SİYASET

SİYASET Haberleri

'Boğaz yolculuğu 6 dakikaya inecek'

'Boğaz yolculuğu 6 dakikaya inecek'

  • A-
  • A
  • A+

Adana Yüreğir'de Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu'na gerçekleştirilen sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğunu ve bu kişilerin CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ile beraberindekiler olduğunu söyleyen Erdoğan, 'PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır' ifadesini kullandı.

Van'ın Özalp ilçesindeki saldırının ipinin HDP'nin elinde olduğunu ve CHP'nin HDP ile 'gizli yürüttüğü' bir anlaşma olduğunu ifade eden Erdoğan, 'Devletin halkına hizmet götürmesine tahammülü olmayan bu iki kirli yapının bir süredir gizli saklı yürüttükleri siyasi ittifakı benzer eylemlerle sahada bir ileriye aşamaya taşıdıkları anlaşılıyor' sözlerini kaydetti. 

'Türkiye bu devlet ve millet düşmanlarına evvel Allah biz bu toprakları bırakmayacağız' diye konuşan Erdoğan, devamında, 'Devletin askerine polisine vatandaşlarımıza hizmet için canla başla çalışan görevlilerine saldıran herkes bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Sınırlarımız içinde ve dışlında PKK’sından FETÖ’suna kadar tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz. PKK’nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak, milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammülü olmayan siyasi uzantılarını da sandıkta Cumhur İttifakı olarak hep birlikte hezimete uğratmayı sürdüreceğiz' açıklamasında bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 'Asrın hayali' diyerek sunumunu yaptığı 1915 Çanakkale Köprüsü'nün feribotla 1,5 saat süren boğaz yolculuğunu 6 dakikaya indireceğini ifade etti.

Çanakkale Boğazı'nda, Gelibolu'nun Sütlüce ve Lapseki'nin Şekerkaya mevkileri arasında yapımına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli, 18 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Hemen ardından Sütlüce'de kurulan şantiyede, kuru havuzda neredeyse her biri birer futbol sahası büyüklüğündeki 2 kule kesonu inşa edildi. Denizin dibine çakılan demir kazıkların üzerine geçen yıl mayıs ayında batırılan kule kesonları üzerine ilk bloklar, ağustos ayında konuldu ve kırmızı- beyaz renkleriyle Türk bayrağını simgeleyen köprü ayakları yükselmeye başladı. Lapseki yakasındaki kuleye konacak 32'nci ve son blogun montajıyla inşaatın yapımı bugün tamamlanıyor. 

Telekonferansla törene katılan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

'Bugüne kadar 18 bin km aşkın bölünmüş yol inşa ederek toplam rakamı 27 bin km üstüne çıkardık. Hava yolu ulaşımını herkesin erişebileceği seviyeye getirirken bu seviyeye gelmede de hedefimiz hep şu oldu: Havayolu halkın yolu. 30 yeni havayolu yaparak ülkemizin dört bir yanında 56 havalimanını milletimizin hizmetine sunduk.

Geçtiğimiz haftalarda Çin’den yola çıkan bir yük treninin Marmaray üzerinden Avrupa’ya gitmesi bu stratejik konumun örneklerinden biridir. Koronavirüs sonrası siyasi eve ekonomik olarak yeniden şekillenecek dünyada ülkemizin diğer alanlarla birlikte ulaşımdaki bu güçlü altyapısı en büyük avantajımız olacaktır.

Bu süreçte sağlık alanında 18 yıldır büyük çabalar ve mücadeleler sonrasında ülkemize getirdiğimiz yerin önemini hep birlikte çok daha iyi görüyoruz. Binlerce hastane inşa ettik. Dünyada eşi benzeri olmayan genel sağlık sigortası sistemiyle tüm vatandaşlarımızı 88 liradan başlayan katkılarla sağlık hizmeti güvencesine kavuşturduk. Biz tüm bunları yaparken CHP’nin başını kestiği bir kesim hep işlerimizi engellemenin, yalan ve iftira ile önümüzü kesmenin gayreti içindeydi.  Şehir hastaneleri projelerimize demediklerini bırakmadılar ama onlara rağmen ülkemizi şehir hastaneleriyle donatmayı sürdürüyoruz.

Maalesef bu zihniyet salgın sürecinde ortaya çıkabilecek acil ihtiyaçları karşılanan ve daha sonra da kaliteli, sağlık hizmeti vermek için başlattığımız hastane inşaatlarına dahi tahammül edemiyor.

