Bugün 19 Mart darbesi olarak anılacak

Ali Mahir Başarır, Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına yönelik meclis kürsüsüne çıkarak çok sert açıklamalarda bulundu. Başarır'ın konuşmasının ardından, meclis sıraları hareketlenince birleşime ara verildi.

Bugün 19 Mart darbesi olarak anılacak

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına yönelik sert eleştirilerde bulunarak, iktidarı hedef aldı.

Başarır'ın konuşmasının ardından, CHP sıralarından sloganlar mecliste adeta yankılandı.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili, Sırrı Süreyya Önder meclis sıralarının hareketlenmesi nedeniyle birleşmeye 20 dakikalık ara verdi.

Başarır şöyle konuştu:

"Baskın yapıldı. Avukatlar, milletvekilleri eve giremedi. O dakikadan sonra şehrin Avrupa yakasındaki metrolar iptal edildi. O dakikadan sonra internet zayıflatıldı. Üzülerek söylüyorum, bu uygulamalar darbe döneminde yapılmaktadır. Bugün, bugün yapılan bu saldırı, bu operasyon, 12 Mart, 12 Eylül, 12 Eylül'ün ardından 19 Mart günü de tarihe kara bir leke olarak geçecektir."

"19 MART DARBESİ"

"19 Mart darbesi olarak anılacaktır. Değerli arkadaşlar, maalesef ki iktidar otokratik bir rejime geçme çabasındadır. Türkiye, Türkiye'nin birinci partisi atanmış, seçilmiş bazı yargıçlarla darbeye uğramıştır. Burada Cumhuriyet Halk Partisi bitirilmeye çalışılırken, ki bitiremezsiniz, Türkiye Cumhuriyeti'ni bitiriyorsunuz. Dünyaya rezil ediyorsunuz."

"TÜRKİYE'Yİ NE HALE GETİRDİNİZ?"

"Bugün dünya, Türkiye'de yaşananları konuşuyor. Lütfen Avrupa basınına, dünya basınına bakın. Türkiye'yi ne hale getirdiniz? Demokrasiyi ne hale getirdiniz? Hukuku, 102 yıllık cumhuriyeti, demokrasiyi ayaklar altına aldınız. Değerli arkadaşlar, ne yaparsanız yapın. Bakın biz dimdik ayaktayız. Korkmayacağız. Sinmeyeceğiz. 86 milyon direneceğiz.

Biz burada bu darbeyi sadece bize oy veren seçmene anlatmıyoruz. AKP'ye, MHP'ye, Yeniden Refah'a, Deva'ya, İyi Parti'ye, 86 milyona anlatıyoruz. Biz onlara sesleniyoruz. Sizin hakkınız, iradeniz gasp edilmiştir. Bu ülkede diplomalar iptal ediliyor. Bu ülkede tapulara el konuluyor. Bu ülkede gazetecilerin pasaportları iptal ediliyor.

Bu ülkede televizyon kanallarına kayyumlar atanıyor. Bu ülkede belediye başkanları tutuklanıyor. Milletvekilleri cezaevinde. Bu ülkeyi ne hale getirdiniz? Siz getirdiniz. Siz getirdiniz. Bakın, zulmünüzde boğulacaksınız."

"86 MİLYON SİZİ AFFETMEYECEK"

"Bu halk sizi affetmeyecek. 86 milyon sizi affetmeyecek. Çünkü, çünkü artık faşist bir rejime geçtiniz. O koltukta oturmak için demokrasinin tüm kurallarını, kuralanlarını bir kenara ittiniz. Değerli arkadaşlar, yakışmıyor. Size yakışmıyor. Bakın bu gruba. Bu grup, bu grup bu ülkeyi mutlakiyetten demokrasiye geçirdi, cumhuriyete geçirdi."

