TEKNOLOJİ

TEKNOLOJİ Haberleri

BSH Türkiye çocuklarla bir araya geldi

BSH Türkiye çocuklarla bir araya geldi

BSH Türkiye çocuklarla bir araya geldi
  • A-
  • A
  • A+

BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın ve BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü Burçin Girit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklarla birlikte kutlamak için Geleceği Kodlayanlar Projesi’nin yıldızları olan öğrencilerle bir araya geldi.

YouTube ve Facebook’tan canlı yayın

22 Nisan günü saat 16:00’da gerçekleştirilen ve BSH Türkiye’nin YouTube ve Facebook hesaplarından canlı yayınlanan etkinliğe katılan öğrenciler ve eğitmenleri Fuat Tosun, Geleceği Kodlayanlar projesinde öğrendiklerinin hayatlarına nasıl yansıdığını anlattı ve bu projeye 2017 yılından beri destek veren BSH Türkiye’ye teşekkür etti.

BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın ve BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi, Kurumsal İletişim Direktörü Burçin Girit, BSH Türkiye’nin, çocukların ve gençlerin 21. yüzyılın temel becerileriyle donanmalarına destek vermek amacıyla hayata geçirdiği Geleceği Kodlayanlar projesi kapsamında etkinliğe katılan yıldız öğrencilere sorular yöneltti. Sorular kapsamında öğrencilerden ve eğitmenlerinden başta 23 Nisan’ın çocuklar için nasıl bir anlam ifade ettiği olmak üzere, projede aldıkları eğitimler ile oyun ve kodlama projeleri konularındaki kazanımları hakkında bilgi alındı.

BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklarla birlikte olmanın kendisini çok heyecanlandırdığını belirterek,’’BSH Türkiye olarak çocuklarımızın geleceğimizin inşasındaki kritik rollerini biliyor ve bu doğrultuda çalışmalar yürütmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Geleceği Kodlayanlar Projesi de bu çalışmalarımızın önemli bir göstergesi. BSH Türkiye olarak Geleceği Kodlayanlar projemizle pandemi gibi büyük engellere rağmen sürdürülebilir şekilde ilk günden bu yana kesintisiz çalışıyoruz. Çünkü gelecek için en büyük umudumuz olan çocuklarımıza kodlama, elektronik, robotik, uygulama tasarımı gibi alanlarda yetkinlik kazandırmanın gerekliliğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada bir kez daha projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve projemize katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.’’ dedi.

BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi, Kurumsal İletişim Direktörü Burçin Girit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı öğrencilerle birlikte kutlamanın çok değerli olduğunu ve çocuklardan ilham aldıklarını söyleyerek, ‘’Teknoloji ve kod okuryazarlığını yaygınlaştırmak, yazılım alanında çocuklarımızın geleceklerine değer katmak gayesiyle yola çıktığımız Geleceği Kodlayan projesinin bu noktaya geldiğini görmek çok gurur ve mutluluk verici. Teknoloji üreten bir şirket olarak çağımızın gerekliliği olan teknoloji okuryazarlığı konusuna olan desteğimizi Geleceği Kodlayanlar projesi ile sürdürmeye ve daha fazla çocuğumuzun hayatına dokunmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, BSH Türkiye, 24 şehirden toplam 41 farklı kardeş okulun katılımıyla gerçekleştirilen Geleceği Kodlayanlar projesi kapsamında tüm kardeş okullarda bulunan 337 öğrenciye robotik, kodlama ile ilgili çocuk kitapları hediye etti.

Geleceği Kodlayanlar Projesi hakkında

BSH Grubu’nun dünya çapındaki en büyük üretim merkezi ve en önemli üç Ar-Ge Merkezinden biri olan Çerkezköy Üretim Tesisleri’nde kurulan BSH Makers Lab’de (Kodlama Laboratuvarı), Aralık 2017’den bu yana, Kodluyoruz Derneği ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kodlama, elektronik, robotik, 3D tasarım, mobil uygulama geliştirme ve algoritmik düşünce alanlarında eğitimler veriliyor. Çocuklar ve gençler yaş gruplarına uygun olarak Scratch, mBlock, Arduino IDE ve App Inventor programları ile algoritmik düşünce ve kodlamaya giriş yaparken kendi uygulamalarını da geliştirebiliyor. 

