MEDYA

MEDYA Haberleri

CHP'nin kendisi ambulansta

Yılmaz Özdil, ‘duyarsızlık, umursamazlık, vurdumduymazlık ve basiretsizlik’ uyarısı yaptığı son yazısında “Bi gün bir bakarız, bağıra bağıra ambulans yerine sessiz sessiz cenaze arabası geçer CHP’nin!” dedi.

CHP
  • A-
  • A
  • A+

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra birçok CHP’li belediyeye ve isme soruşturma başlatıldı ve gözaltılar yaşandı. Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, yaşanan olayları yazdığı köşe yazısında değerlendirdi.

Ambulanslardaki siren sesinden örnek vererek, CHP’li siyasetçilere açılan soruşturmalara ve tutuklamalara değinen Özdil, CHP’nin iktidar karşısında içinde olduğu durumu gözler önüne serdi.

“Bağıra bağıra gelen siren sesi azar azar yaklaşır, tam yanınızdayken en yüksektir, azala azala uzaklaşır, hem gözden hem kulaktan kaybolur. Duymazsınız artık. Doppler etkisi deniyor buna. Aslında ses dalgaları sabittir ama ses kaynağı hareketli olduğu için büyüyerek yaklaşıyor, sönümlenerek uzaklaşıyor gibi algılarsınız. Yaklaşırken telaşlanırsınız, kaygılanırsınız, tam yanınızdan geçerken üzülürsünüz, yine göz ucuyla bakarsanız, Allah yardımcısı olsun dersiniz veya vah vah filan diye geçirirsiniz içinizden, sizi geçip biraz uzaklaşınca unutursunuz. Bir saniye sonra hatırlamazsınız bile” diyen Özdil, “Ambulansların plakası farklı farklı ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni adeta hastanelik eden, son seçimde açık ara birinci çıkmış olan partiyi adeta solunum cihazına bağlayan, kurultayından belediyelerine kadar her kademesini adeta sedyeye yükleyen, göz göre göre, bağıra bağıra gelen siren, hep aynı siren. Kenara çekil, geçsin. Hiç istifini bozma, devam et. Durmak yok yola devam, bu olsa gerek” değerlendirmesinde bulundu.

“CHP ZATEN AMBULANSTA…”

“CHP zaten kendisi ambulansta olduğu için bu öbür ambulanslarda taşınanlara da hiçbir faydası olamıyor” diyen Özdil, “Bu duyarsızlıkla, bu umursamazlıkla, bu vurdumduymazlıkla, bu basiretsizlikle, bu kafayla devam edilirse... Ben size söyleyeyim, sedyeyle kalmaz, maazallah tabutu da var bu işin... Bi gün bi bakarız, bağıra bağıra ambulans yerine sessiz sessiz cenaze arabası geçer CHP’nin!” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil’in ‘CHP’ başlıklı yazısında bahsettiği bölüm şu şekilde,

“Bi bakıyoruz mesela... Ambulans geliyor bağıra bağıra, Esenyurt belediye başkanı tutuklanmış, gazete manşetlerinde televizyon ekranlarında çın çın sirenler çınlıyor. O an telaşlanıyoruz, üzülüyoruz ama geçip gidiveriyor, gözden kayboluyor. Bi bakıyoruz, Beşiktaş belediye başkanı tutuklanmış, bi bakıyoruz, Beykoz belediye başkanı tutuklanmış, bangır bangır yaklaşıyor ambulansların sirenleri, sorumluluk duygusuyla ve göz ucuyla takip ediyoruz, tam yanımızdan geçerken kahroluyoruz ama bir saniye sonra algımızın, duygularımızın, düşüncelerimizin dışına çıkıveriyor.

Bi bakıyoruz, kurultayı iptal etmek için soruşturma açılmış, bi bakıyoruz, ahmak davasından siyasi yasak getirmeye çalışmaları yetmemiş, üniversite diplomasını iptal ettirmeye çalışıyorlar Ekrem İmamoğlu’nun, bi bakıyoruz, Kartal belediyesine soruşturma açılmış, bi bakıyoruz, Şişli ve Sarıyer belediyelerine soruşturma açılmış, bi bakıyoruz, İstanbul il başkanı Özgür Çelik’e soruşturma açılmış... vaaaiiiiiİİİİİİUUU-UUUuuuvvv... Her defasında yüksele yüksele yaklaşıyor siren sesi, tam yanımızdan geçerken kaygılanıyoruz, hüzünleniyoruz, Allah yardımcısı olsun filan diyoruz, uzaklaşıp gidiyor, görüş alanımızdan çıkıveriyor.

