SİYASET

SİYASET Haberleri

'CHP’ye tezgah kuracaklar'

'CHP’ye tezgah kuracaklar'

  • A-
  • A
  • A+

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun partilerine yönelik “saldırıları” değerlendirdiği ve “Arkadaşlarımıza dönük saldırılar, entrikalar artarak devam edecektir. Çünkü biz cephenin ön safındayız. Sivil darbeye karşı mücadeleyi biz veriyoruz. O nedenle rahatsızlar ve CHP’yi tuzağa düşürmek çabasındalar. Biz onların tuzaklarına düşmeyeceğiz. Siyaseti kime dönük yapacağız. AKP’ye dönük yapacaksak bataklık orada. Bizi o bataklığa çağırıyorlar. Ama orada vatandaşın bir tek gündem maddesi yok. Siyaset yaparken bizim muhatabımız halkımızdır. Halkın desteği ile Millet İttifakı büyüyecek ve Türkiye'nin önünde yepyeni bir yol açılacak” dediği öğrenildi.

“BAŞKA MALZEMELERİ KALMADI”

ANKA’nın CHP kulislerinden öğrendiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu, AKP’nin halka söyleyecek bir şeyinin kalmadığını ve bu yüzden “provokasyona başvurduğu”nu dile getirirken, “Camiden yayın yapanları bulama, gel neden böyle olur diye hesap soran CHP’liyi cezaevine koy. Gençlik kollarımıza saldırı da, İzmir üzerinden yapılan saldırı da, bundan sonra gelecekler de halka hiçbir şey söyleyemeyenlerin tuzaklarından başka bir şey değildir. Çünkü başka malzemeleri kalmadı” diye konuştu.

“BU HALKIN ALIN TERİ İLE BİRİKTİRDİĞİNİ TEFECİYE VERİRKEN HİÇ Mİ YÜREĞİN SIZLAMIYOR”

Kılıçdaroğlu MYK’da koronavirüs sürecinde yaşananları da değerlendirdi. İktidarın bu süreçte stratejisinin olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetin birikimi olan sağlık çalışanları kahramanca mücadele ettiler. İktidar onlar için ne yaptı? İşsizler, esnaf, yoksullar için ne yaptı? Uçak biletinden yüzde 18 KDV’yi yüzde bire indirdi. Nasıl çözüm ama! İşte onların stratejisi bu!” dedi.

Salgın sürecinde iktidarın eline 668 milyar lira para geçtiğini ancak bunun 38 milyarının “tefecilere verildiğini” belirten Kılıçdaroğlu’nun şu sözleri kullandığı öğrenildi:

“38 milyarını tefecilere verdiler, faiz ödediler. Sadece 6 milyar lirası garibanlara verildi. O da bir kez olmak üzere. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Zorladık, sağlıkçılar için ek ödenek geçti. Neden sağlıkçıların ek ödeneğini vermiyorsun? Eve hapsettiğin insanlara neden asgari ücret ödemiyorsun? Bu halkın alın teri ile biriktirdiğini tefeciye verirken hiç mi yüreğin sızlamıyor?”

“VATANDAŞLARA SÖYLEYECEKLERİ HİÇBİR ŞEY KALMADI ONUN İÇİN PROVOKASYON YAPIYORLAR”

Kılıçdaroğlu, MYK’da iktidara zor durumdaki vatandaşlara 3 ay asgari ücret ödenmesi çağrısı yaptıklarını ancak buna kulak asılmadığını ifade ederek, “İşsizin parasını işsize vermiyorlar, sanatçıların fonda biriken 320 milyon lira parası var. Ne oldu o paraya?” değerlendirmesi yaptı.

“Sivil darbeye karşı mücadele verdiklerini' MYK’da bir kez daha dile getiren Kılıçdaroğlu’nun partilerinin üzerine “entrikalarla” gelineceği uyarısını yaparak, “Saldırılar artarak sürecek. Çünkü biz cephenin ön safındayız. Sivil darbeye karşı mücadeleyi biz veriyoruz. Bundan rahatsızlar ve CHP'yi tuzağa düşürme çabasındalar. AKP’nin bulunduğu bataklık tuzaktır. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Vatandaşlara söyleyecekleri hiçbir şey kalmadı. Onun için provokasyon yapıyorlar. Biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz” dedi.

“YANDAŞLARINDAN BAŞKA KİMSEYİ KABUL ETMİYOR”

Kılıçdaroğlu, toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ilişkin de konuşarak, “Ekonomiyi sosyetik damatla kafa kafaya vermiş her gün biraz daha batırıyor. Saray’dan bakınca ekonomiyi ancak bu kadar görüyorlar. Ekonomik Sosyal Konseyi topla sorunların taraflarıyla konuş diyoruz. O tuzu kuru yandaşlarından başka kimseyi kabul etmiyor” diye konuştu.

