Canikli ve yakınlarının mal varlığı açıklansın

Canikli ve yakınlarının mal varlığı açıklansın

Canikli ve yakınlarının mal varlığı açıklansın
  • A-
  • A
  • A+

AKP’nin oyunun yüzde 30’un altına indiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Seçim ilk turda biter” ifadelerini kullandı. İktidar-mafya ilişkisine de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Göstermelik üç beş kişiyi tutuklamakla olmaz” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ile Ankara Temsilcisi Nurcan Gökdemir’in sorularını yanıtladı.

CHP lideri, grup toplantısında yolsuzlukla suçladığı AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin iddialarını reddederek “Hiçbir yakınımı Boydak Holding'e kayyım olarak atamadım” açıklamasına yanıt verdi; “Canikli bu işin göbeğindedir. Ona çağrı yapalım sizin aracılığınızla. Kendisinin ve yakınlarının mal varlığı açıklansın. Hesap uzmanıyım. O da eski maliye müfettişi. Aynı maaşı alıyorduk. Benim mal varlığımı ben internet siteme koyuyorum. Altına imzamı atıyorum. Canikli de açıklasın mal varlıklarını” diye seslendi.

İddiasını, “TMSF’nin başına bazı kişiler atandıktan sonra belli simsarların çıktığını, “Hangi fabrikaları almak istiyorsun, yeterli komisyonu verirseniz tüm imkanları sağlarım” diye listeleri götürüp belli iş adamlarına verdiklerini biliyoruz. Bunları gelip bana anlattılar. Canikli temiz bir insan değil. Görünen tablo o” diyerek yineleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ticari Sicil Gazetesi’nde Canikli’nin Boydak ile ilgili yayınlanan sayısında ismi var. ‘Benim ilgim yok’ diyor. İlgin de var bilgin de var. Her türlü imkanı sen onlara sağladın. Güvenceyi sen verdin. Bu kanun çıkarken itiraz etmesi lazımdı. ‘Bu kanun politik olarak benim geleceğimi karartan bir kanun’ demesi lazımdı. ‘Bu kanun böyle çıkarsa Canikli haksız yere suçlanır’ demesi lazımdı. Tam tersi.”

“Gideceklerini anlayınca devleti soyulacak bir mekanizma olarak gördüler”

“Uzun yıllardır Türkiye’yi yöneten bir siyasal anlayış gideceğini anlamasıyla devleti soyulacak bir mekanizma olarak gördü. En tepeden en aşağıya…” diyerek AKP iktidarını eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Vakıflar aracılığı ile yapıyorlar. Bu vakıflara kimler para bağışladı? Bizim, ‘5’li çete’ dediğimiz yapı vakıflara para aktardı. Rüşveti nereye ödeyeceksin? Yüz binlerce, milyonlarca doları Cumhurbaşkanı tarafından vergi muafiyeti verilen bir kuruma vereceksin. Hem vergiden düşeceksin hem ABD’ye götüreceksin… ABD’de de senin oğlun, gelinin alacak o parayı. Gökdelenler alacaklar, çiftlikler alacaklar. Burada milleti açık ve net soyacaklar. Gördüğümüz tablo o.

“İktidar sahipleri ile mafya iç içe geçmiş durumda”

Mafya dediğiniz kişinin, ayda 10 bin dolar rüşvet alan adamdan ne farkı var? Veya TMSF’nin içini boşaltıyorsunuz, rüşveti alıyorsunuz, Slovakya’da kurduğunuz şirkete paraları aktarıyorsunuz, ortadan kayboluyorsunuz milyonlarca euro ile. Bunun mafyadan ne farkı var? Mafya dediğiniz kurum, siyasetten destek aldığı sürece o da götürür. Beraber götürürler. Siz 20 milyar, 10 milyar dolarlık ihale vereceksiniz de üstelik bildiğimiz ihale değil, çağıracaksınız işi vereceksiniz de o sizin söylediğiniz kişiye parayı aktarmayacak. Aktarıyorlar işte. ABD’ye böyle aktarıyorlar, diğer yerlere böyle aktarıyorlar. Kendi vakıflarına böyle aktarıyorlar. Her türlü imkanı sağlıyorlar bunlara. İktidar sahipleri ile mafya iç içe geçmiş durumda.

“Mafya ile gerçekten mücadele ediyorsan Sezgin Baran Korkmaz’ı niye yurtdışına gönderdin?”