Ambulansların plakası farklı farklı ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni adeta hastanelik eden, son seçimde açık ara birinci çıkmış olan partiyi adeta solunum cihazına bağlayan, kurultayından belediyelerine kadar her kademesini adeta sedyeye yükleyen, göz göre göre, bağıra bağıra gelen siren, hep aynı siren.

(Son dönemi konuşuyoruz, halbuki aslında yıllardır hep böyle, gençlik kolları başkanları tutuklanıyor, ilçe başkanları tutuklanıyor, milletvekilleri bile tutuklanıyor, il başkanına siyasi yasak getiriliyor, belediyelerine haciz geliyor, banka hesapları bloke ediliyor.)

Kenara çekil, geçsin.

Hiç istifini bozma, devam et.

Durmak yok yola devam, bu olsa gerek.

(Bi bakıyoruz, Profesör Ümit Özdağ tutuklanıyor, bi bakıyoruz, TÜSİAD başkanı ve TÜSİAD yüksek istişare konseyi başkanı gözaltına alınıyor, bi bakıyoruz, Apo’ya kurucu önder denirken Mustafa Kemal’in askerleri ordudan ihraç ediliyor, bi bakıyoruz, varlığıyla onur duyduğumuz yurtsever akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör tutuklanıyor, bi bakıyoruz, Ayşe Barım cezaevine konuluyor... CHP zaten kendisi ambulansta olduğu için bu öbür ambulanslarda taşınanlara da hiçbir faydası olamıyor.)

Bu duyarsızlıkla, bu umursamazlıkla, bu vurdumduymazlıkla, bu basiretsizlikle, bu kafayla devam edilirse... Ben size söyleyeyim, sedyeyle kalmaz, maazallah tabutu da var bu işin... Bi gün bi bakarız, bağıra bağıra ambulans yerine sessiz sessiz cenaze arabası geçer CHP’nin!”

Yorum Yazın

Kayyum Gürsel Tekin, banka hesaplarına erişim izni istedi!

Eski Ayasofya İmamı Boynukalın'dan hadsiz Atatürk sözleri

Ünlü peynir, zeytin ve yağlar hileli çıktı!

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

AYM kararları kesindir, Yerel mahkeme buna meydan okuyamaz

45 TFF temsilcisi bahis oynadığını kabul etti

İstanbul’da yaşam maliyeti 104 bin TL’yi aştı

F-16 anlaşmasında fiyat krizi!

'Zihin fukara olunca akıl ukala olur'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

81 ilde Kaçak ve sahte içki operasyonu

Ermenistan Azerbaycan barışından memnunuz

Ordu'da taş ocağında göçük meydana geldi!

Kur artışı geçici çözüm, sonra durum daha da kötüleşiyor

AİHM ve AYM kararları derhal uygulanmalı

Enflasyonunun yüzde 30’un altında kalması zor

CHP İletişim Koordinatörü Yavuz Oğhan gözaltında

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer için takipsizlik kararı

'AİHM kararı açık, mahkemenin değerlendireceği bir konu yok'

'İstanbul’da 50 bin bina her an çökebilir'

'İBB’nin Hakkını Yedirmeyiz'

İTÜ’de 4. Uluslararası Cami Mimarisi Konferansı Başladı

Kamuda mülakat uygulaması daraltılıyor

Hat Holding ve Investco Holding’e kayyum

Maaşlara ne kadar zam yapılacak?

'Türkiye'nin AİHM'e aykırı hareket etmesi kabul edilemez'

"AİHM kararlarına uyulması Türkiye'nin lehinedir"

'Bahçeli'nin kararlı duruşu ile hedeflerimize ilerliyoruz'

17.8 milyon vatandaş temel gelirden yoksun

Yükleniyor

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

ABD, Venezuela’da savaşa hazırlanıyor!

AB, Rusya'ya karşı 19. yaptırım paketini onayladı

Trump Çin vergisini yüzde 155'e çıkardı

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy cezaevine giriyor

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Melis Sezen’den sürpriz değişim!

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

Motosiklet satışları rekor kırdı

Hyundai’nin fabrikasına şok baskın: 475 gözaltı

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Diz yıpranmasının en önemli sebebi fazla kilolar!

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'ne 'makam aracı' soruşturması

'Yakında kalp damar ameliyatı yapacak hekim bulamayabiliriz'

İlaç krizi Meclis'e taşındı!

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

Abdulkadir Çay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne atandı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4