İçişleri Bakanlığımızın sokağa çıkma kısıtlamasından etkilenen 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza hizmet için oluşturduğu Vefa Sosyal Destek gruplarına karşı yapılan saldırılar da aynı alçak zihniyetin ürünüdür. Önce Van’ın Özalp ilçesinde PKK’nın yaptığı ve ipini bu örgüte teslim etmiş olan HDP’lilerin de işin içinde olduğu anlaşılan bir terör eylemi yaşandı. Özalp’ın bir mahallesindeki vatandaşlarımıza yardım götüren destek grubuna dönüş yolunda PKK’lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Bu saldırıda 2 vatandaşımız şehit oldu. Daha Özalp’taki şehitlerimizin kanı kurumadan bu defa Adana’da Yüreğir Kaymakamlığı bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grubu saldırıya uğradı. Bu saldırı kaymakamlık önünde vatandaşlarımıza yardım dağıtırken gerçekleştirildi. Hem hakaret edip hem de fiili saldırıda bulunan güruhun CHP Yüreğir İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve beraberindekiler olduğu anlaşılmıştır. PKK’nın Van’da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP’liler Adana’da hakaret ve yumrukla yapmıştır.

Devletin halkına hizmet götürmesine tahammülü olmayan bu iki kirli yapının bir süredir gizli saklı yürüttükleri siyasi ittifakı benzer eylemlerle sahada bir ileriye aşamaya taşıdıkları anlaşılıyor. Hâlâ bu partilerin riyakâr siyasetlerini görememiş olanlar için sadece bu iki hadise bile bir ibret vesikasıdır.

Türkiye bu devlet ve millet düşmanlarına evvel Allah biz bu toprakları bırakmayacağız. Devletin askerine polisine vatandaşlarımıza hizmet için canla başla çalışan görevlilerine saldıran herkes bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir. Sınırlarımız içinde ve dışlında PKK’sından FETÖ’suna kadar tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz. PKK’nın kafasını nasıl dağlarda eziyorsak, milletimize verdiğimiz hizmetlere tahammülü olmayan siyasi uzantılarını da sandıkta Cumhur İttifakı olarak hep birlikte hezimete uğratmayı sürdüreceğiz.'

 

Yorum Yazın

'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'

Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı

'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'

Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!

'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'

İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma

'Bu savaşın tek kazananı Rusya'

'Gecikme faizi ticareti durma noktasına getirdi'

Ara tatil kaldırılsın tartışmalarına son nokta

'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'

Bireysel borç stoku 6 trilyon lira eşiğinde

Bilirkişi raporlarında süre kısalacak

'Donald Trump savaşı kaybediyor'

'Kürt kardeşim satılık değildir, kiralık değildir, tetikçi değildir!'

İrfan Fidan AYM'nin yeni başkanvekili oldu

'Vize serbestisi Türk yetkililerin elinde'

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

'Türkiye'ye Sevr'i uygulayacaklar'

'İmamoğlu davası Türkiye siyasetinin geleceğini etkileyebilir'

Halkbank ABD ile anlaştı

İsrail ve ABD Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor

'İran uyarımıza rağmen yanlış adımlar atıyor'

Mahkeme heyetini eleştiren Özgür Özel'e jet hızıyla soruşturma!

İmha edilen füze parçaları Gaziantep'e düştü

ABD, Adana’daki başkonsolosluğu kapattı

Mahmut Arıkan'dan Azerbaycan'a 'İran' uyarısı

Hâkim salonu germeye, Ekrem Başkan'ı itibarsızlaştırmaya çalıştı

'Çocuklar yılda 180 iş günü okulda olacak'

Ufuk Bayraktar, 8 Mart yürüyüşünde kadınlara laf atıp olay çıkardı!

'Ekonomide çöküş olabilir, seçimler öne alınabilir'

Yükleniyor

loading

'Bu savaşın tek kazananı Rusya'

'Amacımız, İran halkının boyunduruğu kırması'

'Bence savaş büyük ölçüde bitti'

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

İran savaşı Trump’ı köşeye sıkıştırdı

Amerikan borsaları çöküşe geçti

Kürt gruplardan art arda 'İran'a savaş' ilanı

Trump'ın işi Oval Ofis'te duaya kaldı

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14