Öyle göstermelik olarak üç beş kişiyi tutukladık falan olmaz. Mafya ile gerçekten mücadele ediyorsan Sezgin Baran Korkmaz’ı niye yurtdışına gönderdin? Niye çağırdın? Niye kendi makamında ağırladın? Adam konuşmasın diye şimdi iadesini istiyorsun. ABD istedikten sonra istiyorsun dikkatinizi çekerim. ABD istemeseydi sen yine istemeyecektin. Bunları biz görmüyoruz zannediyorlar.'

“Haziran sonunda tüm yoklamalarda CHP’nin AKP’yi geçeceğini göreceksiniz”

AKP’nin oy oranının yüzde 30’un altında olduğunu ifade eden CHP lideri, “Haziran sonunda tüm yoklamalarda CHP’nin AKP’yi geçeceğini göreceksiniz. Burada da hiçbir tereddüt yok. AKP’den ve MHP’den kopanlar CHP’ye üye oluyorsa bu önemli bir veridir. Kopuşlar başladı büyüyerek gidecek. Bizim söylediklerimiz yeteri kadar belli kesimlere ulaşmıyor bunu da kabul edelim. Televizyonlar mesela… Sürekli AKP’nin kanallarını izleyenler, dolayısıyla bir süre sonra hayatın gerçeği ile karşılaştığında onların doğru olmadığını görüyor zaten. O alanlara dönük çalışmamızı artırmalıyız. Erken seçim olabilir. Bu, ya Devlet Bahçeli’nin tercihi ya da ikisinin bir araya gelip aldığı bir karar olabilir” dedi.

“Samimiyetle söyleyeyim, aday konuşmadık”

Altılı masanın merakla beklenen cumhurbaşkanı adayına ilişkin olarak da konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Şu kadarını söyleyebilirim ki Cumhurbaşkanı adayını altı lider belirleyecek. İçeriden dışarıdan bir yorum yapmak doğru olmaz. Bu soruya sadece ben muhatap olmuyorum, diğer siyasi liderler de oluyor. Kendi aramızda konuştuk, eğer öyle bir soru gelirse biz Cumhurbaşkanı adayımızın niteliklerini kamuoyuna açıklayacağımız metinler yazalım ve bunu tekrar edelim. Ben de dolayısıyla o metindeki cümleyi tekrarlayayım. Samimiyetle söyleyeyim, aday konuşmadık. Masada takvim de konuşulmadı. Çünkü biz önce, neyi nasıl yapacağımızı ve hedeflerimizi ortaya koymalıyız. Cumhurbaşkanı adayının bu hedefleri gerçekleşmek için çaba harcayacağını taahhüt ettik. Önce bunları bir bilmeliyiz. Bunlar üzerinde bir anlaşma sağlamalıyız. Bu anlaşmayı sağladıktan sonra diğer aşamaya geçebiliriz.

“Öyle sembolik birini getiremezsiniz”

Önemli bir dönemece giriyoruz. Hem seçim süreci hem sonrasını yönetecek kişi önemli. Seçilen adayın topluma güven vermesi, liderlerle uyumlu çalışması lazım. Öyle sembolik birini getiremezsiniz. Olamaz. Adayın, masanın almış olduğu kararları hayata geçirebilecek kararlılıkta olması, var olan güvenin asla sarsılmaması lazım. Devletin geleneklerini bilmesi lazım. Kendi egosunu yenmesi lazım. 'Her şeyi ben bilirim. Yetkim var. Nereden çıktı bu parlamenter sistem?' dememesi lazım.

“Sol yapıların ittifak arayışı var, ancak Cumhurbaşkanlığı’nın ortak bir adayının olması daha yerinde olur”

“Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turda biter. Sayın Temel Karamollaoğlu, ‘Yüzde 99,9’ demiş ama yüzde 100 diyebiliriz. Umarım öyle olur. Bunun için iki adaylı bir seçim olacağını düşünüyorum. Parlamenter seçimde farklı ittifaklar olabilir. Var da zaten, HDP’nin bir ittifak arayışı, sol yapıların ittifak arayışı var. Ancak Cumhurbaşkanlığı’nın ortak bir adayının olması daha yerinde olur. Ortak adayın da demokrasiyi savunan bütün partilere güven vermesi gerekir.”
 

 

Yorum Yazın

'Aksi halde bir arınma fırsatı daha kaçar, yazık olur'

Kahve fiyatları rekor kırdı

Sanayi geriledi, inşaat büyüdü

Sizin her başarınız çocuklarımıza örnek ve ilham kaynağı oluyor

Öğrencilerimizi üretken bireyler olarak yetiştirmek önceliğimiz

BBP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Çiçek’e Hayırlı Olsun Ziyaretleri Devam Ediyor

MİSİAD Ailesi Uşak’ta Buluşuyor: Kültür, Sanat ve Tanıtım Festivali Başlıyor

DİYARBAKIR'DA "KIŞLIK " HEYECANI 'FİYATLAR UYGUN, İLGİ YOĞUN "

Yeni proje çok konuşulacak !!!