Bugüne kadar 3.000’e yakın katılımcıya eğitim verildi. Ek olarak Tekirdağ genelindeki 18 okuldan 112 öğretmen için eğitmen eğitimleri düzenledi. Pandemi nedeniyle makersoftomorrow.online platformunu tüm Türkiye’deki çocukların ve gençlerin erişimine açıldı. 2021 Nisan ayı itibarıyla makersoftomorrow.online sitesini 111.124 kişi görüntülerken, 15.203 kişi de aktif olarak kullandı. Projenin yeni döneminde, Türkiye’de 24 şehirden toplam 41 farklı kardeş okul ve 571 öğrencimizle atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Makers Lab bünyesinde kurulan FRC (First Robotics Competition) takımı ile alanının en prestijli ödülü 'Rookie All Star' kazanıldı. 

 

Yorum Yazın

'Bu meydanda senden korkmayanlar var!'

'Gökçek'ler Ailecek Ankara'ya çökmüşler'

Bulduğunuz ilçe başkanları size hayırlı olsun!

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere ek 400 lira borç çıkarıldı

'Artan yalnızca enflasyondur'

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

Vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu 5 trilyona dayandı!

'Haysiyetin varsa Gezi'de görüntüleri yayınla'

'Fenerbahçe'yi mumyaya döndürdüler'

Yusuf Tekin, velilerin yüksek fiyat eleştirilerine tepki gösterdi

Konya'da silah fabrikasında yangın!

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'Bu topraklarda Müslüman bir İsrail kurmak istiyorlar'

Yoksulluk sınırı 90 bin lirayı aştı

Türkiye 22 yılda 2,5 milyon hektar tarım arazisi kaybetti

Özlem Vural Gürzel CHP'den AK Parti'ye geçti

İmamoğlu’nun duruşma görüntülerine soruşturma

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 13 Eylül Sakarya Zaferi Mesajı

'Orta gelirli ailenin yemek yiyecek yeri kalmadı'

Tavuk döner ve pilav yiyen 106 kişi hastanelik oldu

Türkiye’de gençlerin yüzde 31,3’ü ne eğitimde ne istihdamda

Bayrampaşa Belediyesi'ne dev operasyon

Emegsan Mühendislik, ekonomik kriz nedeniyle iflas etti

'Devam eden kongre sürecini ilçe seçim kurulları durduramaz'

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 30 zam!

'Hukuk tanımaz sokak çağrılarına prim vermeyiz'

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Emeklinin feryadı bu sefer Edirne'den yükseldi

Mehmet Uçum, Can Holding iddialara yanıt verdi

Yükleniyor

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

AB İsrail'e kapıyı kapattı

Fransa'da Macron karşıtları sokağa indi

İsrail, bu kez de Sana'yı vurdu

Trump, Fed Guvernörü Lisa Cook'u görevden alamadı

Manifest'in konser görüntülerine erişim engeli

İsrail Katar’daki Hamas yöneticilerini vurdu

8. ayında ABD’de halkın yüzde 56’sı Trump’tan memnun değil

'Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazırım'

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Bikinili pozlarıyla mankenlere meydan okudu

Deren Talu, Ibiza'yı salladı

Ünlü mankenlerin ağzı açık kaldı

Nesrin Cavadzade fiziğiyle meydan okudu

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Volkswagen, Brezilya'da 30 milyon dolar ceza yedi

Tesla Avrupa pazarında çakıldı

Milyonlarca sürücüyü etkileyecek kararlar

Şarj şirketlerine büyük ceza

Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu

Sağlık Parkı’nda Farkındalık Rüzgarı: 2025’in Başarılı Hekimleri Ödüllendirildi

14 bin 905 hekimin görev yeri belirlendi

Bakanlığın son listesi gündem oldu

Lahmacunda kanatlı ve sakatat çıktı

Kimse yorgun bir pilotun uçağına binmek istemez

Pestisitlerde reçete uygulaması başlıyor

SGK'dan malullük aylığı almak için dört şart

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Ücretsiz kanser taramasında 'SMS' dönemi

'Her 10 üründen 6'sında pestisit kalıntısı var'

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'O tek parti rejimi 4 yıl dayanmıştı, bu tek parti rejimi kaç yıl dayanır?'

Yılmaz Özdil sinirden deliye döndü

Tolga Şardan'a sessiz sedasız gözaltı!

Gazeteci Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme

‘Haraç listesi’ haberini yapan gazeteci tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin'den TELE1 eleştirilerine cevap

İflaslar ve konkordatolar bitmiyor

30 Ağustos, Cumhuriyetimizin Temelidir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0