"İMAMOĞLU, TEK ADAM İÇİN KABUS OLABİLİR"

"Siz ise bu ülkeyi cumhuriyetten, demokrasiden mutlakiyete geçiriyorsunuz arkadaşlar. Utanç diyorum arkadaşlar. Ekrem İmamoğlu sizin için kabus olabilir. Tek adam için kabus olabilir ama 86 milyon için umuttur. Siz umutları yargı kararlarıyla söndüremezsiniz. Seçilmiş hakimlerle, atanmış hakimlerle, atanmış rektörlerle, bu ülkenin cumhurbaşkanı adayının önünü kesemezsiniz. Siz kendi kendinizi kandırıyorsunuz."

"O KADAR ZAVALLISINIZ Kİ"

"26 milyonla alay ediyorsunuz. Siz 86 milyonun iradesini küçük görüyorsunuz ama o kadar zavallısınız ki, o kadar yüreksizsiniz ki, o kadar güçsüzsünüz ki, halkın karşısında bittiğiniz için İstanbul'a atadığınız bir bakan yargıcının kararını uygulatacak kadar güçsüz, zavallısınız. Değerli, değerli arkadaşlar, bizim derdimiz 86 milyon."

"SİZİN ARKANIZDA DARBEYİ HAZIRLAYAN ATADIĞINIZ YARGIÇLAR VAR"

"Birileri atadığı rektörlerin, kirli mahkeme kararlarının arkasına sığınarak darbe yapabilir. Sizin arkanızda bu dakikadan sonra darbe ve darbeyi hazırlayan atadığınız yargıçlar var. Cumhuriyet Halk Partisi grubunun arkasında 86 milyon var. Halk var, halk var, halk var. Biz halka güveniyoruz. Biz hakka güveniyoruz."

TEK ADAMA SESLENİYORUM, SEN ZULMÜNLE GİDECEKSİN.

"Siz ise hakkı da, halkı da, iradeyi de, demokrasiyi de bir kenara ettiniz. Ben buradan tek adama sesleniyorum. Sen zulmünle gideceksin. 86 milyonun tepkileriyle gideceksin. Sayın milletvekillerini yerlerine davet ediyorum."

TBMM'de meclis başkan vekili Sırrı Süreyya Önder, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından meclis başkanlık koltuğunda iktidarın tutumunun yanlış olduğunu ve buna sessiz kalmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Meclis başkan vekili Sırrı Süreyya Önder de İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına tepki gösterdi ve hukuksuzluğun karşısında olduğunu dile getirdi.

Sırrı Süreyya Önder konuşması şu şekilde:

"Demokratik siyaset alanına yapılan hiçbir müdahale ne yapana ne bunu teşvik eden yakın siyasi tarihimizde hiçbir fayda getirmemiştir.
Bu tür mühendislik çabaları masa üstünde kağıt üstünde rasyonel gözükür fakat halk denen şeyle karşı karşıya geldiğinde sonuçları genellikle bunu murad edenler açısından irrasyonel olur.

Benim şahsi tutumum Cumhuriyetin demokratik niteliğinin genişlemesi demokratik siyaset alanının genişlemesi ve özgürleşmesinden yanadır. Buna dönük hiçbir müdahaleyi onaylamam, sessiz kalmam yanından durmam mümkün değildir. Siyasi tutumumu bu şekilde belirtmek istiyorum.

Herkesi özellikle iktidar erkini demokratik siyasetin kendi mecrasında herhangi bir dış müdahaleden medet ummayarak bu alanın genişlemesi, işlevsel kılınması buna dönük müdahalelerin engellenmesine davet ediyorum."

Kan ve kin devri kapanmıştır

Silah bırakmak yetmez, yapı dağılmalı

Öcalan, PKK kongresine görüntülü konuşmayla katıldı

Türkiye'nin kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı var

İmamoğlu’na zırhlı araç ve özel kat iddiaları gerçek dışı

Beykoz Belediyesi'ne kaçak yapı soruşturması

Deprem Değil, Çürük Binalar Öldürür

Pelin Akil New York pozlarıyla sosyal medyayı salladı

HSK'dan eşini aldatan savcıya ceza

'Devlet kimin ne olduğunu biliyor!'

