'Bu operasyon dosyası sarayda hazırlanmıştır'

'Bu operasyon dosyası sarayda hazırlanmıştır'

  • A-
  • A
  • A+

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

'IŞİD protestoları 7 Ekim'den çok daha önce başlamıştı. 7 Ekim 2014'te Varto'da Hakan Buksur adlı gencimiz güvenlik güçlerinin açtığı ateşle katledildi. Erdoğan 'Kobani düştü, düşecek' diyerek provokasyonun büyümesine neden oldu. Devletin müdahalesi olana kadar hiçbir şiddet eylemi yaşanmamıştı.

6 yıl aradan sonra kamuoyunun aklıyla dalga geçercesine olayları HDP’nin üstüne yıkmaya çalışanların, siyasi komplodan başka hiçbir şey yapmadıklarını da çok iyi biliyoruz.  Kendi suçlarını örtbas etmenin telaşı içerisindeler.  Kobani’yi çözüm sürecini bitirmenin zemini olarak planladık, kullandık diyemiyorlar, bu şekilde örtbas etmeye çalışıyor.

Bu operasyonun aynı zamanda IŞİD’in Kobani’yi düşürememesinin yıllardır sürdürülen intikamı olmuştur aynı zamanda.  Merak ediyoruz, bu konuda söz mü vermişlerdi?

Eğer Kobani halkı direnmeseydi, dünya bunu sahiplenmeseydi, IŞİD sınırın diğer tarafından devlet kurmuş olacaktı. Türkiye’nin sınır komşusu olacaklardı. IŞİD bunu başaramadığı için 5 Haziran'da Diyarbakır'da, Suruç'ta, Ankara'da, Antep'te halka karşı en büyük katliamlar gerçekleşti.

Onlarca insanın ölümünde AKP iktidarı ve birlikte hareket ettiği paramiliter güçler sorumludur.

Bu operasyon dosyası bizzat sarayda hazırlanmıştır, dosyanın savcısı da Erdoğan ve damat savcıdır.

Siz hesap soracak değil hesap verecek konumdasınız. Öldürülen her bir insanımızın ailelerine, halka ve adalete hesap vermekle mükellefsiniz. Siz sanıksınız biz ise tanığız. Kobani protestolarında bizzat vurulanlarız. Bu da böyle bilinmelidir.

Biz Kobani süreciyle ilgili gerçekler açığa çıksın diye araştırma ve soru önergeleri verdik. İktidar ve ortağı üstünü kapattı. Kobani protestolarında yaşananları, yargı komplosuyla karartamazsınız. Mertseniz, dürüstseniz araştırma komisyonu kuralım. Kimin o dönem içerisinde ne rolü varsa ortaya çıktı. Bizim heyetimiz sizinle neler görüştü, ne talep etti, siz ne yanıt verdiniz, sonra ne yaptınız hepsini hep birlikte aydınlatalım.

Damat savcınızla, saray oyunuyla hakikati karartamazsınız. Bizim alnımız açık, başımız diktir. Verilmeyecek hesabımız da yoktur. Hem yargı sürecinde hem de siyaset zemininde bunun peşini bırakmayacağız. 60 yıl da geçse Kobani gerçeğini karşınıza çıkarmaya devam edeceğiz.

Kobani'yi bahane ederek Kars Belediyemizi gasp ettiler. Bunlar aynı zamanda hırsız, engerek, çiyandır. Bunların başka bir ismi yoktur. Gaspçı kayyum koruma ordusuyla gasp ettikleri belediyenin önünde fetih namazı kıldılar. Önce hırsızlık yapıyorlar sonra namaz kılıyorlar. Haram olsun o belediye. İşlediğiniz günahları namazla kapatamazsınız. 

Kars; Türk, Kürt, Terekeme, Laz Azeri gibi pek çok halkın barış içinde yaşayan kenttir. Belediye Eş Başkanlarımız Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca Kars'taki hırsızlık, yolsuzluk ve çete düzenini bitirdiler. Bunların hortumlarını kestiler. Kars'ta kurulan karanlık düzeni bitirdiler. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla Kars'ın hizmete sundular. 24 saat Kars halkının emrinde ve hizmetinde oldular. Bunların intikamı almak için Ayhan Bilgen Başkanımızı haksız ve hukuksuz şekilde tutukladılar. Alaca ve partililerimizi haksız ve hukuksuz şekilde gözaltına aldılar. Hırsızlar dışarıda, ev sahibi içeride.

Yıllar önceki belediye başkanı Erdoğan bugünü anlatmış. Biz de yıllar önceki Erdoğan'a katılıyoruz. Belediye binasını hukuk dışı yollarla gasp etmiş olabilirsiniz ama Kars halkını asla teslim alamayacaksınız. 

