Bugün 19 Mart darbesi olarak anılacak

Ali Mahir Başarır, Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına yönelik meclis kürsüsüne çıkarak çok sert açıklamalarda bulundu. Başarır'ın konuşmasının ardından, meclis sıraları hareketlenince birleşime ara verildi.

Bugün 19 Mart darbesi olarak anılacak
  • A-
  • A
  • A+

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına yönelik sert eleştirilerde bulunarak, iktidarı hedef aldı.

Başarır'ın konuşmasının ardından, CHP sıralarından sloganlar mecliste adeta yankılandı.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili, Sırrı Süreyya Önder meclis sıralarının hareketlenmesi nedeniyle birleşmeye 20 dakikalık ara verdi.

Başarır şöyle konuştu:

"Baskın yapıldı. Avukatlar, milletvekilleri eve giremedi. O dakikadan sonra şehrin Avrupa yakasındaki metrolar iptal edildi. O dakikadan sonra internet zayıflatıldı. Üzülerek söylüyorum, bu uygulamalar darbe döneminde yapılmaktadır. Bugün, bugün yapılan bu saldırı, bu operasyon, 12 Mart, 12 Eylül, 12 Eylül'ün ardından 19 Mart günü de tarihe kara bir leke olarak geçecektir."

"19 MART DARBESİ"

"19 Mart darbesi olarak anılacaktır. Değerli arkadaşlar, maalesef ki iktidar otokratik bir rejime geçme çabasındadır. Türkiye, Türkiye'nin birinci partisi atanmış, seçilmiş bazı yargıçlarla darbeye uğramıştır. Burada Cumhuriyet Halk Partisi bitirilmeye çalışılırken, ki bitiremezsiniz, Türkiye Cumhuriyeti'ni bitiriyorsunuz. Dünyaya rezil ediyorsunuz."

"TÜRKİYE'Yİ NE HALE GETİRDİNİZ?"

"Bugün dünya, Türkiye'de yaşananları konuşuyor. Lütfen Avrupa basınına, dünya basınına bakın. Türkiye'yi ne hale getirdiniz? Demokrasiyi ne hale getirdiniz? Hukuku, 102 yıllık cumhuriyeti, demokrasiyi ayaklar altına aldınız. Değerli arkadaşlar, ne yaparsanız yapın. Bakın biz dimdik ayaktayız. Korkmayacağız. Sinmeyeceğiz. 86 milyon direneceğiz.

Biz burada bu darbeyi sadece bize oy veren seçmene anlatmıyoruz. AKP'ye, MHP'ye, Yeniden Refah'a, Deva'ya, İyi Parti'ye, 86 milyona anlatıyoruz. Biz onlara sesleniyoruz. Sizin hakkınız, iradeniz gasp edilmiştir. Bu ülkede diplomalar iptal ediliyor. Bu ülkede tapulara el konuluyor. Bu ülkede gazetecilerin pasaportları iptal ediliyor.

Bu ülkede televizyon kanallarına kayyumlar atanıyor. Bu ülkede belediye başkanları tutuklanıyor. Milletvekilleri cezaevinde. Bu ülkeyi ne hale getirdiniz? Siz getirdiniz. Siz getirdiniz. Bakın, zulmünüzde boğulacaksınız."

"86 MİLYON SİZİ AFFETMEYECEK"

"Bu halk sizi affetmeyecek. 86 milyon sizi affetmeyecek. Çünkü, çünkü artık faşist bir rejime geçtiniz. O koltukta oturmak için demokrasinin tüm kurallarını, kuralanlarını bir kenara ittiniz. Değerli arkadaşlar, yakışmıyor. Size yakışmıyor. Bakın bu gruba. Bu grup, bu grup bu ülkeyi mutlakiyetten demokrasiye geçirdi, cumhuriyete geçirdi."

"İMAMOĞLU, TEK ADAM İÇİN KABUS OLABİLİR"

"Siz ise bu ülkeyi cumhuriyetten, demokrasiden mutlakiyete geçiriyorsunuz arkadaşlar. Utanç diyorum arkadaşlar. Ekrem İmamoğlu sizin için kabus olabilir. Tek adam için kabus olabilir ama 86 milyon için umuttur. Siz umutları yargı kararlarıyla söndüremezsiniz. Seçilmiş hakimlerle, atanmış hakimlerle, atanmış rektörlerle, bu ülkenin cumhurbaşkanı adayının önünü kesemezsiniz. Siz kendi kendinizi kandırıyorsunuz."

"O KADAR ZAVALLISINIZ Kİ"

"26 milyonla alay ediyorsunuz. Siz 86 milyonun iradesini küçük görüyorsunuz ama o kadar zavallısınız ki, o kadar yüreksizsiniz ki, o kadar güçsüzsünüz ki, halkın karşısında bittiğiniz için İstanbul'a atadığınız bir bakan yargıcının kararını uygulatacak kadar güçsüz, zavallısınız. Değerli, değerli arkadaşlar, bizim derdimiz 86 milyon."

