SİYASET
SİYASET HaberleriCHP'de makam arabası kavgası büyüyor
Kemal Kılıçdaroğlu'nun makam aracı ve korumaları partide krize neden oldu. "Kemal Bey'deki araçların giderleri karşılanıyor" diyen CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a Kılıçdaroğlu'nun danışmanından çok sert yanıt geldi.
- A-
- A
- A+
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir yayında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tahsis edilen araçların ve korumaların giderlerinin parti tarafından karşılandığını söyledi. Başarır, "Bir koruma aracı var. Aynı model koruma aracı, bir Kemal Bey'de var, bir Özgür Bey'de var. Kemal Bey'deki araçların giderleri karşılanıyor" dedi. Başarır'ın sözlerine Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Ömer Topsakal'dan yanıt geldi.
"ARAÇ VE KORUMALAR PARTIYE AİT DEĞİL"
Topsakal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Sevgili Ali Mahir, 'Lüüüks, lüüüks' diye bağırdığınız makam aracı partiye ait değil, bu bir. Devletin sağladığı korumalar, sizin gösterdiğiniz 'özen' nedeniyle değil, devletin verdiği 'görev' nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu koruyorlar. Yani korumalar partiye ait değil, bu iki. Kemal Kılıçdaroğlu’nun herhangi bir şeyi hak edip etmemesine karar vermek, sizin haddinizi, kapasitenizi ve maalesef ahlakınızı fersah fersah aşacak bir kavramdır, bu üç. Haddinizi bilecek ahlaki birikim veya parti terbiyeniz yoksa, bunu bir gurur meselesine dönüştürmeden, en küçük ilçe örgütümüzden destek almanızı öneririm."
BAŞARIR NE DEMİŞTİ?
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı canlı yayında şunları söylemişti:
"Sayın 7'nci Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bir minibüs kullanıyor. Aynı marka ve model minibüsü, Genel Başkanımız Özgür Özel kullanıyor. Bir koruma aracı var. Aynı model koruma aracı, bir Kemal Bey'de var, bir Özgür Bey'de var. Kemal Bey'deki araçların giderleri karşılanıyor.
Yemek giderlerine gelince... Düzenli olarak genel merkezde tabldot ev yemekleri çıkıyor. Ben de yiyorum orada olduğum zaman, sayın Genel Başkan sürekli yiyor, korumaları da sürekli yiyor. Gittikleri zaman kutuya bunları alıyorlar. Gezilerde yeniliyor.
'Hayır, bu yemeği yemiyoruz, arabaları da iade ediyoruz' diyorlarsa ve bu basına sızıyorsa çok ayıp. Artık yeter. Bu konuda artık yeter. Bu kirli algılarla parti yıpranıyor. Partiyi yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yok.
Bu ülke bununla meşgul olmak zorunda değil. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile sanki bir kavga var algısı, Türkiye'nin gündeminde değil. Orada çıkan nohut pilavı Sayın Özgür Özel yiyorsa Kemal Beyin korumaları da yesin bir zahmet."
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
İran, Trump'ın 15 maddelik ateşkes planını reddetti
AK Part ve MHP seçmeninden gelen 'kötüye gidiş' itirafı
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Yükleniyor