Başkan Turizmciymiş Ya Olmasaydı

'İktidar, yargı eliyle CHP'yi parçalama operasyonu yürütüyor'

CHP Kurultay davasının ertelenmesi piyasaları rahatlattı

İsrail'le 1.5 senedir ticari ilişkileri durdurduk

AHMET CEMAL PEKER: TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA YÜKSELEN GAZETECİLİK VİZYONU

Sahnenin efsanesi Tünzalə Ağayeva bu kez kovboy tarzında !!

Antalya’da Tamirat ve Dekorasyon İşlerinde Mağduriyet Uyarısı

'Bu meydanda senden korkmayanlar var!'

'Gökçek'ler Ailecek Ankara'ya çökmüşler'

Bulduğunuz ilçe başkanları size hayırlı olsun!

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere ek 400 lira borç çıkarıldı

'Artan yalnızca enflasyondur'

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

Vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu 5 trilyona dayandı!

'Haysiyetin varsa Gezi'de görüntüleri yayınla'

'Fenerbahçe'yi mumyaya döndürdüler'

Yusuf Tekin, velilerin yüksek fiyat eleştirilerine tepki gösterdi

Konya'da silah fabrikasında yangın!

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'Bu topraklarda Müslüman bir İsrail kurmak istiyorlar'

Yükleniyor

İsrail, Suriye'nin güneyindeki yerleşim bölgelerine girdi

Z kuşağı protestoları Nepal’in ilk kadın başbakanını getiriyor

AB İsrail'e kapıyı kapattı

Fransa'da Macron karşıtları sokağa indi

İsrail, bu kez de Sana'yı vurdu

Trump, Fed Guvernörü Lisa Cook'u görevden alamadı

Manifest'in konser görüntülerine erişim engeli

İsrail Katar’daki Hamas yöneticilerini vurdu

8. ayında ABD’de halkın yüzde 56’sı Trump’tan memnun değil

'Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulamaya hazırım'

'İnsanların kafasını şişirmeyin'

Serra Arıtürk dantel elbisesiyle mest etti!

Salma Hayek, 59. yaşını kutladı!

Bikinili pozlarıyla mankenlere meydan okudu

Deren Talu, Ibiza'yı salladı

Ünlü mankenlerin ağzı açık kaldı

Nesrin Cavadzade fiziğiyle meydan okudu

Burcu Özberk tarzıyla tam not aldı

Aslı Sümen pozlarıyla sosyal medyayı salladı

'Evli oyuncunun tacizine uğradım'

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Eğitim, ülkemizin geleceğine yapılacak en değerli yatırımdır'

Elektrikli otomobillerin pazar payı yüzde 18,5'e ulaştı

Renault, Ağustos ayında en çok satan marka oldu

Volkswagen, Brezilya'da 30 milyon dolar ceza yedi

Tesla Avrupa pazarında çakıldı

Milyonlarca sürücüyü etkileyecek kararlar

Şarj şirketlerine büyük ceza

Sıfır km olarak aldığı araç kabusu oldu

Sağlık Parkı’nda Farkındalık Rüzgarı: 2025’in Başarılı Hekimleri Ödüllendirildi

14 bin 905 hekimin görev yeri belirlendi

Bakanlığın son listesi gündem oldu

Lahmacunda kanatlı ve sakatat çıktı

Kimse yorgun bir pilotun uçağına binmek istemez

Pestisitlerde reçete uygulaması başlıyor

SGK'dan malullük aylığı almak için dört şart

Kadına Değer Atölyesi İstanbul’da

Ücretsiz kanser taramasında 'SMS' dönemi

'Her 10 üründen 6'sında pestisit kalıntısı var'

'Mesleğimizi Güçlendirecek Yeni Adımlar Atıyoruz'

'O tek parti rejimi 4 yıl dayanmıştı, bu tek parti rejimi kaç yıl dayanır?'

Yılmaz Özdil sinirden deliye döndü

Tolga Şardan'a sessiz sedasız gözaltı!

Gazeteci Erkin Erk ve Berna Akkaya Dünyaevine Girdi

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde yeni gelişme

‘Haraç listesi’ haberini yapan gazeteci tutuklandı

RTÜK Başkanı Şahin'den TELE1 eleştirilerine cevap

İflaslar ve konkordatolar bitmiyor

30 Ağustos, Cumhuriyetimizin Temelidir

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0