SİYASET

SİYASET Haberleri

'Cumhurbaşkanı adayımız bellidir'

'Cumhurbaşkanı adayımız bellidir'

  • A-
  • A
  • A+

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemdeki gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, 'Cumhur İttifakı’nın 2023 yılında Cumhurbaşkanı adayı bellidir, o muhterem isim de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır' dedi.

Bahçeli, erken seçim tartışmaları için, 'Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında, yani zamanında yapılacaktır' diye konuştu. 

Muhalefetin adayına ilişkin tartışmalara gönderme yapan Bahçeli, 'Gül isteyenlerin daha çok fidan dikme çabası beyhude bir gayrettir' ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

Ege ve Doğu Akdeniz’de yaşanan tehlikeli cepheleşme, Türkiye’nin çevresini saran mütecaviz ve müstevli cendere günden güne karmaşıklaşmaktadır.

Yunanistan’ın küstah dayatmalarına eşzamanlı olarak genişleyen kriz siyaseti ülke olarak maruz kaldığımız risk ve tehditleri hem derinleştirip hem de şiddetlendirmektedir.

Artan gerilim ve tacizlere rağmen, Türkiye tarihsel çıkarlarını, egemenlik haklarını, milli güvenliğini muhafazayla birlikte müdafaa etme azim ve kararlılığındadır.

Bu konuda en küçük gevşeme ve tavize fırsat verilmemektedir.

Yunanistan’ın muhasım ülkelerin arkasına saklanıp anlaşmadan, konuşmadan ve uzlaşmadan ısrarla kaçması, üstelik haksızlıkların ve hukuksuzlukların gölgesine sığınıp ikbal ve istikbal arayışına çıkması haydutluktur.

Fransa’nın, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Mısır ve İsrail’in telkin, tezvir ve tahrikleriyle freni iyice boşalan Yunanistan’ın muhtemel bir felakete açıkça hizmet ettiği, hatta davetiye çıkardığı anlaşılmaktadır.

NATO’nun teknik görüşmeler yapılması amacıyla mutabakata varıldığını açıklaması Yunanistan tarafından yalanlanmış, nitekim barış ve diyaloğa hangi ülkenin kapalı olduğu ezcümle belgelenmiştir.

Bunun yanı sıra, Fransa ile Yunanistan arasında planlanan ortak savunma anlaşmasının 9 Eylül’de Macron ile Miçotakis eliyle imzalanacak olması geçmişe dayalı yeni bir hesaplaşma hevesinin bu iki çürümüşe hakim olduğuna kanıt ve karine teşkil etmiştir.

Bilinmelidir ki, Yunanistan’ın neredeyse kumsallarımıza kadar hak iddiasında bulunması çok bariz bir savaş dilidir.

Ancak Türkiye’nin varlığı, bağımsızlığı ve onurlu geleceği asla haczedilemeyecektir. 

Gerek Ege’de gerekse de Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığımızı, kara sularımızı, egemenliğimizin alameti farikası olan her emanetimizi ihlale, inkara veya işgale kakışanlar tarihi yanlışlarının bedelini çok ağır ödeyeceklerdir.

Fransa ve Yunanistan’ın 1920’li yıllardan mülhem kanlı politikalarını gafletle tekraren uygulamaları halinde hafızalarından çıkardıkları soylu Türk kahramanlığının ezici gücüyle bir kez daha tanışmaları, bu defa katlanacakları akıbetin korkunçluğu mukadderdir.

AB Komisyon Başkanı’nın, “24-25 Eylül AB Zirvesi’nde Türkiye için havuç-sopa yaklaşımını içeren araçlar belirleyeceğiz” demesi ucuz, sorumsuz ve sorunlu bir üslup olarak gündeme yansımıştır.

Başta Almanya olmak üzere diğer birlik üyesi ülkelerin Fransa’nın düşmanca politikalarını engellemeleri, tahsis veya tamir etmeleri tarihi bir zorunluluk olarak karşımızdadır.

AB’nin kendi içinde müşterek bir dış politika inşa edemeyecek kadar bölünme yaşaması bir başka vahim sorundur.

İlave olarak NATO şemsiyesi altında Türkiye-Yunanistan kutuplaşmasına bir de Türkiye-Fransa husumeti eklenmiştir.

Bu şekilde ne NATO’nun devamı ne de bölgesel ve küresel barış ortamının tesisi ihtimal dahilinde olamayacaktır.

Türk milleti mavi vatanın istiklaline baş koymuştur.

Tıpkı terörle, ekonomik saldırılarla nasıl mücadele ediliyorsa denizlerimizde silah gösterip uçak uçuran, gemi yüzdürüp sabrımızı test eden ülkelerle de aynı şekilde ve cesaretle mücadele edilecektir.

Türkiye’nin milli bekasını çok sıcak ve yakın derecede etkileyen dış gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, CHP’nin, HDP’nin, İP’in ve diğer partilerin siyasi polemiklerle vakit geçirmesi Türkiye sevdasından ne kadar mahrum olduklarını esasen tasdik ve teyit etmiştir.

'GÜL İSTEYENLERİN DAHA ÇOK FİDAN DİKME ÇABASI BEYHUDE BİR GAYRETTİR'

Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine üç yıllık bir sürenin bulunması bu müflis siyaset işportacıları tarafından bir türlü dikkate alınmamaktadır.

