KÜLTÜR-SANAT
KÜLTÜR-SANAT HaberleriBu yolculukta acı, hüzün, başarı ve lezzet var
Michelin Yıldızı alan ilk ve tek Türk, doktora almış tek şef olan İngiltere’de açtığı restoranla kraliyet ailesi ve İngiliz asilzadelerini doyuran Dr. Şef Hüseyin Özer’in hayatını konu alan belgeseli “Husin” görücüye çıktı.
- A-
- A
- A+
İngiltere yayın kuruluşlarında “Müthiş Türk” diyerek haberi yapılan Tokat doğumlu Dr. Şef Hüseyin Özer’in hayatını konu alan Husin Belgesel filminin gala gecesi yapıldı.
Sokak çocukluğundan İngiltere kraliyet ailesine Türk yemeklerini yapan ünlü bir şefe dönüşen Hüseyin Özer’in enteresan hayat hikayesinin anlatıldığı belgesel filmi, Londra’dan sonra Türkiye’de gösterildi.
Yapımcılığını ve yönetmenliğini Erol Koçan’ın üstlendiği Hüseyin Özer’in çocukluğundan itibaren dünyanın en ünlü şefliğine kadar yolculuğunu konu alan Husin’in gala gecesine oyuncu Arzu Yanardağ, Tuğçe Erkan, Süleyman Yağcı, Sefa Zengin, Burak Sarımola, yönetmen Kemal Çetin ve Şef Rüzgâr Sümbül gibi birçok ünlü isim katıldı.
Hikayesini duyar duymaz çekmeye karar verdim
Yoğun ilginin yaşandığı gala gecesinde kameralar karşısına çıkan Yönetmen, yapımcı Erol Koçan ve şef Hüseyin Özen sorulan sorulara yanıt verdi. Hüseyin Özen’in hayat hikayesini 13 yaşında duyduğunu dile getiren Erol Koçan, “Hüseyin Özen’in hayat hikayesini ilk duyduğumda bunu hikayesini yazmalıyım dedim. Filmde Hüseyin beyin çocukluğunda şimdiki haline kadar her şeyi işledik. Londra da ki terör örgütüne karşı verdiği mücadeleden çocukluğunda yaşadığı travmalara kadar her konuyu incelikle araştırarak çektik. Bu hikâye yeni jenerasyona örnek olmalı. Gençlere bu hayatla nasıl mücadele edilmesi gerektiğini göstermek istedik” dedi. Başarılı yönetmen İstanbul’un ardından Tokat Erbaa ve Ankara galaları da yapacaklarını söyledi.

Kraliyet ailesi yemeklerimi çok sever
Cesur kişiliği ile bilinen verdiği mücadeleyle tam bir hayat dersi sunan Hüseyin Özen, basının karşısına “Aklınıza gelen her soruyu sorabilirsiniz” diyerek çıktı. Söze beni Türkiye yetiştirdi diyerek başlayan ünlü şef, “Türkiye yetiştirdi ve Türkiye’yi yurtdışında en yüce şekilde temsil etmeliyim diyerek yola çıktım. Yaptığı yemeklerle yediden yetmişe herkesin damak tadına şölen yaşayan Hüseyin Özen, “Kraliyet ailesi benim yemeklerimi çok sever. Ben de onlara özel sunum hazırlarım. Benim de onlara saygım sonsuzdur” dedi.
Künye:
Filmin Adı: HUSİN
Yönetmen: Erol KOÇAN
Yapımcı: Altınyaprak Film
Türü: Drama Belgesel
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
Yükleniyor