"SİZİN ARKANIZDA DARBEYİ HAZIRLAYAN ATADIĞINIZ YARGIÇLAR VAR"

"Birileri atadığı rektörlerin, kirli mahkeme kararlarının arkasına sığınarak darbe yapabilir. Sizin arkanızda bu dakikadan sonra darbe ve darbeyi hazırlayan atadığınız yargıçlar var. Cumhuriyet Halk Partisi grubunun arkasında 86 milyon var. Halk var, halk var, halk var. Biz halka güveniyoruz. Biz hakka güveniyoruz."

TEK ADAMA SESLENİYORUM, SEN ZULMÜNLE GİDECEKSİN.

"Siz ise hakkı da, halkı da, iradeyi de, demokrasiyi de bir kenara ettiniz. Ben buradan tek adama sesleniyorum. Sen zulmünle gideceksin. 86 milyonun tepkileriyle gideceksin. Sayın milletvekillerini yerlerine davet ediyorum."

TBMM'de meclis başkan vekili Sırrı Süreyya Önder, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından meclis başkanlık koltuğunda iktidarın tutumunun yanlış olduğunu ve buna sessiz kalmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Meclis başkan vekili Sırrı Süreyya Önder de İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi ve hukuksuzluğun karşısında olduğunu dile getirdi.

Sırrı Süreyya Önder konuşması şu şekilde:

"Demokratik siyaset alanına yapılan hiçbir müdahale ne yapana ne bunu teşvik eden yakın siyasi tarihimizde hiçbir fayda getirmemiştir.
Bu tür mühendislik çabaları masa üstünde kağıt üstünde rasyonel gözükür fakat halk denen şeyle karşı karşıya geldiğinde sonuçları genellikle bunu murad edenler açısından irrasyonel olur.

Benim şahsi tutumum Cumhuriyetin demokratik niteliğinin genişlemesi demokratik siyaset alanının genişlemesi ve özgürleşmesinden yanadır. Buna dönük hiçbir müdahaleyi onaylamam, sessiz kalmam yanından durmam mümkün değildir. Siyasi tutumumu bu şekilde belirtmek istiyorum.

Herkesi özellikle iktidar erkini demokratik siyasetin kendi mecrasında herhangi bir dış müdahaleden medet ummayarak bu alanın genişlemesi, işlevsel kılınması buna dönük müdahalelerin engellenmesine davet ediyorum."

Yorum Yazın

'Hukuk ve demokrasi, güvenli gelecek garantisidir'

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

'Türkiye'nin son 23 yılda eğitimde sağladığı çıkış dünyada eşsiz’

'Ankara artık Kürtlere parmak sallamaktan vazgeçsin'

Takipteki borçta alarm zilleri

Demirören’in ödemediği kredi ‘ticari sır’ oldu

'Terörsüz Türkiye Raporu Türkiye için hayati eşik'

Fenerbahçe'de Olağanüstü Genel Kurul tarihi belli oldu

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Şişli Belediyesi’nden Kuştepe’de Hizmet Seferberliği

Güzel oyuncudan radikal karar

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Ramazan tatlısı güllaca rekor zam

'Türkiye’de kırmızı et 22 dolar, savaşdaki ülkede 7 dolar'

13 futbol kulübü küme düşebilir

Doğal gazda faturalardan aboneliğe her şey değişti

Türkiye'nin en büyük banknotuyla 1 kilo salatalık alınıyor

'Garanti aşılmasına rağmen milyarlık ödeme'

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

MHP İlçe Başkanı komşusunun köpeğine kurşun yağdırdı

İstanbul Barosu'ndan gazeteci Uludağ'ın tutuklanmasına tepki

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

Gazze'de pazar da Coca-Cola kolileri dikkat çekti

Tercan kaymakamı için sokağa çıktılar

PKK'nın silah bırakmadığı açıkça itiraf ediliyor

Motorine tüm zamanların en büyük zammı

Öztürkmen: Etlerin yüzde 95'lik kısmı baronlara!

Mansur Yavaş’tan Alican Uludağ’ın tutuklanmasına tepki

Çevre konusunda çabalarımızı artırmamız lazım

Eğitim sisteminde kırmızı alarm

Yükleniyor

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'En güçlü ordu bile tokat yiyebilir'

Tom Barrack: Beni uşağın olarak işe al

Trump yönetimi Epstein dosyalarını örtbas ediyor

'Yerel bir Kürt yönetimi istiyoruz'

Navalny’nin ölümünden Rusya sorumlu

'ABD ve Avrupa birbirine ait ama kendinizi savunmalısınız'

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12