Sabah akşam Zillet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili bahis açılmakta, erken seçim zorlaması yapılmaktadır.

CHP’yle birlikte siyasi dedikoduya çakılmış malum siyasi partilerin ülkemizi ve milletimizi pençesine alan milli meseleler hakkında dişe dokunur tek bir görüş ve değerlendirmelerinin olmaması ise utanılacak bir ayıptır.

Gül isteyenlerin daha çok fidan dikme çabası beyhude bir gayrettir.

Türkiye’yi üçüncü sınıf siyasi çekişme ve tartışmalarla meşgul edenlerin yegâne gayesi çıkarlarının imali, çarpık anlayışlarının ikmalidir.

Buradan kayda değer bir sonuç çıkmayacağı da kesindir.

Türkiye terörden dış politikaya, ekonomiden salgın hastalığa kadar varoluş-yokoluş mücadelesi verirken Yunanistan’ın gizli hafiyesi gibi konuşan, yazan, yorum yapan kim varsa zillet çamuruyla kirlenmiştir.

Uyduruk ve uydulaşmış parlamenter sistemi güçlendirerek tekrardan uygulama sözü verenler amansız bir hastalığa yakalanmış siyaset cahilleri, millete tepeden bakan sonradan görmelerdir.

Bunlara itibar edip ciddiye alacak vicdan ve hamiyet sahibi hiç kimse kalmamıştır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin gelecek ümidi, sosyal, siyasal ve ekonomik güvencesi, stratejik gücüdür. 

Cumhur İttifakı geceyi gündüze katarak devletine, milletine, geleceğin parlak nesillerine huzurlu, istikrarlı, iç ve dış sorunlarını en aza indirmiş, refaha ve gelişmişliğe ulaşmış bir ülke kazandırmanın heyecan ve hedefindedir.

Bunu da istiklal için birlik, istikbal için dirlik kavrayışıyla hayata geçirecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ VE ADAYLIK TARTIŞMALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yılının Haziran ayında, yani zamanında yapılacaktır.

Hiç kimse boş hayale kapılmamalıdır.

Ayrıca Cumhurbaşkanı adayı çetelesi tutan, toplumsal ve siyasi kısır tartışmaları kamçılayan kötü niyetliler şu gerçeği yeri gelmişken özellikle hatırlarında tutsunlar ki:

Cumhur İttifakı’nın 2023 yılında Cumhurbaşkanı adayı bellidir, o muhterem isim de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Milliyetçi Hareket Partisi ise bu amaç doğrultusunda sonuna kadar çalışacak, milletimizin tertemiz iradesinden ilhamını alarak gereğini şimdiden tam ve eksiksiz şekilde ifa edecektir.

 

Yorum Yazın

'Türkiye'ye Sevr'i uygulayacaklar'

'İmamoğlu davası Türkiye siyasetinin geleceğini etkileyebilir'

Halkbank ABD ile anlaştı

İsrail ve ABD Türkiye'yi savaşa çekmek istiyor

'İran uyarımıza rağmen yanlış adımlar atıyor'

Mahkeme heyetini eleştiren Özgür Özel'e jet hızıyla soruşturma!

İmha edilen füze parçaları Gaziantep'e düştü

ABD, Adana’daki başkonsolosluğu kapattı

Mahmut Arıkan'dan Azerbaycan'a 'İran' uyarısı

Hâkim salonu germeye, Ekrem Başkan'ı itibarsızlaştırmaya çalıştı

'Çocuklar yılda 180 iş günü okulda olacak'

Ufuk Bayraktar, 8 Mart yürüyüşünde kadınlara laf atıp olay çıkardı!

'Ekonomide çöküş olabilir, seçimler öne alınabilir'

Cem Özdemir, eyalet başbakanı oldu

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Köfteden çıkan cam parçaları dişini kırdı, dilini kesti

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Celal Karatüre ilahiyi paraya çevirdi

'Fenerbahçe'nin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz'

'Yeliz' savaşların sorumlusu 'Atatürk' dedi!

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden İBB davası raporu

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

Binlerce dairesi olan Yeşil GYO iflas etti

'Kadına şiddet insanlığa ihanettir'

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

'Anayasal haklar idarenin keyfi kararlarıyla kısıtlanamaz!'

'Fatih Terim'e ödemeler yaptım'

ABD ve İsrail’in hayalleri İran’da tersine döndü

Yükleniyor

loading

'ABD ile anlaşma istiyorsanız İran'ı vuracaksınız'

Birleşik Arap Emirlikleri İran’a saldırdı

'Diplomasiyi sosyal medyadan yapmıyoruz'

İran savaşı Trump’ı köşeye sıkıştırdı

Amerikan borsaları çöküşe geçti

Kürt gruplardan art arda 'İran'a savaş' ilanı

Trump'ın işi Oval Ofis'te duaya kaldı

Meloni, ABD'nin İran saldırılarına üslerini kapattı

Suriye'den İran'a Azerbaycan kınaması

Trump, Kürt liderleri bizzat aradı ve rest çekti

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Kadınlar Günü’nde Klasik Otomobillerle Unutulmaz Yarış

Dacia Sandero tahtından indi

'Uzun ömürlü bir kullanım sunuyoruz'

TOGG'un 2025 yılı zararı belli oldu

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Vakıf üniversite hastanelerinde vergi muafiyeti kalkıyor

Ocakbaşında yemeğinden çıkan böcek dudağını ısırdı

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
9.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14