'deki şehit sayımız 16'ya ulaşmıştır. Rus savaş uçaklarının saldırısıyla iki askerimiz şehit olmuştur. Yine Esed güçlerinin saldırısıyla bir tankçı askerimiz şehit olmuştur. Elbette şehitlerin ölmediği inancındayız. Kanlarının yerde kalmayacağını biliyoruz ve sabırsızlıkla bekliyoruz. Dualarımız onlarladır. İdlib ekseninde altı çizilmesi gereken muamma bu ay sonuna kadar rejim güçlerinin gözlem noktalarımızın geri çekilip, çekilmeyeceğidir. Elbette, bütün ihtimalleri hesaba katmak, planlamalar yapmak Türkiye için zaruridir. Rusya Soçi'ye vurgu yaparken, taciz ve tahriklerini ısrarla sürdürmektedir. Rusya ve rejim güçleri ölüm yağdırmaktadır. Belirlenmiş hedefleri vuran Rusya'dır. İdlib çok şeye gebedir. Türk askeri bölgede gerginliğin azaltılması için bulunmaktadır. Ateşkes sağlanabilmesi Soçi kararlarının uyulmasına bağlıdır. Aksi takdirde İdlib patlayacak, zalimler kaçtıkları yere kadar kovalanacaktır. Zalim Esed döktüğü kanın hesabını ödeyecektir.

DOĞU PERİNÇEK'E TEPKİ

Bizim duruşumuzu sorgulayan şahıs daha düne kadar İmrali canisiyle sarmaş dolaş, gül alıp veriyordu. Bizim yörüngemiz Türk'tür, Türk milletidir, Türk bayrağıdır, Türk vatanıdır. Elinde ülkücü kanı olanlar da ne bunu anlayacak ne de hazmedebilecektir.

HDP KONGRESİ

Hafta sonunda PKK'nın yan kolu HDP'nin 4'üncü kongresi yapılmış, yaşanan rezillikler vicdanları rahatsız etmiştir. Üst HDP, altı PKK olan kongre ortamında İstiklal Marşı okunmamış, teröristlere saygı duruşunda bulunulmuştur. Fren tutmayan eş başkan hendek ve barikat terörüne atıf yapmıştır. CHP'nin Serok partine üst düzey temsilci göndermeleri, parti kuracağı söylenen bir eski bakanın mesaj göndermesidir. Demek ki Gezi'yle gurur duyan eski cumhurbaşkanından da onay alınmıştır. HDP'nin CHP'ye yönelik siyasi nikahımızı ulu orta ilan edelim çağrısı duyulmuştur. Serok Ahmet'in PKK özlemi, Babacan'ın HDP sevdası, Kılıçdaroğlu'nun bölücülük arayışı vatana ihanettir. Bunlardan ne köy olur ne kasaba. Cumhuriyet Savcıları HDP'nin bölücü kongresi için tahkikata başlamalıdır. Herkes aklını başına alsın. Bu ülke sahipsiz değildir.

OZAN CEYHUN'UN VİYANA BÜYÜKELÇİSİ OLARAK ATANMASI

MHP, Cumhur İttifakı'nın parçasıdır. Biz hükümet ortağı değiliz. Siyasi sorumluluğumuz da bulunmuyor. Bu kapsamda idari tasarruflar hükümetin tekelindedir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayı ile Avusturya Cumhuriyeti nezdinde büyükelçi tayin edilmiştir. Atamayla büyük bir eleştiri sağanağı başlamıştır. Büyükelçinin bir ülkücü katili olduğu iddiası gündeme taşınmıştır. Sadece şehidimiz Mustafa Erol değil, binlerce şehidimiz asla unutulmamıştır. Merhum şehidimizin katilinin kim veya kimler olduğu resmi olarak bilinmeden, sosyal medyadan pusu kuran, bize dava öğretmeye çalışan art niyetli kişilerin varlığı da teker teker açığa çıkmıştır. Soros konuşulurken, MHP tartışılmaya başlanmıştır. Üzülerek ifade etmekteyim ki bu tuzağa bazı vekillerimizin ve parti yöneticilerimiz de düşmüştür. Şehidimizin hakkını korumak bizim için namus meselesidir. Herkes işine bakmalıdır. Bizim Viyana Büyükelçiliği'ne atanan şahısla hiçbir ilgimiz yoktur, sorumluluk hükümetindir. MHP'ye sosyal medyadan istikamet çizilemez. Siyasi irademizi, davamızın ilke ve istikbalini 5'inci sınıf dedikodu mekanından belirleyemeyiz.

 

Yorum Yazın

Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı

Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak

Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor

Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu

'Savaşı İran kazanıyor'

'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'

Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti

'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'

Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!

Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama

'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'

Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü

Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti

File Market, yüzde 280 kazançla satmış

'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'

UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!

SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU

Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı

Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını

Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi

Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru

Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi

A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi

Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler

'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'

Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor

Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi

'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'

'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'

'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'

Yükleniyor

loading

Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu

'Savaşı İran kazanıyor'

Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!

İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız

NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı

'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'

ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı

İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı

İran, İsrail'in F-16'sını vurdu

NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan

Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı

Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı

Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!

Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı

Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler

Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi

SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU

Gazeteci İsmail Arı yine tutuklandı

Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17