BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriBodrum Belediyesi böyle batmış!
Bodrum Belediyesi’nin her seçim öncesi işe alınan onlarca personelin başka kurumlarda çalıştıkları ortaya çıktı. Sayıştay, Bodrumspor, Milli Emlak Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü gibi yerlerde çalışan belediye çalışanlarını tespit etti.
- A-
- A
- A+
MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, geçtiğimiz günlerde “Bodrum’da kazanan, Bodrum’a emek veren, Bodrum’da birini bin yapan ki Allah daha çok versin, herkesin yaşadığı bölgeye, belediyesine karınca kararınca bütçesi dahilinde bir destek vermesini talep ediyorum.” açıklamasıyla içerisinde bulundukları ekonomik darboğazdan kurtulmak için vatandaşlardan yardım talebinde bulunmuştu. Maaş ödeyemez durumda olan Bodrum Belediyesi, fazladan işe alınan onlarca işçisini başka kurumlara görevlendirdiği ortaya çıktı.
SAYIŞTAY TEK TEK TESPİT ETTİ
Sayıştay Başkanlığı, Bodrum Belediyesi’nde çalışması için işe alınan işçilerin başka kurumlarda çalıştığını tespit etti. Maaşları belediye tarafından ödenen ancak Bodrumspor, Milli emlak Müdürlüğü, Tapu müdürlüğü, Kaymakamlık, Kent Konseyi, Başsavcılık ve çeşitli vakıflarda çalışan işçilerle ilgili tespit edilen usulsüzlük raporda şöyle yer aldı:
‘’Yapılan inceleme neticesinde, belediye bünyesinde bulunan personellere ilişkin görevlendirmelerin, yürürlükte bulunan mevzuat hükümlerindeki şartlara uyulmaksızın gerçekleştirildiği; belediye şirket personellerine ilişkin görevlendirmelerin ise yasal dayanaktan yoksun bir şekilde yapıldığı görülmüş olup; yapılan görevlendirmelerde yalnızca personel ihtiyacı olan kurum ve kuruluşun personel talep yazısı ve belediye tarafından görevlendirmeye onay veren başkanlık oluru bulunduğu anlaşılmıştır. Diğer taraftan, Bodrum İlçesinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamakla görevli olan Bodrum Belediyesinin, bu ihtiyaçları karşılayabilmek amacıyla istihdam ettiği personelleri, özellikle nüfusun yoğunlaştığı yaz aylarında sayıca yetersiz gelebilmekte iken belediyeden çeşitli kurum ve kuruluşlara personel görevlendirilmesi, personel planlamasında problem olduğu sonucunu ortaya çıkarmaktadır."

BELEDİYEDEN İLGİNÇ SAVUNMA!
Bodrum Belediyesi Sayıştay'ın tespit ettiği usulsüzlüğe, Kurumumuzca geçici görevlendirilen personeller tekrar gözden geçirilecek olup; kanuni dayanağı olmayanların geçici görevlendirmelerinin iptal edilmesi hususunda çalışmaların başlatılacaktır’’ savunması yapıldı.
Sayıştay, belediyenin bu savunmasına, ‘’Belediye kadrosunda bulunan personellerin geçici olarak görevlendirilebilmesi için şartlar açıkça düzenlenmiş olup, bu şartlara uyulmadan herhangi bir şekilde görevlendirme yapılmaması; belediye şirket personeli açısından ise geçici görevlendirmeye yönelik herhangi bir yasal dayanağı bulunmayan bu uygulamaya son verilmesi; bu itibarla Bodrum Belediyesi hizmet birimleri ile yapılacak bir çalışma ile hizmetine ihtiyaç duyulan personel sayısının gerçekçi olarak tespitinin yapılarak ihtiyacın üzerinde personel çalıştırılmaması gerekmektedir’’ açıklamasıyla karşılık verdi.


Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Yükleniyor






