GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriCumhuriyet tarihinin en büyük skunk operasyonu
Safi Holding’in işlettiği Derince Limanı’nda Tayland çıkışlı bir konteynerde 1 ton 508 kilogram skunk ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyar TL olan uyuşturucuyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.
- A-
- A
- A+
Kocaeli Derince Limanı’nda, Tayland'dan geldiği belirlenen bir konteynerde düzenlenen operasyonla 1 ton 508 kilogram skunk ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyar TL olan uyuşturucuyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alınırken, liman işletmecisi Safi Holding "sıfır tolerans" vurgulu bir açıklama yayımladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen titiz operasyonun detaylarını paylaştı.
OPERASYON TAYLAND ÇIKIŞLI YÜKTE ORTAYA ÇIKTI
Bakan Yerlikaya’nın aktardığı bilgilere göre operasyon, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma sonucu gerçekleştirildi. Kocaeli, İstanbul ve Artvin emniyet müdürlüklerinin de destek verdiği operasyonda, 1 ton 508 kilogram skunk ele geçirildi ve 5 şüpheli gözaltına alındı.
Tayland’dan yüklenen uyuşturucunun İspanya, İsrail ve Mısır üzerinden Türkiye’ye getirildiği belirlendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde sergilenen beş farklı skunk türü basına gösterilirken, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ekipleri tebrik etti. Bakan Yerlikaya, “Gençlerimizi ve vatandaşlarımızı korumak için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
SAFİ HOLDİNG’TEN 'SIFIR TOLERANS' AÇIKLAMASI
Dev operasyonun ardından, limanın işletmecisi olan Safi Holding yazılı bir açıklama yayımladı. Holding, ulusal güvenliğe yönelik operasyonlarda devlet kurumlarıyla tam işbirliği içinde olduklarını vurguladı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Gümrük Muhafaza, Emniyet ve Sahil Güvenlik ekiplerinin operasyon sürecindeki çalışmalarına teşekkür ederiz. Uluslararası güvenlik standartlarına tam uyumluluk, 7/24 izleme altyapısı ve sıfır tolerans güvenlik politikamız ile Türkiye’nin en güvenilir limanlarından biri olma sorumluluğumuzu kararlılıkla sürdürmekteyiz.”
Safi Holding, ilgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.
HAKAN SAFİ KİMDİR?
Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden ve iş dünyasının tanınan isimlerinden Hakan Safi, Safi Holding'in ikinci kuşak temsilcisi olarak biliniyor. 1973 İstanbul doğumlu olan Safi, Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans yaptıktan sonra Boston University'de Executive MBA programını bitirdi.
Babasının kurduğu Safi Holding'i büyüten Safi, 2005'ten sonra Safi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlendi. Holding; liman işletmeciliği, çimento, şeker, lojistik ve gayrimenkul gibi birçok sektörde faaliyet gösteriyor.
Spor camiasında Fenerbahçe yöneticiliği ile tanınan Hakan Safi, aynı zamanda Kocaelispor ve Karagümrük takımlarına forma sponsoru olarak da spor ekonomisindeki görünürlüğünü artırdı. Safi, son olarak Kerem Aktürkoğlu transferinde oynadığı aktif rol ve Portekiz'de yürüttüğü görüşmelerle spor kamuoyunun gündemine oturmuştu.
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Yükleniyor