Onurlu Kars halkı güce, ranta, hukuksuzluğa amin diyen bir kayyumu asla kabul etmeyecektir.

İçerideki faşizmi büyüyebilmek için Suriye, Libya, Doğu Akdeniz’in ardından bu kez de Ermenistan- Azerbaycan hattında savaş kışkırtıcılığı yürütüyorlar. Nerede barış ortamı varsa bozmak için çaba harcıyorlar. Küresel barış bozguncusudur bu iktidar. Ekonomik krizin altında ezilen yoksul, emekçi halk, işsizliğin, yolsuzluğun hesabını sormasınlar diye yapıyorlar. Rejimleri daha ikinci yılında kokmaya başladı. Kurdukları talan düzenini ayakta tutabilmek için bolca yalana, düşmana ve savaşa ihtiyaçları var.

Doğu Akdeniz için 'Mavi Vatan' diye bir şey ortaya attılar. Bunun asıl adı 'Yeşil Vatan'. Rant yeşili, dolar yeşili vatan. Savaş politikalarını canlı tutmak için nefret iklimini körüklediler. 

Ermeni karşıtlığını kışkırtılıyorlar. Milletvekilimiz Garo Paylan'ı hedef gösteriyorlar. 

Faşizmi her yönüyle yerleştirmeye ve kalıcı hale getirmeye çalışmaktalar. İktidar blogundan yer almayan herkes faşizmin açık hedefi durumundadır. Bu net olarak görülmeli. O nedenle faşizme karşı hep birlikte karşı durmamız gerekir. HDP özgür olmadan, Türkiye özgürleşemez. HDP özgürce siyaset yapamadan, hiçbir siyaset özgürce siyaset yapma ortamı bulamaz. Bugün HDP'ye yapılan aynı zamanda tüm Türkiye halkını, toplumuna yapılmıştır. 

Tüm demokrasi güçlerine bir kez daha seslenmek isterim. Özgürlük ve demokrasi mücadelemizi daha da yükseltmemiz gerekiyor. Bu sadece HDP'nin çağrısıyla yürüyecek mücadele değildir. Artık herkes elini taşın altına sokmalıdır. 

 

Yorum Yazın

Karayılan'dan İmralı'ya temsilci göndermeyen CHP'ye tepki

'Futbolda da bir deprem var'

Çalışan emeklinin maaşı kesilecek!

'Bir yılda ne değişti de vekiller İmralı'ya gidiyor?'

Türkeş, 'APO'u kimin idamdan döndürdüğünü' hatırlattı

İstanbul Valiliği sokak köpeklerini beslemeye yasak getirdi

'Demokratik, eşitlikçi bir anayasa tartışmasına katılırız'

'Görüşmeler AKP-MHP ile değil devletle yapılıyor'

Cemil Tugay'dan TCDD'ye isyan!

Suya yüzde 70 indirim yapın, samimi değilseniz şov yapmayın

Zelenski bana hiç minnet etmedi

Zafer Partisi’nin ilçe başkanı gölette ölü bulundu

Beliz Samlı’nın Döngü’sü Sanatseverleri Büyüledi

'CHP, milletin onaylamadığı yöntemlere ortak olmaz'

Devrim Demiral’ın “Romantik” İsimli Solo Sergisi Açıldı

Makarna fabrikasında 11 işçi hastanelik oldu

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Barış için elimizden ne geliyorsa yapacağız

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Muhammet Kendirci’nin dosyasına gizlilik kararı getirildi

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Mandalina tarlada 2 TL, markette 30 TL!

Kılıçdaroğlu'ndan CHP’ye İmralı tepkisi

Sakarya ve Adıyaman'da 200'ü aşkın kişi hastaneye kaldırıldı

Pervin Buldan CHP'yi hedef aldı

‘İmralı’ya yapılacak Öcalan ziyareti’ini olumlu gören duymadım

"Kemer sıkmaya ve yüksek faize devam!”

DEVA Partisi’nden İmralı tepkisi

'Gidene saygımız var, biz kimsenin vagonu olmayız'

AK Partililerin yüzde 36’sı da 'Refahım düştü' dedi

Yükleniyor

Zelenski bana hiç minnet etmedi

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Suudi Veliaht Prensi Selman Beyaz Saray'da

Avrupa’nın Ukrayna planı çıkmazda

Bangladeş’te eski Başbakanı için idam kararı

Özbekistan'da yükselen 'Medeniyet Merkezi'

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

Nagehan Alçı'dan 'otel odası' yanıtı

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8