“DÜNYALIKLARINI YAPTILAR, ARPALARI TAMAM”

Siyasi partiler ve seçim kanunlarının değiştirilmek istenmesiyle ilgili MYK üyelerine açıklayıcı bilgi veren Kılıçdaroğlu, AKP’nin “iktidardan kaçmak zorunda olduğunu” ve “iktidarının baki kalması için bütün yasaları değiştirmek isteyeceğini” söyledi ve “Dünyalıklarını yaptılar, arpalıkları tamam. Seçimde gideceksin Millet İttifakı büyüyecek, biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.

“MEHMET DİŞLİ’Yİ CHP MYK’SI MI TUTTU?”

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin kritik isimlerinden Mehmet Dişli’nin son gece emekli edilmemesiyle ilgili açıklamalarını da toplantıda gündeme getiren Kılıçdaroğlu’nun MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Davutoğlu’nun Dişli’nin görevden alınmasını istediğini ancak bunun gerçekleşmediğini hatırlatarak, “Peki kim görevden alınmasını engelliyor? Ben mi, Kılıçdaroğlu mu, CHP MYK’sı mı engelledi. Mehmet Dişli’yi orada kim tuttu? Sen tuttun Erdoğan. Türkiye bir sivil darbe süreci yaşıyor” dediği aktarıldı.

“TEZGAH KURACAKLAR”

Seçim ve ittifak tartışmaları konusunda da toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu’nun şunları söylediği öğrenildi:

Seçim gelecek, gelsin. Biz kazanacağız. Tezgahlar kuracaklar çünkü ayakta duramıyorlar, gidecekler. Sen istediğini değiştir, millet tabanda ittifakını kurar. Milletten, halktan kopuk, onların sorunlarına arkasını dönmüş, ülkeyi yönetemeyen, israfı engelleyemeyen bu. Halkın desteği ile Millet İttifakı büyüyecek. iktidar ilk seçimde gidecek.”

 

Yorum Yazın

Tom Barrack 'Büyükelçi mi, sömürge valisi mi?'

'Sanal bahisin önünü tek imzayla açtınız, tek imzayla kapatın'

Park Holding Turgay Ciner'e iade edildi

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

'İstanbul’da genç suç çeteleri giderek güçleniyor'

Karne başarıyı değil süreci gösterir

Erkekleri 'bal tuzağı' ile dolandıran çeteye operasyon

Eğitimcilerden 'Atatürksüz karne' tepkisi

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Mehmet Şimşek Londra'da 20 toplantı gerçekleştirdi

'Belediye şirketlerine Cumhurbaşkanı onayı şartı getirildi'

'İmralı’dan yapılan açıklama dünyadaki tüm Kürtleri ilgilendirmez'

'ABD'nin olası askeri müdahalesine karşıyız'

Kaburgası kırılan CHP'li Yasemin Ünlü hastaneye kaldırıldı

İran: Göstericileri Mossad vurdu

Bilişim suçlarında 'ihtisas mahkemesi' dönemi sona erdi

'Fiyat artışları durdurulamayacak!'

'Kiralar çok pahalı' diyen vatandaşa S-400 cevabı'

'Her telefon bir kumarhane haline geldi'

Memur-Sen'den "seyyanen zam" talebi

AK Parti’nin İBB’yi hedef alan afişleri kaldırılıyor

Bu gece benzine, cumartesi motorine zam

İstanbul'un göbeğinde araç içinde infaz!

Bütçe açığı 2025’te rekor seviyede

'Sanki Osmanlı’nın torunları Bizans’la maç oynuyor'

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Ozan Diren, TÜSİAD’ın yeni başkanı oldu

'Verilecek karar demokrasi açısından kritik'

Yükleniyor

İran: Göstericileri Mossad vurdu

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

İran'dan Türkiye'ye ABD uyarısı

Lindsay Graham'dan Türkiye'ye küstah tehdit

Yetkim anayasa ya da mahkemelerle değil, kendi ahlakımla sınırlı

'Trump. ABD normlarını yok etmeye çalışıyor'

Gürcistan eski Başbakanı Garibaşvili'ye 5 yıl hapis cezası

İran'da ölü sayısı 538'e yükseldi

Fed Başkanı Powell video çekip tehdit edildiğini açıkladı

Netanyahu'nun özel kalem müdürü gözaltına alındı

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Afra Saraçoğlu annesini paylaştı!

Demet Özdemir 'En iyi kadın oyuncu' seçildi

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre şartı uzatıldı

Bakan Bolat’tan "BYD'ye gümrük engeli" iddialarına cevap

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Tavşan kanı çay hilesi ortaya çıktı

Kalp sağlığını korumak için 8 öneri

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

'Gazeteciliğin Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9