GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriÇağlayan Adliyesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugün akşam saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.
- A-
- A
- A+
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugün akşam saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İmamoğlu’nun ifadesinin ardından adli sürecin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam edebileceği öngörülüyor.
Bu ihtimale karşılık adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çağlayan Meydanı ve Abide-i Hürriyet Caddesi'nde bazı noktalar polis bariyerleriyle çevrildi; çevik kuvvet ve TOMA araçları bölgeye konuşlandırıldı. Önlemler, daha önce İBB operasyonlarının gerçekleştiği ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklandığı süreçte alınan tedbirlerle benzerlik taşıyor.
SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ YÜRÜTÜLÜYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İBB’nin "Kent Uzlaşısı" ve "Medya A.Ş." gibi iştiraklerine yönelik ihale süreçlerinde usulsüzlük iddiaları mercek altına alındı. Soruşturma dosyasında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak”, “rüşvet”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma”, “irtikap” ve “nitelikli dolandırıcılık” gibi ciddi suçlamalar yer alıyor.
Gözaltında bulunduğu süre zarfında Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan İmamoğlu’na, gizli tanık ifadelerine dayandırılan sorular yöneltildi.
“İDDİALARI ŞİDDETLE REDDEDİYORUM”
İddialarla ilgili tüm suçlamaları reddeden İmamoğlu, emniyetteki ifadesinde gizli tanık beyanlarına yönelik yöneltilen sorulara, “Bu soruyu muhatap almıyorum. Tüm isnatları şiddetle reddederim” şeklinde yanıt verdi.
İmamoğlu, yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde çözüm bekleyen çok sayıda sorunu varken, hakkımda yöneltilen soruların içeriği göstermiştir ki bu süreç; kumpas, uydurma, yalan ve komplo teorilerine dayalı mesnetsiz suç isnatlarıyla şekillenmiştir. Gözaltına alınmamla birlikte ülkemizin uluslararası itibarı zedelenmiş, hukuk devleti ve demokrasi ilkeleri ciddi yara almıştır. Bu gelişmeler karşısında yaşadığım üzüntü derindir.”
İmamoğlu’nun “Kent Uzlaşısı” başlığı altındaki dosyada ise ifadesinin sürdüğü öğrenildi.
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Kurtardığımız her bir canlının hayatı moral kaynağı
'Türkiye'yi zor günler bekliyor'
Türkiye'de şeriat isteyenler yüzde 10 çıkar mı şüpheliyim
Mine Tozlu dahil 5 kişi gözaltına alındı
DHMİ Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar, Aksaray'da yakalandı
'Delilsiz ispat tahminden ibarettir'
'Anlama özürlü herhalde bu arkadaş'
'Bu işin altında hükümetin enkazıyla birlikte Numan Kurtulmuş kalacak'
Yaşar Kaba’nın Araştırma Kitapları Okurla Buluştu
'Ramazan, Birlik ve Kardeşliğin En Güçlü Zamanıdır'
'Ülkemizde milyonlar yoksullukla savaşıyor'
Köpek sahibi olmak, kalp hastalığına bağlı ölüm riskini azaltıyor
'Erdoğan içerideki baskıyı gizlemek için jeopolitik kozunu kullanıyor'
Manavgat Belediyesi'nde gözaltı sayısı 40’a yükseldi
HAKMAR'ın sahibi Zeki Doruk hakkında yeniden tutuklama kararı
3,5 milyon vatandaş faturasını ödeyemediği için kömüre mahkum oldu
Yerli Karea Fit Yollara Çıkıyor!
'Normalleşme süreci geride kaldı'
'Türk milletinin İran halkı için ettiği dualar moral kaynağı'
HSK’den Yargıtay’a yeni atamalar
Murat Tüzel’den Prof. Dr. İlber Ortaylı İçin Taziye Mesajı
Yükleniyor