Murat Hazinedar’a hapis ve siyasi yasak cezası

Sanayicinin ihracat hevesi kaçtı

Evliliğin zorlaştırılmasını asla doğru bulmuyoruz

Esila Ayık'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Türkiye'nin AB süreci dondurulmuş halde kalmalı

Yeni Papa Robert Prevost oldu

Vatandaşın dolar alması yasaklansın

Jerome Powell hiçbir fikri olmayan bir aptal

Her gelen yeni anket bir öncekinden iyi

'Asgari Ücret Komisyon değişmeden masaya oturmayız'

Marmara yeniden müsilaj tehlikesi altında

PKK bugün yarın silahları bırakacak, örgütü feshedecek

TRT'den 'Cumhurbaşkanı ayrı AK Parti genel başkanı ayrı' savunması

Rabia Soytürk'ten en kötü partner itirafı

Macron ve Şara'nın görüşmesi muhalefeti kızdırdı

X avukatından İmamoğlu açıklaması

Proje ruhsatına aykırı otele kim belge verdi?

TMSF, Bellona'nın satışını gerçekleştirdi

Yavaş kampanya hesabını İmamoğlu'na tahsis etti

Tarihimizde hiçbir siyasetçi, rakibinden bu kadar çok korkmamıştır

Yükleniyor

Yeni Papa Robert Prevost oldu

Jerome Powell hiçbir fikri olmayan bir aptal

Macron ve Şara'nın görüşmesi muhalefeti kızdırdı

Filistinliler başka ülkelere sürülecek...

Romanya seçimlerinde aşırı sağcı aday açık ara önde

Gazze'de 3 bin 500 çocuk açlığa terk edildi

İran'dan petrol alan ülkelere yaptırım uygulanacak

Hem ülkeyi hem de dünyayı yönetiyorum

Anlaşma yapamazsak, İran ile savaşa girebilirim

Rusya’nın işgalini asla tanımayacağız

Pelin Akil New York pozlarıyla sosyal medyayı salladı

Rabia Soytürk'ten en kötü partner itirafı

Ezgi Eyüboğlu göğüs dekoltesiyle dikkat çekti

Derin Talu'dan yatak pozu

Irina Shayk'ın paylaşımı sosyal medyayı salladı!

Ölmek istemiyoruz, duyan var mı?

Hepsi Türkiye’nin iyiliğini istiyor

Gönül Dağı'nın Asuman'ı son pozlarıyla olay oldu!

Beren Saat’ten gözaltılara tepki

Nurgül Yeşilçay'dan öğrencilerin tutuklanmasına tepki

Kur hareketlendi, zam gecikmedi

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

Trafikte parlak beyaz far kullanımı yasaklandı

LÖSEV Aile Buluşması ile Aileleri Bir Araya Geldi

Bal ve kaşar peyniri markalarında hile

BTP Kongresi'nde 'Yukarıdan talimat var' krizi

Hastaneler ticarethane, yöneticiler rant aracı değil

Planlı sezaryenlere yasak getirildi

Doktorların Whatsapp grubu ifşa oldu

33 yıllık Özel Göztepe Hastanesi iflasın eşiğinde!

Kötülüğün bir nedeni de konformist normlar

Her 10 kişiden 1’i kanser ölümüyle karşı karşıya

Sağlığı tehlikeye atan çikolata markaları açıklandı

TRT'den 'Cumhurbaşkanı ayrı AK Parti genel başkanı ayrı' savunması

RTÜK Başkanı Enver Aysever'i hedef aldı!

YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

Basın Özgürlüğünü Savunmak Hepimizin Görevi

Türkiye, basın özgürlüğünde 159. sıraya geriledi

Candaş, YGD Yerel Medya ve Temsilciler Komisyonu Başkanı Oldu!

Sokak röportajı denetimleri sıklaşacak...

Türk Dünyası 10. Belgesel Film Festivali ve Yarışması Başvuruları Başladı

Kayıp kasetler, tanık koruması ve Türkiye'yi sarsacak iddialar

Bilginin kralını bileyim, gazetecilik yapmayacağım

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51