OTOMOTİV
OTOMOTİV HaberleriBYD Manisa'da montajdan öteye geçemeyecek
Çin hükümeti, otomobil üreticilerine ileri elektrikli araç teknolojilerinin yurt içinde kalması çağrısında bulundu. Bu durum, Türkiye’de yatırım planlayan BYD’nin yalnızca montaj sanayisiyle sınırlı kalabileceği belirtildi.
- A-
- A
- A+
Çin'in elektrikli araç üreticisi BYD’nin Türkiye’de yapmayı planladığı 1 milyar dolarlık yatırım, Çin hükümetinden gelen yeni bir çağrı sonrası teknoloji transferi konusunda soru işaretleri doğurdu.
Bloomberg’in haberine göre, Çin yönetimi, otomobil üreticilerinden gelişmiş elektrikli araç teknolojilerinin yurt içinde kalmasını sağlama talebinde bulundu. Bu karar, BYD’nin Türkiye’de sadece montaj sanayisi faaliyetleri yürütebileceği anlamına gelebilir.
TÜRKİYE YATIRIMI MONTAJ ODAKLI MI OLACAK?
Bloomberg’e konuşan kaynaklar, Çin’in, önemli parçaların Çin’de üretilip montaj için diğer ülkelere gönderilmesini istediğini belirtti. Bu durum, BYD'nin Türkiye’de kuracağı fabrikanın ileri teknoloji geliştirme açısından sınırlı kalabileceği ve yatırımın daha çok montaj odaklı olacağı endişesini artırıyor.
Temmuz ayında Türkiye’de 150 bin araç kapasiteli bir fabrika kurma kararı alan BYD, bu yatırımıyla büyük ses getirmişti. Ancak Çin’den gelen bu yeni direktif, Türkiye’de kurulacak tesisin Ar-Ge ve teknoloji geliştirme alanında beklenen potansiyeli gerçekleştiremeyeceği anlamına gelebilir.
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Yükleniyor






