SİYASET
SİYASET HaberleriBorcunu ödemeyen belediyelere haciz işlemi başlatılacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, borcu bulunan belediyelere çağrıda bulunarak borç ödeme girişiminde bulunmayan belediyelere haciz işlemi başlatacaklarını açıkladı.
- A-
- A
- A+
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borçları nedeniyle haciz tehdidi altında olduğunu duyurdu. Bakan Işıkhan, belediyenin bu borçları nedeniyle ciddi bir mali sıkıntı yaşadığını ve bu durumun çözülmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti.
Bakan Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na mart ayında olan 4 virgül 5 milyar liralık borcunun 7 ayda 8 virgül 4 milyar liraya yükseldiğini belirtti.
Bu süreçte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ödemek ya da taksitlendirmek için herhangi bir adım atmadığını da vurgulayan Bakan Işıkhan, borçlarını ödemeyen belediyelere yönelik haciz işlemi başlatacaklarını söyledi.
MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA
Bakan Işıkhan'a sosyal medyadan yanıt veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan güncel borcunun 8 milyar lira olduğunu söyledi.
Belediyenin faiz silinerek taksitli ödeme talebinin reddedildiğini belirten Yavaş, borcun taksitlendirmesi talebinin ise kabul edildiğini ifade etti.
Bu kapsamda peşinat olarak borcun yüzde 10'luk kısmına denk gelen 650 milyon liranın ödendiğini söyledi.
Borcun yüzde 50 teminatı için arazi çalışmasının SGK'ya bildirildiğini, tahdit ve hacizlerden dolayı SGK'nın 1 virgül 2 milyar liralık teminatın 80 milyon liralık kısmı hariç tümünü reddettiğini belirtti.
Son yapılan görüşmelerde ise karşılıklı rızaen anlaşma ile tüm şirketler için 250 milyon liralık rızaen karşılıklı ödeme konusunda mutabık kalındığını söyledi.
BAKAN IŞIKHAN: BELEDİYELERİN BORCU 120 MİLYARA YÜKSELDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi. Ve bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP belediyeler." ifadesini kullanmıştı.
İzmir'de düzenlenen AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi'nde konuşan Işıkhan, sosyal güvenlik sisteminin milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, belediye borçlarının sürdürülebilirliğinin ortadan kalktığını söylemişti.
Belediye borçlarının yasal olarak tahsil edileceğini daha önce de belirttiğini hatırlatan Işıkhan, o günden beri belediyelerin borçlarını ödemediğini hatırlatmıştı.
Işıkhan şu ifadeleri kullanmıştı:
"Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi. Ve bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP belediyeleri. Peki ya 'CHP'nin kalesi' denilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu ne duruma gelmiş biliyor musunuz? 5 yılda 885 kat artmış. Şimdi diyorlar ya 'AK Parti'den borçlu belediyeler devraldık' diye. Sizlere sormak isterim; peki, bu 885 kat artan borcu, AK Parti'den mi devraldılar? İzmir CHP'ye AK Parti'den mi geçti?" dedi.
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
'Bizim en büyük kalkanımız kardeşliğimizdir'
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Yükleniyor






